Tuinreis Kent & Sussex in het voorjaar

4-daagse tuinreis Kent & Sussex per touringcar

Bezoek de mooiste voorjaarstuinen van Kent & Sussex met Garden Tours

Tijdens een voorjaars tuinreis Kent & Sussex wordt er onder andere een bezoek gebracht aan Sissinghurst. Hier is dan al genoeg te zien. Niet alleen vanwege de rijke historie die deze tuin kent, maar ook nog eens omdat deze tuin gewoon een must is, op elk moment van het lange seizoen dat de poorten voor bezoekers openen. In de lente zijn er echter ook specifieke tuinen juist dan op hun hoogtepunt. High Beeches is daar eentje van, met een prachtig landschap, onderbroken door bloeiende bosschages van Rhododendron. Wakehurst Place is nog zo’n tuin, met een landschap dat lijkt alsof je je in de Himalaya waant!

TuinenHotelTuinprogrammaPrijzenInbegrepenOpstapplaatsen

Tuinen

Tijdens de tuinreis Kent & Sussex in het voorjaar wordt er afhankelijk van datum en beschikbaarheid uit de volgende tuinen een keuze gemaakt:

Sissinghurst Castle

De prachtige creatie van Lady Victoria Sackville-West is al sinds jaar en dag een must voor elke tuinliefhebber. Wanneer u hier ook komt, altijd is deze tuin weer onweerstaanbaar. Ook in het voorjaar is hier genoeg te zien: het laantje omzoomd met Azalea’s, het hazelaarsbos met ontelbare Trilliums en de White Garden, zoals altijd in bloei.

High Beeches Gardens

Deze tuin, die zich trouwens vlakbij de vorige bevindt, is op een golvend terrein gesitueerd en lijkt daarom in weinig op andere woodland gardens. Weer wandelt u langs enorme Rhododendrons, Cornus kousa en andere bijzondere heesters en bomen. In de onderbeplanting onder meer de befaamde ‘Blue Bells’, die tijdens hun bloei de bodem blauw kunnen kleuren, gentianen en allerlei soorten primula’s.

Wakehurst Place

De lucht in Londen is niet voor alle beplanting schoon genoeg, hierdoor werd ooit besloten om de meer gevoelige soorten over te brengen naar een tuin in Sussex: het ontstaan van de beplanting van Wakehurst Place. Er zijn hier verschillende botanische collecties op het omvangrijke terrein aangeplant: heesters, bomen en coniferen. Het merendeel van deze beplantingen staat in het voorjaar in volle bloei: het ideale moment om deze tuin te bezoeken!

Savill Garden

In deze omvangrijke en veelzijdige tuin is een fors gedeelte als woodland tuin ingericht. Ook hier dus weer de uitbundige voorjaarsbeplanting, die in mei bijna overweldigend is. Grote collecties van Rhododendron, Camelia, Magnolia en elke andere denkbare voorjaarsbloeiers zijn hier te vinden. Indrukwekkend is ook de enorme Wisteria, die zijn gegroefde takken tot ver over het gazon uitsteekt.

Ramster

Al sinds oudsher in particulier bezit opent deze tuin elk voorjaar enkele maanden zijn poorten voor de bezoeker. Bijzonder zijn de Japanse esdoorns, die ondanks hun langzame groei hier toch een enorme omvang hebben bereikt. Hier staan deze aan weerszijden van een laantje aangeplant en zorgen zo voor een sprookjesachtig effect.

Doddington Place

Natuurlijk ontbreekt ook hier de woodland garden niet, maar er zijn ook andere zaken te zien, die zeer de moeite waard zijn. Zo hebben de taxushagen een enorme, bijna monstrueuze omvang bereikt en vormen ze een spannend landschap op zich, zijn er formele tuinen met opvallend veel vroegbloeiende vaste planten, bollen en heesters. Ook laten de eerste rozen hier hun kleuren al zien!

Borde Hill Garden

Niet alleen herbergt deze tuin informele woodland beplanting, er zijn hier ook nog andere tuinen te vinden, zoals een tuin gewijd aan vroege vaste planten, een Italiaanse tuin en tuinen louter gevuld met zeldzame, minder winterharde planten. Het is ook een echte ‘plant hunter’s garden’, met veel planten, die hier voor het eerst in Engeland werden aangeplant.

Windsor

U krijgt eveneens de gelegenheid om in dit historische stadje rond te kijken. Al is er te weinig tijd om het enorme Windsor Castle te bezoeken, toch krijgt u een goed beeld van het indrukwekkende kasteel. De vele smalle straatjes aan de voet van het kasteel met de talloze winkeltjes en pubs vormen voor sommigen een welkom alternatief.

Hotel

Crowne Plaza Londen Gatwick.

Tuinprogramma

 • 1e dag: Sissinghurst Castle Gardens.
 • 2e dag: Savill Gardens, stadsbezoek Windsor, Ramster Garden.
 • 3e dag: Borde Hill, High Beeches, Wakehurst Place.
 • 4e dag: Doddington Place.

Wijzigingen voorbehouden

Vertrekdata en prijzen per persoon

In 2-persoonskamer
19 mei (vr t/m ma) € 440,-
Toeslag 1-persoonskamer € 75,-

Inbegrepen

 • Het vervoer per luxe touringcar met toilet en airconditioning, bemand door een ervaren chauffeur.
 • Begeleiding door op tuingebied deskundige reisleiding.
 • Overtocht per Eurotunnel.
 • Drie nachten verblijf in het genoemde hotel op basis van halfpension.
 • Een programmaboekje met tuinbeschrijvingen bij vertrek.

Niet inbegrepen

 • Entrees voor de tuinen, sommige bezoeken inclusief thee/koffie, geschat op £ 70,-.
 • Lunches geschat op £ 10,- per dag.
 • Kosten van verzekeringen en uitgaven van persoonlijke aard.

Opstapplaatsen

 • 08:00: Amersfoort
 • 08:45: Utrecht Lunetten
 • 10:00: Breda-Prinsenbeek
 • 11:30: Gent
Unfortunately, no places are available on this tour at the moment