Engelse Landhuizen en tuinen: Country Houses & Gardens

4-daagse Engelse landhuizen en tuinen reis per touringcar

Bezoek de mooiste Engelse landhuizen en tuinen met Garden Tours

Ieder jaar neemt Nederlands meest gewaardeerde publicist van tuinboeken Romke van de Kaa tuinliefhebbers mee om te genieten van de mooiste Engelse landhuizen en tuinen in Sussex, Surrey en Kent. Niet alleen de tuinen zijn zorgvuldig geselecteerd, ook het hotel is speciaal voor deze reis gekozen! Het fraaie Buxted Park Hotel ontvangt u met alle egards, net als menige celebrity die hier eerder verbleef ten deel viel.

Deze Engelse Landhuizen en tuinen reis laat u op een bijzondere manier met Engeland kennismaken! En ook de tuinen mogen er vanzelfsprekend zijn. Niet alleen klassieke tuinen, we kozen ervoor om u ook tuinen te laten zien van hedendaagse ontwerpers. We weten zeker, dat we niet alleen u, maar ook Romke zelf hiermee een plezier doen. Geniet van die typische sfeer van het landschap, dat zo typerend is voor het Engelse platteland, dat nooit lijkt te veranderen.

TuinenHotelTuinprogrammaPrijzenInbegrepenOpstapplaatsen

Engelse landhuizen en tuinen

Er wordt afhankelijk van datum en beschikbaarheid uit de volgende huizen en tuinen een keuze gemaakt:

Sussex Prairies

Alweer een vrij nieuwe tuin, ditmaal met een spectaculaire zomerbeplanting van grote groepen vaste planten en siergrassen, op een groot terrein gehuisvest. Alhoewel er toch voor duidelijke assen is gekozen, komt de tuin allesbehalve formeel over, met dank aan de fantastisch groeiende beplanting!

Gravetye Manor

Ooit woonde hier William Robinson, de man die de meer natuurlijke stijl van tuinieren introduceerde. In zijn tuin is dan ook een boeiende beplanting te vinden, zowel in vakken met gemengde beplanting als in de borders en de bloemenweiden. In die beplanting bevindt zich menig exemplaar, dat nog uit de tijd van Robinson dateert. Tegenwoordig doet deze tuin dienst als exclusief hotel.

Restoration House

Ooit waren dit twee woningen, die in de countryside voor notabelen werden gebouwd. Door vele uitbreidingen van het stadje Rochester bevinden die huizen zich nu in het stadje. Nog een verandering: van de twee huizen is inmiddels één huis gemaakt, ook de tuinen zijn versmolten tot één. Gedurende de laatste jaren hebben de huidige eigenaren zich tot het uiterste ingespannen om hun bezitting weer in oude glorie te herstellen en u kunt zelf constateren of hen dit gelukt is.

Fairlight End

Een prachtige country garden, tegen een helling gesitueerd, met fraaie uitzichten over het omringende landschap. Alle onderdelen voor een mooie tuin zijn aanwezig: een bloemenweide met uitgemaaide paden, een boomgaard, fraaie borders, enkele natuurlijke vijvers die door een beekje met elkaar zijn verbonden en voorzien van passende beplanting.

Godinton Park

Een klassieke tuin die dankzij de inspanning van een Trust, gesteund door vele vrijwilligers, in oude luister is hersteld. Formele borders, een lelievijver, een klassieke rozentuin en fraaie standbeelden maken onder meer onderdeel uit van deze tuin.

Great Dixter

Het zou ondenkbaar zijn om deze tuin over te slaan! Zeker op het moment van uw bezoek is deze tuin een grote zee aan bloemen! Altijd weer valt hier veel te genieten, of het nu de vormsnoei, de eeuwenoude setting, de borders of de siergrassen zijn!

Ringmer Park

Ingebed in de South Downs is Ringmer een juweel in de kroon van Sussex. De gepensioneerde eigenaar besteedt al zijn tijd aan deze omvangrijke tuin, die het karakter kent van een heuse ‘Plantman’s Paradise’. Specialiteiten zijn onder meer rozen – de tuin is een plaatje in de zomermaanden – pioenen, vaste planten, onder meer aangeplant in een dubbele border en de bloemenweide.

Marchants Hardy Plants

Tuinliefhebbers zullen hier menige plant uit de ‘Dutch Wave’ herkennen. Deze planten zijn inderdaad afkomstig uit Nederland: cadeautjes van bevriende kwekers, die Graham in het zadel hebben geholpen! Het resultaat mag er zijn: bovenop een winderige heuvel is een informele tuin ontstaan waarin vaste planten en siergrassen de hoofdrol spelen.

Timbers

In een prachtige private garden aan de rand van het dorp vindt de bezoeker plantenbedden en hoeken gevuld met de mooiste plantencombinaties. Uitgesproken fraai is het golvende landschap: de tuin die overgaat in bloemenweiden, die op hun beurt weer aan een van nature aanwezige bebossing grenzen.

Hotel

Buxted Park Hotel in Buxted.

Tuinprogramma

 • 1e dag: Godinton Park.
 • 2e dag: Marchants, Sussex Prairies, Ringmer Park.
 • 3e dag: Fairlight End, Great Dixter, Follers Manor.
 • 4e dag: Restoration House.

Wijzigingen voorbehouden

Vertrekdata en prijzen per persoon

In 2-persoonskamer
26 juni (ma t/m do) € 595,-
17 juli (ma t/m do) € 595,-
Toeslag 1-persoonskamer € 165,-

Inbegrepen

 • Het vervoer per luxe touringcar met toilet en airconditioning, bemand door een ervaren chauffeur.
 • Begeleiding door op tuingebied deskundige reisleiding.
 • Overtocht per Eurotunnel.
 • Drie nachten verblijf in het genoemde hotel op basis van halfpension.
 • Een programmaboekje met tuinbeschrijvingen bij vertrek.

Niet inbegrepen

 • Entrees voor de tuinen, sommige bezoeken inclusief thee/koffie, geschat op £ 70,-.
 • Lunches geschat op £ 10,- per dag.
 • Kosten van verzekeringen en uitgaven van persoonlijke aard.

Opstapplaatsen

 • 08:00: Amersfoort
 • 08:45: Utrecht Lunetten
 • 10:00: Breda-Prinsenbeek
 • 11:30: Gent
Unfortunately, no places are available on this tour at the moment