Tuinreis Devon

6-daagse tuinreis Devon per touringcar

Bezoek de mooiste tuinen van Devon met Garden Tours

Tijdens een tuinreis Devon geniet u niet alleen van een van de meest adembenemende landschappen van Engeland! In datzelfde landschap bevinden zich ook nog eens schitterende tuinen, die elk het bezoeken meer dan waard zijn. De RHS Rosemoor garden, of The Garden House, of Wildside: de één nog mooier dan de ander. De afwisseling is groot, van een tuin van de Royal Horticultural Society National Trust tuin tot een knusse doch smaakvolle privétuin. En in die privétuinen wachten sommige eigenaren u op met een heerlijke ‘cream tea’. En al is het niet naast de deur, al tuinen bezoekend komt de groep toch op de plaats van bestemming.

Wildside

Wildside is de tuin van Colin Wiley, de voormalige head gardener van The Garden House, die hier zijn eigen droom waarmaakte. Binnen afzienbare tijd realiseerde hij hier een tuin, die zijn weerga niet kent. In verschillende landschappen, die alle een informeel karakter kennen, zien ontelbare bijzondere planten ondergebracht, die met elkaar voor één groot boeket zorgen. Het afgelopen jaar gesloten omdat hij ook nog eens zijn eigen huis moet bouwen, maar nu weer open: een must voor iedere tuinliefhebber die een tuinreis Devon maakt!

TuinenHotelsTuinprogrammaPrijzenInbegrepenOpstapplaatsen

Tuinen

Tijdens de tuinreis Devon wordt er afhankelijk van datum en beschikbaarheid uit de volgende tuinen een keuze gemaakt:

Cothay Manor

Rond het eeuwenoude manor house bevindt zich een serie tuinen, elk met een eigen karakter. Klassieke elementen ontbreken niet, net als doorkijkjes naar het klassieke landschap dat de tuin omringt. Er is echter tussen alle tuinkamers één overeenkomst: overal bepalen bloemen de sfeer!

The Garden House

Ooit werd de ommuurde tuin gerealiseerd door een leraar, daarna door opvolgers met veel kennis en inspiratie uitgebouwd tot een steeds grotere tuin, die over een ongekend lange periode zeer de moeite van een tuinbezoek waard is! Buiten de muren gaat de aanplant van veelkleurige vaste planten, een- en tweejarigen in een natuurlijke setting vrijwel ongemerkt over in het golvende landschap van Devon.

Bickham House

Al sinds de zeventiende eeuw is het huis in bezit van dezelfde familie, maar de laatste jaren zijn grote gedeelten van de tuin opnieuw ingericht. Het is een echte ´private garden´, die slechts zelden voor het publiek is geopend. Op elk moment van het jaar is hier veel te zien en vooral te genieten voor zowel expert als liefhebber!

Cider House

Ook deze tuin mag zich beroemen op een bijzondere situering. Nu eens niet in ‘the middle of nowhere’, maar pal naast de imposante Buckland Abbey! Natuurlijk worden de doorkijkjes naar dit indrukwekkende bouwwerk geleend, maar ook valt hier weer van een fraaie tuin, die gezegend is met indrukwekkende borders, te genieten.

Prospect House

Deze tuin bevindt zich nu eens midden in het fraaie stadje Axminster, dus de ruimte is wat meer beperkt. Dat belet de eigenaar niet om een grote verscheidenheid aan bijzondere planten in de tuin onder te brengen, waaronder een Salvia collectie die meer dan 200 verschillende soorten en cultivars telt.

RHS Rosemoor Garden

Ooit was dit de tuin van Lady Palmer, maar zij schonk de tuin aan de Royal Horticultural Society. Die liet er geen gras over groeien en besloot aan de andere kant van de weg hier nog een grote tuin aan toe te voegen. Nu die nieuwe tuin volwassenheid heeft bereikt, is men begonnen met het stap voor stap renoveren van de oude tuin. Het effect van deze jarenlange inspanningen laat zich raden: zowel de oude als de nieuwe tuin zijn adembenemend mooi!

Burrow Farm House

Ooit was dit een gewone boerderijtuin, totdat de eigenaresse erachter kwam dat ze over groene vingers beschikte. Het gevolg laat zich raden: gedurende een groot gedeelte van het seizoen lijkt deze tuin wel een groot boeket! Prachtige combinaties, uitgevoerd in rozen, heesters, vaste planten en siergrassen maken deze tuin tot een overrompelend geheel dat zijn weerga nauwelijks kent.

Marwood Hill

Deze fraaie tuin bevindt zich tegen een helling. Dat maakt tuinieren er niet gemakkelijker op! Ooit werd deze tuin aangelegd door Dr. Smart, die hier ook verschillende botanische collecties huisvestte. Zijn opvolgster heeft de tuin voortvarend aangepakt en deze gereedgemaakt voor de 21ste eeuw, compleet met bloemenweiden en een schitterende aanplant van vochtminnende beplanting langs het door de tuin lopende stroompje!

Wildside

Gelukkig dit jaar weer open, deze bijzondere tuin in Buckland Monachorum! Zelden heeft een relatief nieuwe tuin zoveel opschudding in de tuinwereld veroorzaakt. Nu voor een groot gedeelte af, net als het huis dat door eigenaar Colin Wiley werd gebouwd, nota bene nadat de tuin was aangelegd. Met de grote verscheidenheid aan biotopen met passende beplanting komen plantenliefhebbers volop aan hun trekken.

Hotels

Eerste en laatste nacht verblijf in een hotel in Zuid-Engeland.
3 nachten verblijf in het Best Western Tiverton Hotel in Tiverton.

Tuinprogramma

 • 1e dag: West Court Lodge.
 • 2e dag: Koll Gardens, Burrow Farm Gardens, Propect house.
 • 3e dag: Garden House, Wildside, Buckland Abbey / Cider House.
 • 4e dag: Rosemoor, Marwood Hill.
 • 5e dag: Bickham House, Cothay Manor.
 • 6e dag: Goodnestone Park.

Wijzigingen voorbehouden

Vertrekdata en prijzen per persoon

In 2-persoonskamer
22 juni (do t/m di) € 695,-
10 juli (ma t/m za) € 695,-
Toeslag 1-persoonskamer € 150,-

Inbegrepen

 • Het vervoer per luxe touringcar met toilet en airconditioning, bemand door een ervaren chauffeur.
 • Begeleiding door op tuingebied deskundige reisleiding.
 • Overtocht per Eurotunnel (22/6) of DFDS Seaways (10/7).
 • Vijf nachten verblijf in genoemde hotels op basis van halfpension.
 • Een programmaboekje met tuinbeschrijvingen bij vertrek.

Niet inbegrepen

 • Entrees voor de tuinen, sommige bezoeken inclusief thee/koffie, geschat op £ 90,-.
 • Lunches geschat op £ 10,- per dag.
 • Kosten van verzekeringen en uitgaven van persoonlijke aard.

Opstapplaatsen

 • 08:00: Amersfoort
 • 08:45: Utrecht Lunetten
 • 10:00: Breda-Prinsenbeek
 • 11:30: Gent
Unfortunately, no places are available on this tour at the moment