Tuinreis Cornwall

8-daagse tuinreis Cornwall per touringcar

Bezoek de mooiste tuinen van Cornwall met Garden Tours

Tijdens een tuinreis Cornwall bezoekt u het uiterste zuiden van Engeland. Iedere tuinliefhebber moet hier toch minstens eens zijn geweest om te genieten van beroemde voorjaarstuinen als Heligan, Eden Project, Trebah, Lanhydrock, St. Michaels Mount en nog vele andere. De tuin die op deze reis eigenlijk nooit mag ontbreken is Tresco. U moet hiervoor wel een zeereis over hebben, want deze voormalige abdij bevindt zich op één van de Scilly Islands. Het is wel één van de meest magische tuinen met een uitstraling die zich met geen enkele ander tuin laat vergelijken.

Trebah Gardens verdient zeker ook een extra vermelding als we het hebben over een tuinreis Cornwall. Ooit een tuin die overwoekerd was totdat voormalig militair en uitgever Tony Hibbert hier zich over ontfermde. Niet alleen herstelde hij de tuin in zijn oude glorie, hij wist door een uitgekiende beplanting ook nog eens het bloeiseizoen te verlengen. Hulde voor de man die ons enkele jaren geleden heeft verlaten! Het uitzicht vanaf het terras over het dal met palmen, boomvarens en bloeiende rhododendrons is voor menige tuinliefhebber onvergetelijk.

TuinenHotelsTuinprogrammaPrijzenInbegrepenOpstapplaatsen

Tuinen

Tijdens de tuinreis Cornwall wordt er afhankelijk van datum en beschikbaarheid uit de volgende tuinen een keuze gemaakt:

The Garden House

Deze tuin bevindt zich op weg naar Cornwall aan de rand van Dartmoor, een door vrijwel iedereen verlaten streek. Daarom oogt deze tuin nog sprookjesachtiger dan deze in werkelijkheid is: een gedeelte buiten de walled garden met veel voorjaarsbeplanting en een nieuw gedeelte met avontuurlijke invulling van eenjarigen, die de tuin een zowel natuurlijk als exotisch uiterlijk geven.

Tresco Abbey Gardens

Gemakkelijk is de reis niet, maar het is het meer dan waard! De tuin op het eiland Tresco beslaat het grootste gedeelte van het beschikbare oppervlakte. Een grote verscheidenheid aan subtropische, zelfs tropische gewassen kleurt deze tuin onophoudelijk. Dankzij een beschutte ligging in combinatie met het unieke klimaat kan hier vrijwel alles en dat maakt een bezoek tot een feest voor elke tuinliefhebber. De collectie eeuwenoude boegbeelden van schepen, die voor de kust van Cornwall zijn vergaan, zorgt voor nog eens een extra dimensie.

Trebah Gardens

Ooit zwaar verwaarloosd werd deze tuin door de huidige eigenaar aangeschaft als ideale ligplaats voor zijn zeilboot. Door experts werd hij echter overgehaald om het terrein eens nader te bekijken en dit heeft uiteindelijk tot gevolg gehad, dat u nu deze uitzonderlijk fraaie tuin kunt bezoeken. Vanaf het huis ontvouwt deze tuin zich als een vallei, aan beide kanten begroeid met exotische gewassen als Trachycarpus en Dicksonia.

The lost gardens of Heligan

Het verhaal over deze tuin leest als een avonturenroman: eens in Victoriaanse tijden een geliefde tuin, gevolgd door een periode van totale verwaarlozing gedurende tientallen jaren, maar door een idealist met behulp van ontelbare vrijwilligers weer in oude glorie hersteld. Bijzonder: een ´groene reus´, in vormsnoei afgebeeld, het ondoordringbare bamboebos en nog veel meer opwindende zaken.

Trengwainton Gardens

Een prachtige voorjaarstuin, met natuurlijk weer de bekende beplanting van Rhododendrons, Camelia´s en andere zuurminnende soorten. In deze tuin verdient ook de onderbeplanting uw aandacht, want ook hieraan is de nodige aandacht besteed.

Lamorran House

Deze tuin bevindt zich op een schilderachtige locatie, op een rotspartij die naar zee afloopt. Door de gunstige ligging op het zuiden profiteert deze tuin volop van het hier heersende microklimaat. Daarom is het mogelijk om hier allerlei minder winterharde planten in de tuin te houden, zoals uitgebreide collecties palmen (meer dan 30 verschillende!) en boomvarens.

Lanhydrock Garden

Vlak voor het huis bevinden zich de formele tuinen, met piramidaal geknipte taxussen tussen strak geschoren hagen. Verder van het huis af is echter de woodland tuin te vinden met een grote verscheidenheid aan Ericaceae en andere voorjaarsbloeiers, groeiend in een natuurlijke situatie en volledig in contrast tot de formele tuin.

Eden Project

Een ander project van Tim Smit, de man van Heligan. Onder doorzichtige koepels die over enkele voormalige porseleingroeven zijn gebouwd en sterk aan een honingraat doen denken, bevinden zich verschillende ecosystemen uit verschillende klimaatzones, elk met bijbehorende beplanting.

Hotels

Eerste en laatste nacht verblijf in een hotel in Zuid-Engeland.
5 nachten verblijf in het Portbyhan Hotel in West Looe.

Tuinprogramma

 • 1e dag: Godinton House.
 • 2e dag: Garden House, Wildside, Lanhydrock.
 • 3e dag: Eden Project, Heligan.
 • 4e dag: Trengwainton, St. Michaels Mount, Bosvigo.
 • 5e dag: Tresco Abbey.
 • 6e dag: Lamorran, Trebah.
 • 7e dag: Knightshayes, Cothay Manor.
 • 8e dag: Hole Park.

Wijzigingen voorbehouden

Vertrekdata en prijzen per persoon

In 2-persoonskamer
28 april (vr t/m vr) € 895,-
Toeslag 1-persoonskamer € 180,-

Inbegrepen

 • Het vervoer per luxe touringcar met toilet en airconditioning, bemand door een ervaren chauffeur.
 • Begeleiding door op tuingebied deskundige reisleiding.
 • Overtocht per Eurotunnel.
 • Zeven nachten verblijf in genoemde hotels op basis van halfpension.
 • Een programmaboekje met tuinbeschrijvingen bij vertrek.

Niet inbegrepen

 • Entrees voor de tuinen, sommige bezoeken inclusief thee/koffie, geschat op £ 140,-.
 • Excursie naar Tresco per veerboot (facultatief).
 • Lunches geschat op £ 10,- per dag.
 • Kosten van verzekeringen en uitgaven van persoonlijke aard.

Opstapplaatsen

 • 08:00: Amersfoort
 • 08:45: Utrecht Lunetten
 • 10:00: Breda-Prinsenbeek
 • 11:30: Gent
Unfortunately, no places are available on this tour at the moment