Tuinreis Kent & Sussex in de nazomer

4-daagse tuinreis Kent & Sussex per touringcar

Bezoek de mooiste nazomertuinen van Kent & Sussex met Garden Tours

Een tuinreis Kent & Sussex in de nazomer is voor velen onbekend: in augustus en september zijn de tuinen in Engeland nog steeds volop in bloei, met laatbloeiende vaste planten en siergrassen die de hoofdrol vertolken. Wij kozen voor u net die tuinen uit, die in deze periode hun hoogtepunt kennen. Marchants en Sussex Prairies met een persoonlijke ontvangst, Great Dixter in topconditie, Sissinghurst met een nog steeds bloeiende White Garden en de Cottage Garden op zijn best, wat kan je nog meer wensen?

TuinenHotelTuinprogrammaPrijzenInbegrepenOpstapplaatsen

Tuinen

Tijdens de tuinreis Kent & Sussex in de nazomer wordt er afhankelijk van datum en beschikbaarheid uit de volgende tuinen een keuze gemaakt:

Sissinghurst Castle

Deze tuin is een echte ‘garden for all seasons’. Of het nu voorjaar, zomer of herfst is, altijd is een bezoek meer dan de moeite waard. Mede dankzij het perfecte onderhoud en een uitgekiende beplanting is het genieten geblazen, met nog steeds een overvloed aan bloeiende planten.

Marchants Hardy Plants

Graham Gough heeft in het golvende landschap van Sussex een prachtige tuin annex kwekerij ingericht. Veel specifieke najaarsplanten als siergrassen en sedums maken hun opwachting in de borders, in informele stijl aangelegd. Veel sedums, door Graham zelf geselecteerd, hebben furore gemaakt en zijn hier in de kwekerij verkrijgbaar.

Merriments Garden

Ook deze tuin is in het naseizoen zeker zo mooi als eerder in het jaar. Een mengeling van dahlia´s, kleurige eenjarigen, siergrassen, vaste planten en doorbloeiende rozen zorgt ervoor, dat u hier ogen te kort komt! Glooiende borders met telkens weer veranderende kleurenthema´s zorgen voor maximale effecten.

Great Dixter

Bij een bezoek aan Great Dixter in het naseizoen komt elke tuinliefhebber superlatieven te kort. Wanneer u hier ook komt, altijd is hier het nodige te beleven. In juni top, maar eigenlijk is het naseizoen de ideale tijd om deze tuin te bezoeken. Een mengeling van subtropische en kleurige beplanting is in de plaats gekomen van de klassieke rozentuin, de borders gaan soms letterlijk gebukt onder vrachten weelderig bloeiende vaste planten en eenjarigen en dat allemaal tegen het klassieke decor van het prachtige huis, in ´Arts & Crafts’ stijl opgetrokken.

Parham House

Alweer zo’n klassieke tuin, die regelmatig bekroond is en tot de beste tuin is uitgeroepen. Ook hier weer in de ommuurde tuin lang doorbloeiende borders, soms in warme en dan weer in koele tinten, die deze keer echter een meer formele indruk maken. De klassieke moestuin en de boomgaard zorgen hier voor een dankbare afwisseling.

Sussex Prairies

Het kon niet uitblijven! Er is nu ook een tuin in Engeland, die geheel gefocust is op prairie beplanting. Rondom een oude boerderij hebben de eigenaren droogteminnende beplanting in grote groepen aangeplant. Inmiddels is deze beplanting tot volle wasdom gekomen en zorgt deze voor een schitterend resultaat. Achillea, Echinacea, Rudbeckia en al die andere planten die onder deze omstandigheden zo goed groeien, laten vanaf juni hun kleuren zien, afgewisseld met siergrassen.

Great Comp

Al bestaat deze tuin ook al weer heel wat jaren, dankzij nieuwe impulsen lijkt het wel of deze tuin een facelift heeft ondergaan. Nog steeds bestaat de basis uit heesters, coniferen en bomen, onderstreept door vaste planten, maar er is terdege plaats ingeruimd voor vele typische najaarsplanten als siergrassen, sedums en asters. Extra zijn de vele minder winterharde planten als tientallen soorten Salvia’s, die in deze tijd op hun best zijn.

West Dean Gardens

In deze prachtige tuin is alles te zien wat een tuinliefhebber maar kan wensen! Er is een lange, volledig met klimplanten begroeide pergola, ooit door Harold Peto gerealiseerd. Binnen de beschutting van muren zijn prachtige borders aangeplant, die ook in september nog volop kleur bezitten. De moestuin is dan ook op zijn best, met een keur aan fruit en groenten, prachtig onderhouden. En, niet te vergeten, daarbuiten het prachtige parkland, waarin grote solitaire bomen volledig tot hun recht komen.

Hotel

Crowne Plaza Londen Gatwick.

Tuinprogramma

 • 1e dag: Sissinghurst Castle Gardens.
 • 2e dag: Marchants, Merriments, Great Dixter.
 • 3e dag: West Dean Garden, Parham House, Sussex Prairies.
 • 4e dag: Great Comp.

Wijzigingen voorbehouden

Vertrekdata en prijzen per persoon

In 2-persoonskamer
4 augustus (vr t/m ma) € 440,-
1 september (vr t/m ma) € 440,-
Toeslag 1-persoonskamer € 75,-

Inbegrepen

 • Het vervoer per luxe touringcar met toilet en airconditioning, bemand door een ervaren chauffeur.
 • Begeleiding door op tuingebied deskundige reisleiding.
 • Overtocht per Eurotunnel (1-9) of DFDS Seaways (4-8).
 • Drie nachten verblijf in het genoemde hotel op basis van halfpension.
 • Een programmaboekje met tuinbeschrijvingen bij vertrek.

Niet inbegrepen

 • Entrees voor de tuinen, sommige bezoeken inclusief thee/koffie, geschat op £ 70,-.
 • Lunches geschat op £ 10,- per dag.
 • Kosten van verzekeringen en uitgaven van persoonlijke aard.

Opstapplaatsen

 • 08:00: Amersfoort
 • 08:45: Utrecht Lunetten
 • 10:00: Breda-Prinsenbeek
 • 11:30: Gent
Unfortunately, no places are available on this tour at the moment