Tuinreis Berkshire & Oxfordshire

4-daagse tuinreis Berkshire & Oxfordshire per touringcar

Bezoek de mooiste tuinen van Berkshire & Oxfordshire met Garden Tours

Een tuinreis Berkshire & Oxfordshire staat garant voor aantrekkelijke reis. Het is immers de altijd winnende combinatie van de vele eeuwen oude universiteitsstad en een serie privétuinen! Oxford behoort tot de mooiste steden van Engeland, met alle historische gebouwen en colleges. Tussen die privétuinen bevindt zich The Old Rectory van Mrs. Todhunter, Tithe Barn en Pyt House. Ook een bezoek aan Buscot Park mag niet worden vergeten tijdens een tuinreis Berkshire & Oxfordshire, waar zowel het huis als de fraaie tuin kan worden bezocht.

Buscot Park

Het ontwerp van Buscot Park is niet door een enkele ontwerper gemaakt. Verscheidene vormgevers bundelden hier hun krachten, elk in een verschillende periode. Het meest recent is de schitterende border pal naast de entrée van de tuin. Peter Coates koos hier voor zeer contrasterende bladkleuren, waar de bloemen slechts als aanvulling dienen. Een prachtig voorbeeld wat je allemaal met de juiste plantkeus kan bereiken! Ook de beroemde Harold Peto, onder meer leermeester van Edwin Lutyens, verleende zijn medewerking aan de tuinreis Berkshire & Oxfordshire. Het kanaaltje dat aflopend eindigt in een enorm meer, voorzien van een fraai beeld, is inmiddels een klassieker geworden.

TuinenHotelTuinprogrammaPrijzenInbegrepenOpstapplaatsen

Tuinen

Tijdens de tuinreis Berkshire & Oxfordshire wordt er afhankelijk van datum en beschikbaarheid uit de volgende tuinen een keuze gemaakt:

Waltham Place

Op dit landgoed zijn bijzondere tuinen gerealiseerd. Initiator was hier onder meer de enige jaren overleden Henk Gerritsen, de man van de Nederlandse Prionatuinen. Onkruid concurreert hier met siergrassen, vormsnoei en vaste planten. Toch overheerst de sfeer van een klassiek landschap, met een statig huis als middelpunt. Alles geschiedt hier organisch. Niet alleen geldt dat voor de siertuin, ook de moestuin wordt hier zonder enige chemische bestrijding beheerd. Zelfs de veestapel kent een louter biologisch bestaan. Laat u inspireren door de afwisselende beplanting op dit fascinerende landgoed!

Pyt House

Fraaie cottage tuin voorzien van moderne kleuraccenten, in de loop der jaren door het tuinminnend echtpaar Von Celsing gerealiseerd. Alle ingrediënten voor een fraaie tuin zijn weer aanwezig: borders, hagen van haagbeuk, leilinden, een moestuin en een boomgaard.

Willow Tree Cottage

Op hetzelfde terrein als Pyt house bevindt zich de cottagetuin van Willow Tree cottage. Net als de eigenaresse van Pyt house heeft ook Mrs. Weston een passie voor tuinieren, alleen is haar ruimte wat meer beperkt…. De typerende cottage tuin is gedurende de laatste 5 jaar opnieuw ingeplant aan de hand van nieuwe schema’s, dus de vaste planten borders en de moestuin zijn weer aardig opgefrist!

Buscot Park

Dit is de vleesgeworden droom van elke tuinliefhebber! Bij binnenkomst allereerst de uitbundige borders van wijlen Peter Coates: dat is nog eens een erfenis om achter te laten! Daarna binnen de beschutting van de muren de prachtigste vaste planten combinaties, ondersteund door oude rozen. En dan nog eens de onvolprezen schepping van Harold Peto: een serie kanaaltjes, die rimpelloos lijken over te gaan in het daarachter gelegen meer. Nog niet genoeg gezien? Dan kunt u ook nog het prachtige interieur van het statige huis bezoeken. Buscot Park is een veelzijdige tuin die elke bezoeker boeit!

The Tithe Barn

Middenin het dorpje Tidmarsh bevindt zich deze idyllische private garden rond een huis dat uit 1760 dateert. Rozen, vaste planten, een mini bloemenweide, vormsnoei in Taxus: alle ingrediënten die u in een privétuin zou verwachten.

Lime Close

Een echte liefhebberstuin vol met bijzondere bomen, heesters, vaste planten en bollen. Deze zijn geplant in gemengde borders, verhoogde plantbedden, een kruidentuin, schaduwborders, tegen de pergola en in de cottage tuin. En niet te vergeten de tuin die vrijwel geheel aan Irissen is gewijd! De eigenaresse let scherp op kleur en vorm van blad en bloemen en dat is terug te zien in de vele zorgvuldig gekozen plantencombinaties die deze tuin sieren!

The Old Rectory

Mrs. Todhunter heeft hier in de beste Engelse traditie een serie prefect onderhouden tuinkamers gerealiseerd, elk met een eigen thema. Zo zijn er borders op kleur, een kruiden- en een groentetuin en een arboretum. Onder de beplanting bevindt zich menige botanische rariteit. De eigenaresse kan zich er op beroemen sinds jaar en dag een echte ‘Plantswoman’ te zijn, maar er is hier ook nog eens terdege met de vormgeving rekening gehouden! Het ‘geleende landschap’ – doorkijkjes op strategische plekken – vormt hier een stil bewijs van. Als er nog tijd is, wordt er zo mogelijk nog een bezoek aan een village garden opening aan het programma toegevoegd. U kunt dan in veel gevallen lopend van tuin naar tuin een aantal private gardens in een dorpje bezoeken, die speciaal voor die gelegenheid zijn geopend. Tijdens de verschillende vertrekken naar Berkshire & Oxfordshire zouden dat Swallowfield, Cumnor Hill en Ifley kunnen zijn.

Oxford

Natuurlijk ontsnappen we even uit de tuinen. Oxford is een van de fraaiste steden van het Verenigd Koninkrijk. De historische gebouwen, de talloze beroemde colleges en niet te vergeten de uitstekende winkelgelegenheid zorgen voor een onweerstaanbare combinatie……

Hotel

Hilton Reading in Reading.

Tuinprogramma

 • 1e dag: Timbers.
 • 2e dag: Old Rectory Farnborough, stadsbezoek Oxford, Buscot Park.
 • 3e dag: Englefield House, Pyt house, Willow Tree Cottage, vrije tijd in Goring on Thames, The Grange.
 • 4e dag: Tithe Barn.

Wijzigingen voorbehouden

Vertrekdata en prijzen per persoon

In 2-persoonskamer
15 juni (do t/m zo) € 435,-
22 juni (do t/m zo) € 435,-
6 juli (do t/m zo) € 435,-
Toeslag 1-persoonskamer € 105,-

Inbegrepen

 • Het vervoer per luxe touringcar met toilet en airconditioning, bemand door een ervaren chauffeur.
 • Begeleiding door op tuingebied deskundige reisleiding.
 • Overtocht per Eurotunnel.
 • Drie nachten verblijf in het genoemde hotel op basis van halfpension.
 • Een programmaboekje met tuinbeschrijvingen bij vertrek.

Niet inbegrepen

 • Entrees voor de tuinen, sommige bezoeken inclusief thee/koffie, geschat op £ 70,-.
 • Lunches geschat op £ 10,- per dag.
 • Kosten van verzekeringen en uitgaven van persoonlijke aard.

Opstapplaatsen

 • 08:00: Amersfoort
 • 08:45: Utrecht Lunetten
 • 10:00: Breda-Prinsenbeek
 • 11:30: Gent
Unfortunately, no places are available on this tour at the moment