Tuinreis Isle of Wight

6-daagse cultuur- en tuinreis Isle of Wight per touringcar

Bezoek de mooiste tuinen van Isle of Wight met Garden Tours

Een reis naar één enkel eiland waar genoeg tuinen kunnen worden bezocht? Dat is inderdaad mogelijk met een tuinreis Isle of Wight. Een reeks privétuinen wordt hier gecombineerd met Stately Homes. Osborne House vormt hier ongetwijfeld de parel in de kroon, om het Victoriaans te houden. Hier woonde namelijk niemand minder dan de befaamde Queen Victoria, die in het Verenigd Koninkrijk vele jaren regeerde. Toch heeft het eiland nog veel meer te bieden, zoals een mooie botanische tuin, waarin vele subtropische gewassen gewoon buiten groeien, maar ook een knoflookboerderij en een heuse wijngaard.

Aandacht tijdens de tuinreis Isle of Wight dus ook voor de culinaire genoegens die dit bijzondere eiland biedt. Op de Garlic Farm krijgt u een rondleiding en ontdekt u, dat er wel heel veel soorten knoflook bestaan. Natuurlijk volgt hier ook een proeverij, maar ook wordt er tijdens de lunch genoeg knoflook geproefd. Ook proeft u van de kaas afkomstig van de Cheese Factory. De eigenaar zag zijn kazen al talloze prijzen in de wacht slepen! Tenslotte zorgt de wijnproeverij voor een gezellig einde van deze dag. U raadt het al: ook de wijn is reeds talloze malen in de prijzen gevallen!

TuinenHotelsTuinprogrammaPrijzenInbegrepenOpstapplaatsen

Tuinen

Tijdens de tuinreis Isle of Wight wordt er afhankelijk van datum en beschikbaarheid uit de volgende tuinen een keuze gemaakt:

Ventnor & Ventnor Botanic

Een prachtige botanische tuin, die laat zien dat het klimaat van Wight niet voor niets subtropische kenmerken heeft! Exotische verschijningen als palmen en boomvarens zorgen voor een bijzondere sfeer. Aansluitend is een wandeling langs het strand een must, net als een lunch in één van de sfeervolle restaurants en pubs. Tenslotte is ook het stadje Ventnor een bezoek waard.

Barton Manor

Hier zijn de tuinen rond een Jacobean house aangelegd…… Hier worden ook onder meer de Nationale collecties van Kniphofia’s en Watsonia’s in stand gehouden, een levend bewijs dat hier sprake is van een Mediterraan klimaat! Bijzonder is ook de watertuin, ooit door de beroemde Hillier ontworpen en gerealiseerd.

Osborne House

Het bijzondere huis, eerder een paleis, had in Italië niet misstaan! Toch is het hier, op een eiland. Daar trok Queen Victoria zich terug nadat haar man was overleden. Een ommuurde tuin, golvend parkland en een formele tuin zijn nog maar enkele onderdelen. Het interieur van het huis is overrompelend met als grand finale de Mogul Room, waarvan de inrichting aan verre koloniën refereert.

Mottistone Manor

Rond de fraaie Elizabethan Manor, herbouwd door Edwin Lutyens, zijn sfeervolle tuinen aangelegd: een rozentuin, een dubbele vaste planten border, een boomgaard en een organische moestuin, alles in perfecte conditie!

Northcourt

Een fraaie informele tuin die rond het 17e eeuwse huis is aangelegd, zorgt voor een bijzonder bezoek! De beplanting, veelal gezegend met een uiterst exotisch uiterlijk, zorgt ervoor dat het lijkt alsof we ons in een jungle bevinden!

Crab Cotage

In deze fraaie particuliere tuin hebben de eigenaren een fraai overzicht over de omringende zee, een mooier decor kan je je niet voorstellen. In hun tuin bevinden zich onder meer een prachtige bloemenweide, een ouderwetse moestuin, verschillende vijvers, gemengde borders en n og veel meer.

The Old Rectory

De romantische tuin rondom de voormalige pastorie is nog steeds in ontwikkeling! Er is een ommuurde moestuin, maar ook een opvallende collectie oude rozen. Er zijn hier ook zowel formele als informele vijvers ter vinden, net als een boomgaard.

Food Trail

U kunt echter ook kennis maken met allerlei agrarische en culinaire aspecten van dit bijzondere eiland! Colin Buswell toont niet alleen zijn verschillende soorten knoflook, hij laat u ook uitgebreid proeven! Richard Hodgson laat in zijn Cheese Company zien, hoe hij een uiterst smakelijke kaas bereidt. En bij Rosemary’s Vineyard blijkt, dat hier ook nog zeer drinkbare wijnen vandaan komen…. Bij de Ventnor Haven Fishery worden de lokaal gevangen krabben op uiterst smakelijke wijze bereid!

Nunwell house

In de formele tuin bevinden zich collecties oude rozen en heesters. Vanaf de terrassen heeft de bezoeker adembenemende uitzichten. In de ommuurde tuin een moestuin en verschillende vaste planten borders, die dankbaar van de beschutting profiteren.

Nature Reserve

Een prachtige wandeling door het mooiste natuurreservaat van het eiland, compleet met unieke begroeiing, waaronder verschillende soorten bijzondere orchideeën. De plaatselijke gids kan u hier alles over vertellen! Een uitzicht op de beroemde ‘Needles’, steile rotsen die uit het water oprijzen, zorgen nog eens voor een extra accent!

Hotels

1 nacht in Hilton Southampton en 4 nachten in het Bourne Hall Country House Hotel in Shanklin.

Tuinprogramma

 • 1e dag: Timbers.
 • 2e dag: Overtocht naar Wight, Ventnor Botanic, Northcourt, Shorwell.
 • 3e dag: Old Rectory, Osborne House, Haddon Lake House.
 • 4e dag: Boottochtje Needles, Mottistone Manor, Ningwood Mano.
 • 5e dag: Nunwell, Morton Manor, Garlic Farm, Cheese Factory, Adgestone Vineyard.
 • 6e dag: Geen tuinen.

Wijzigingen voorbehouden

Vertrekdata en prijzen per persoon

In 2-persoonskamer
7 mei (zo t/m vr) € 775,-
Toeslag 1-persoonskamer € 115,-

Inbegrepen

 • Het vervoer per luxe touringcar met toilet en airconditioning, bemand door een ervaren chauffeur.
 • Begeleiding door op tuingebied deskundige reisleiding.
 • Overtocht per Eurotunnel.
 • Vijf nachten verblijf in de genoemde hotels op basis van halfpension.
 • Ferry naar Isle of Wight v.v.
 • Een programmaboekje met tuinbeschrijvingen bij vertrek.

Niet inbegrepen

 • Entrees voor de tuinen, sommige bezoeken inclusief thee/koffie, geschat op £ 100,-.
 • Lunches geschat op £ 10,- per dag.
 • Kosten van verzekeringen en uitgaven van persoonlijke aard.

Opstapplaatsen

 • 08:00: Amersfoort
 • 08:45: Utrecht Lunetten
 • 10:00: Breda-Prinsenbeek
 • 11:30: Gent
Unfortunately, no places are available on this tour at the moment