Tuinreis Cotswolds

6-daagse tuinreis Cotswolds per touringcar

Bezoek de mooiste tuinen van de Cotswolds met Garden Tours

De schoonheid van het Engelse landschap tijdens een tuinreis Cotswolds steekt de prachtige tuinen naar de kroon. Uiteindelijk blijkt het een homogeen geheel, waarin de tuinen in symbiose met het landschap vergroeid lijken. Privétuinen die slechts zelden de poorten voor bezoekers openen wisselen klassieke tuinen als Hidcote Manor en Kiftsgate Court af. Het golvende landschap, onderbroken door muurtjes opgetrokken van natuursteen, wordt door ontelbare schapen begraasd. Hier heeft de tijd eeuwen stil gestaan.

Hidcote Manor

De maker van Hidcote Manor heeft het nodige bijgedragen aan veel van de ontwikkelingen op tuingebied gedurende de laatste eeuw. Borders op kleur, gemengde hagen, toepassing van tuinkamers, het mengen van klassieke tuinonderdelen met nieuwe inzichten: Lawrence Johnston stond aan de wieg van deze veranderingen. Andere tuineigenaren noemden zijn naam als een bron van inspiratie en zijn invloeden zijn tot op de dag van vandaag nog in tuinen te herkennen. Veel daarvan is nog steeds te bewonderen en ontelbare bezoekers maken elk jaar graag van die mogelijkheid gebruik… een must!

Kiftsgate Court

Op een steenworp van Hidcote af bevindt zich Kiftsgate Court. Is Hidcote al een bezoek waard tijdens een tuinreis Cotswolds, dan geldt dat zeker voor deze tuin! Is de tuin in de meeste maanden van het tuinseizoen onweerstaanbaar, tijdens de bloei van de oude rozen wordt het onvergetelijk. Ontelbare rozen vullen de lucht met hun parfum, om nog maar te zwijgen van de kleurenpracht. Er is hier echter ook volop aandacht voor vaste planten, die wonderschoon combineren met de overige beplanting.

TuinenHotelsTuinprogrammaPrijzenInbegrepenOpstapplaatsen

Tuinen

Tijdens de tuinreis Cotswolds wordt er afhankelijk van datum en beschikbaarheid uit de volgende tuinen een keuze gemaakt:

Broughton Castle

Smaakvolle borderbeplanting in combinatie met een eeuwenoud kasteel zorgt voor een onweerstaanbare combinatie. De honingkleurige muren van Cotswold stone vormen een perfect decor voor oude rozen en vaste planten. Niet alleen de fraaie tuin kan worden bezocht, u kunt ook een kijkje nemen in het kasteel zelf.

Broughton Grange

De eigenaar van deze tuin vindt dat Broughton Grange binnen afzienbare tijd de beste tuin van Engeland moet worden! Natuurlijk vormt de Cotswold Stone weer de best denkbare achtergrond voor een al even prachtige tuin. Vormsnoei contrasteert op perfecte wijze met de weelderige beplanting, die voor het overgrote deel uit vaste planten en rozen bestaat.

Hidcote Manor

Al generaties lang een tuin die velen heeft geïnspireerd. Borders op kleur, een combinatie van formele aanleg met natuurlijke beplanting, tuinkamers, elk met een eigen thema, vormsnoei en collecties van zeldzame planten: dat alles en nog veel meer kunt u hier vinden! Niet voor niets ondernemen ontelbare liefhebbers een bedevaart naar deze tuin, die u minstens eens moet hebben gezien!

Kiftsgate Court

Op nauwelijks een steenworp afstand van Hidcote Manor bevindt zich deze bijna al even beroemde tuin: Kiftsgate Court. De tuinen rondom het huis bevinden zich op verschillende terrassen, elk op een andere hoogte: de ligging van deze tuin is ontegenzeglijk dramatisch! Dankzij een face lift – honderden oude rozen werden opnieuw ge-ent en de oude tennisbaan veranderde in een uiterst hedendaagse tuin – is deze tuin waarschijnlijk mooier dan ooit!

Moor Wood

Het toverwoord in deze tuin: ramblers! Overal waar u kijkt, ziet u deze wilde klimrozen, in juni getooid met grote trossen meestal witte, soms roze bloemen. Onstuimig groeien ze door bomen, tegen en over muren: hier is de Nationale Collectie van deze schitterende woestelingen gehuisvest. Er zijn echter ook verschillende tuinkamers met gemengde beplanting, die de tuin ook buiten de bloeitijd van deze rozen de moeite waard maken.

Bourton House

De ultieme bordertuin en daarmee doen we deze tuin niets te kort! Borders met verschillende thema’s – klassieke rozen, mediterrane beplanting en kleuren – zijn de link in deze tuin met een formele indeling. Vormsnoei, formele vijvers en een varenhuis, allemaal perfect onderhouden, zorgen voor een klinkend resultaat.

Upton Wold

Niets herinnert er meer aan de verwaarloosde staat waarin het echtpaar Bond het huis en de tuin in 1976 aantrof. Zij besteedden al hun arbeid en creativiteit aan het restaureren en het opnieuw aanleggen van huis en tuin, ook werden hiervoor de juiste personen geconsulteerd. Nu is hier een wonderschone tuin compleet met borders, formele vijvers, verschillende tuinkamers en nog veel meer!

Througham Court

Gelukkig weer terug na een ingrijpende restauratie: de fraaie tuin van Dr. Fraser, waar niets met andere tuinen is te vergelijken! De chaos theorie en de keten van Fibonacci toegepast in de tuin, fraaie ornamenten, hedendaagse kunstwerken en nog veel meer…..

Pettifers

Niets wijst de bezoeker bij het bereiken van dit adres erop, dat zich achter het huis een prachtige tuin bevindt. Deze moet het niet van de omvang hebben, maar van de subtiliteit in beplanting en lay out. Vooral het kleurgebruik van Mrs. Price, die zegt dat het regelmatig bezoeken van India haar daarbij enorm heeft geholpen, is opmerkelijk te noemen. Als er nog tijd is, wordt er zo mogelijk nog een bezoek aan een village garden opening aan het programma toegevoegd, bijvoorbeeld in Blockley of Icomb. U kunt dan in veel gevallen lopend van tuin naar tuin een aantal private gardens in een dorpje bezoeken, die speciaal voor die gelegenheid zijn geopend.

Hotels

8/15/22 juni: Cheltenham Chase Hotel in Brockworth.
6/13 juli: Mercure Gloucester Bowden Hall in Gloucester.

Tuinprogramma

 • 1e dag: Godinton House.
 • 2e dag: Broughton Grange, Broughton Caste.
 • 3e dag: Througham Court, Upton Wold, Snowshill Manor.
 • 4e dag: Hidcote Manor, Kiftsgate court, stadsbezoek Chipping Campden.
 • 5e dag: Bourton House, vrije lunch en stadsbezoek Broadway, Pettifers.
 • 6e dag: Great Comp.

Wijzigingen voorbehouden

Vertrekdata en prijzen per persoon

In 2-persoonskamer
Stena Line
8 juni (do t/m di) € 685,-
22 juni (do t/m di) € 685,-
Toeslag 1-persoonskamer € 90,-
Toeslag 1-persoonshut € 40,-
Toeslag Comfort Class hut* € 26,-
*Comfort Class hutten zijn hutten met
beneden bedden.
Eurotunnel
15 juni (do t/m di) € 685,-
6 juli (do t/m di) € 685,-
13 juli (do t/m di) € 685,-
Toeslag 1-persoonskamer € 165,-

Inbegrepen

 • Het vervoer per luxe touringcar met toilet en airconditioning, bemand door een ervaren chauffeur.
 • Begeleiding door op tuingebied deskundige reisleiding.
 • Overtocht per Stena Line Hoek van Holland – Harwich v.v. inclusief maaltijden, of Eurotunnel v.v.
 • Drie of vijf nachten verblijf in het genoemde hotel op basis van halfpension.
 • Een programmaboekje met tuinbeschrijvingen bij vertrek.

Niet inbegrepen

 • Entrees voor de tuinen, sommige bezoeken inclusief thee/koffie, geschat op £ 95,-.
 • Lunches geschat op £ 10,- per dag.
 • Kosten van verzekeringen en uitgaven van persoonlijke aard.

Opstapplaatsen Stena Line

 • 16:00: Amersfoort
 • 16:45: Utrecht Lunetten
 • 18:30: Hoek van Holland

Opstapplaatsen Eurotunnel

 • 08:00: Amersfoort
 • 08:45: Utrecht Lunetten
 • 10:00: Breda-Prinsenbeek
 • 11:30: Gent
Unfortunately, no places are available on this tour at the moment