RHS Hampton Court Flower Show 2017

5-daagse tuinreis naar de Hampton Court Flower Show per touringcar

Bezoek de Hampton Court Flower Show met Garden Tours

Tijdens de Hampton Court Flower Show dient het park van het beroemde paleis als het decor voor deze al even spectaculaire show in Engeland. Hier weer werken kwekers en ontwerpers aan de beste inzendingen, de één nog spectaculairder dan de ander. Het grote verschil met ‘Chelsea’ is de ruimte: hier kan je nog wel een zitplaatsje bemachtigen om even uit te rusten van de overdaad die u hier wordt voorgeschoteld.

Op het tuinprogramma staan klassiekers als Sissinghurst en Great Dixter, die dan het nodige fraais te bieden hebben. Dit gebeurt in combinatie met andere privétuinen, waarin dan rozen en vaste planten voor het nodige spektakel zorgen.

TuinenHotelTuinprogrammaPrijzenInbegrepenOpstapplaatsen

Tuinen

Er wordt afhankelijk van datum en beschikbaarheid uit de volgende tuinen een keuze gemaakt:

Hampton Court Flower Show

Deze show is in alles groter dan de Chelsea Flower Show. Het terrein, gesitueerd aan de rand van Londen en op de gronden van het majestueuze Hampton Court Palace is veel groter, zodat het geheel een minder hectisch karakter kent. Ook hebben de meeste tuinen een minder bescheiden afmeting. Het behalen van onderscheidingen is trouwens ook hier de drijfveer, net als op de Chelsea Flower Show. Behalve de eer waarborgt dit ook werk voor een langere termijn. Tenslotte leent de tijd van het jaar, juli, zich meer tot het uitbundig gebruiken van bloeiende vaste planten. Dat heeft echter de kwekers er niet van tegengehouden, ook planten te tonen die op dat moment eigenlijk niet zouden moeten bloeien… Ook hier is de opbouw van de show traditioneel: tuininzendingen, watertuinen, kwekers, showtuinen, ze kennen elk jaar een vertrouwde opstelling. Koop hier ook de nieuwste plantenintroducties, die deze show elk jaar weer kent. Heeft u uiteindelijk genoeg van alle drukte, dan kunt u altijd nog naar de prachtige tuinen van het Hampton Palace zelf.

Sissinghurst Castle

Natuurlijk mag deze tuin in deze reis niet ontbreken! Ook voor deze tuin geldt, dat hier, eenmaal geopend, altijd genoeg valt te genieten. Nu zijn de borders in volle bloei en tonen ook de rozen hun uitbundige kleurenpracht. U kunt zelf weer constateren, waarom de National Trust deze tuin als het vlaggenschip beschouwt.

Great Dixter

Deze tuin lijkt steeds mooier en mooier te worden. Ooit een onuitputtelijke bron van inspiratie voor Christopher Lloyd, nu nog steeds een absolute toptuin, die zich tot de beste ter wereld mag rekenen. En wanneer u ook hier komt, altijd is het weer feest! In juli kunt u genieten van de uitbundige bloei in de vele borders. De Sunken Garden is nu op zijn best, de vlammende kleuren van de borders zijn aansprekender dan ooit!

Loseley Park

In deze echte ‘English Garden’ vindt u weer alle ingrediënten, die een dergelijke tuin zo onweerstaanbaar maken. Een aantrekkelijke beplanting, ondergebracht in verschillende tuinen vormt hier een onmisbaar onderdeel van. Die beplanting is in klassieke vorm zoals in de rozentuin aanwezig, maar kent ook andere thema’s, zoals vaste planten in hedendaagse kleurencombinaties. Dit alles tegen een decor van een eeuwenoud huis!

RHS Garden Wisley

Op veler verzoek is deze tuin weer in een van onze reizen opgenomen. ‘Wisley’ is veel meer dan een tuin. Hier zijn niet alleen tientallen uiteenlopende tuinen, maar ook ontelbare botanische collecties, een arboretum en een serie van fantastische borders ondergebracht. Nieuw: een schitterend kassencomplex, omzoomd door uitbundig bloeiende zomerborders. Niet te vergeten: de uitgebreide book- en giftshop, die op zich al een onweerstaanbare aantrekkingskracht op de bezoeker uitoefent…

Goodnestone Park

Last but not least: een bezoek aan de onvolprezen tuin van de onlangs overleden Lady FitzWalter. Wanneer u hier ook komt, altijd is haar tuin een bezoek meer dan de moeite waard: dit is echt een tuin voor vier seizoenen. In de winter de collectie sneeuwklokjes en kerstrozen, in het voorjaar de woodland garden, in de zomer de schitterende ommuurde tuin met verschillende compartimenten, uitkijkend op de plaatselijke kerk, en in de herfst de vlammende najaarskleuren. Het is een gelegenheid bij uitstek om kennis te maken met een typisch Engels landgoed, dat al eeuwen op dezelfde wijze functioneert.

Restoration House

Ooit waren dit twee woningen, die in de countryside voor notabelen werden gebouwd. Door vele uitbreidingen van het stadje Rochester bevinden die huizen zich nu in het stadje. Nog een verandering: van de twee huizen is inmiddels één huis gemaakt, ook de tuinen zijn versmolten tot één. Gedurende de laatste jaren hebben de huidige eigenaren zich tot het uiterste ingespannen om hun bezitting weer in oude glorie te herstellen en u kunt zelf constateren of hen dit gelukt is.

Hotel

Crowne Plaza Londen Gatwick.

Tuinprogramma

 • 1e dag: Restoration House.
 • 2e dag: Hampton Court Flower Show.
 • 3e dag: Marchants, Great Dixter, Sissinghurst Castle.
 • 4e dag: RHS Wisley Gardens, Losely Park met cream tea.
 • 5e dag: Goodnestone Park.

Wijzigingen voorbehouden

Vertrekdata en prijzen per persoon

In 2-persoonskamer
6 juli (do t/m ma) € 595,-
Toeslag 1-persoonskamer € 95,-

Inbegrepen

 • Het vervoer per luxe touringcar met toilet en airconditioning, bemand door een ervaren chauffeur.
 • Begeleiding door op tuingebied deskundige reisleiding.
 • Overtocht per Eurotunnel.
 • Vier nachten verblijf in het genoemde hotel op basis van halfpension.
 • Dagticket Hampton Court Flower à £ 26,-.
 • Een programmaboekje met tuinbeschrijvingen bij vertrek.

Niet inbegrepen

 • Entrees voor de tuinen, sommige bezoeken inclusief thee/koffie, geschat op £ 80,-.
 • Lunches geschat op £ 10,- per dag.
 • Kosten van verzekeringen en uitgaven van persoonlijke aard.

Opstapplaatsen

 • 08:00: Amersfoort
 • 08:45: Utrecht Lunetten
 • 10:00: Breda-Prinsenbeek
 • 11:30: Gent
Unfortunately, no places are available on this tour at the moment