RHS Chelsea Flower Show 2017

5-daagse tuinreis naar de Chelsea Flower Show per touringcar

Bezoek de Chelsea Flower Show met Garden Tours

Win een ‘gold medal’ op de Chelsea Flower Show en als tuinontwerper is je kostje gekocht: niets staat dan nog een succesvolle carrière in de weg! Op het terrein van het vroegere Chelsea Hospital verzamelt zich de crème de la crème van de tuinwereld: kwekers, ontwerpers en liefhebbers, iedereen wil daarbij zijn. De kaarten – toch niet goedkoop te noemen – zijn reeds maanden van tevoren uitverkocht. Kijk in de tentoongestelde tuinen en verbaas u over de vele zomerse combinaties, alsof het geen voorjaar maar zomer is.

Verder worden er tijdens deze reis tuinen in Engeland bezocht, die al in mei aantrekkelijk zijn, zoals High Beeches, Doddington Place en Wakehurst Place. En natuurlijk mogen tuinen als Sissinghurst en Great Dixter ook niet ontbreken!

TuinenHotelTuinprogrammaPrijzenInbegrepenOpstapplaatsen

Tuinen

Er wordt afhankelijk van datum en beschikbaarheid uit de volgende tuinen een keuze gemaakt gedurende de reis naar de Chelsea Flower Show.

Goodnestone Park

Geen mooiere tuin om deze reis mee te beginnen of te eindigen als deze ‘garden for all seasons’. Altijd als u hier komt valt hier het nodige te zien. Of het nu het woodland is, of de ommuurde tuin, de grassentuin, de formele tuin: keuze te over! Een Cornus collectie, maar ook een aanzienlijke hoeveelheid Galanthus in een groot aantal soorten en cultivars zorgt weer voor aantrekkingskracht op andere liefhebbers. Majestueuze bomen, die inmiddels al een gevorderde leeftijd hebben bereikt, zorgen nog eens voor een bijzondere uitstraling van dit landgoed, dat nauwelijks zijn gelijke kent.

Sissinghurst Castle

Natuurlijk mag deze tuin in deze reis niet ontbreken! Ook voor deze tuin geldt, dat hier, eenmaal geopend, altijd genoeg valt te genieten. De eerste bloei in de borders, maar ook de vroege rozen, de bloemenweide in de boomgaard, een ongekende hoeveelheid Trilliums, die hier bijna woekerende eigenschapen lijkt te bezitten: elke bezoeker komt hier tijd te kort!

Great Dixter

Deze tuin lijkt steeds mooier en mooier te worden. Ooit een onuitputtelijke bron van inspiratie voor Christopher Lloyd, nu nog steeds een absolute toptuin, die zich tot de beste ter wereld mag rekenen. En wanneer u ook hier komt, altijd is het weer feest! In mei zullen de ontelbare orchideeën de bloemweide roze en paars kleuren, bloeien de voorjaarsheesters, vroege vaste planten en ontelbare bolgewassen tegen het ongekend mooie decor van het Arts & Crafts huis.

Hole Park

Een tuin van hoog niveau: niet alleen is er een aanzienlijke hoeveelheid voorjaarsbeplanting te zien, ook is er veel aandacht voor vaste planten. Deze prima onderhouden tuin kent ook de nodige ornamenten en standbeelden. Zo kent de prachtige formele vijver het glooiende landschap van Kent als onvergetelijk decor.

High Beeches

Het lijkt wel een geschilderd landschap, zo fraai ligt deze tuin er in het voorjaar bij. Mocht deze tuin in uw oren geen bekende klank kennen, toch is deze innemende tuin met zijn fantastische beplanting voor menig romantisch ingestelde bezoeker favoriet! Onder deze beplanting bevindt zich menige botanische zeldzaamheid, zoals een Kalopanax pictus Maximowicksii van ongekende afmetingen.

Wakehurst Place

In deze tuin komt elke liefhebber tijd te kort. In dit ‘filiaal’ van de Kew Gardens is een beplanting van een enorme diversiteit samengebracht. Er zijn hier onder meer een Himalaya gedeelte, waarin reusachtige Rhododendrons en Magnolia’s hoog boven de bezoekers uittorenen, een iristuin met oriëntaalse invloeden, voorjaarsbeplanting, een ommuurde tuin met veel vroegbloeiende vaste planten, klimheesters en nog veel meer.

Hotel

Oatlands Park Hotel in Weybridge.

Tuinprogramma

 • 1e dag: Hole Park.
 • 2e dag: Chelsea Flower Show.
 • 3e dag: Wakehurst Place, High Beeches, Borde Hill.
 • 4e dag: Sissinghurst Castle Gardens, vrije tijd in Tenterden, Great Dixter.
 • 5e dag: Goodnestone Park.

Wijzigingen voorbehouden

Vertrekdata en prijzen per persoon

In 2-persoonskamer
25 mei (do t/m ma) € 695,-
Toeslag 1-persoonskamer € 190,-

Inbegrepen

 • Het vervoer per luxe touringcar met toilet en airconditioning, bemand door een ervaren chauffeur.
 • Begeleiding door op tuingebied deskundige reisleiding.
 • Overtocht per Eurotunnel.
 • Vier nachten verblijf in genoemde hotels op basis van halfpension.
 • Dagticket Chelsea Flower Show à £ 63,-.
 • Een programmaboekje met tuinbeschrijvingen bij vertrek.

Niet inbegrepen

 • Entrees voor de tuinen, sommige bezoeken inclusief thee/koffie, geschat op £ 70,-.
 • Lunches geschat op £ 10,- per dag.
 • Kosten van verzekeringen en uitgaven van persoonlijke aard.

Opstapplaatsen

 • 08:00: Amersfoort
 • 08:45: Utrecht Lunetten
 • 10:00: Breda-Prinsenbeek
 • 11:30: Gent
Unfortunately, no places are available on this tour at the moment