Tuinreis Bath

6-daagse cultuur- en tuinreis Bath per touringcar

Bezoek de mooiste tuinen van Bath met Garden Tours

De tuinreis Bath toont weer moeiteloos aan, dat Engeland niet voor niets bekend staat vanwege de grote hoeveelheid schitterende tuinen! Waar u ook bent, altijd weer valt het op, dat de kwaliteit van de toptuinen onveranderd hoog is. Natuurlijk bezoekt u tijdens de tuinreis Bath weer een reeks fraaie privétuinen, de één nog mooier dan de ander: Farleigh House, Iford Manor, Hodges Barn, Heale House…. Voor Mottisfont Abbey is de tweede helft van juni een uitgelezen bezoekmoment. Dan is de ommuurde tuin het strijdtoneel van bloeiende rozen, op inventieve wijze gecombineerd met vaste planten, met dank aan het werk van expert Graham Stuart Thomas. En natuurlijk wordt er tijd ingeruimd voor een bezoek aan de wonderschone stad Bath. Met zijn wijde straten en pleinen zou dit zomaar een Italiaanse stad kunnen zijn, met dank aan de Romeinse bezetters, die hier vele eeuwen geleden de grondslag voor legden.

TuinenHotelTuinprogrammaPrijzenInbegrepenOpstapplaatsen

Tuinen

Tijdens de tuinreis Bath wordt er afhankelijk van datum en beschikbaarheid uit de volgende tuinen een keuze gemaakt:

Buscot Park

Een tuin, die slechts met weinig andere te vergelijken is. Er is grandeur aanwezig vanwege de schitterende ligging van het klassieke huis in het al even tijdloze landschap maar er zijn ook verschillende toevoegingen van meer hedendaagse ontwerpers. Ronduit verrassend is de schitterende border van Peter Coats met kleurencombinaties die u slechts zelden zult tegenkomen! Er zijn verschillende borders, weer met allerlei ongewone planten gevuld van de hand van Tim Rees, maar natuurlijk ook de formele en inmiddels klassieke waterpartij van Harold Peto: water dat door een reeks kanaaltjes wordt afgevoerd naar een meer.

Englefield House

Een statig huis omgeven door prachtige tuinen en strakke gazons. In de tuinen verschillende bijzondere bomen en heesters, zoals Tilia met diep ingesneden blad. In het huis, waar de tea wordt geserveerd, bevindt zich een indrukwekkende kunstcollectie, waaronder menige oude meester.

Farleigh House

Dit is een hedendaagse tuin, maar toch ontworpen en aangelegd in de typisch Britse tuintraditie. Er zijn hier borders, een Fountain Garden en vormsnoei in de vorm van pauwen in taxus geknipt. Tuinonderdelen worden van elkaar gescheiden door muren, hagen en kunstig gesmede hekken, die u doorgang verlenen naar het meer. Het onderhoud in deze tuin neigt naar perfectie, net als de inrichting! Deze tuin opent slechts zelden haar poorten voor bezoekers! Een echte aanrader dus.

Iford Manor

Een unieke tuin in het zo klassieke landschap op de grens van Wiltshire. Nu eens niet de volle aandacht voor de beplanting, maar vooral voor de algehele lay-out: ooit woonde hier architect en tuinliefhebber Harold Peto, die vooral gebiologeerd was door Italiaanse tuinen. De prachtige locatie – de tuin bevindt zich tegen een helling met uitzicht op een riviertje voorzien van een boogbrug – zorgt voor een adembenemend resultaat. Hier staat de koffie voor u klaar!

Mottisfont Abbey Garden

De voormalige abdij bevindt zich in een parkachtig landschap, dat gedurende eeuwen nauwelijks veranderingen ondergaan heeft. Majestueuze bomen hebben hier takken die tot aan de grond reiken. We komen echter natuurlijk voor de ommuurde tuin, waar de bekende tuinexpert en rozenliefhebber Graham Stuart Thomas een rozentuin heeft ontworpen, die zijn weerga nauwelijks kent. Klassieke en moderne rozen tegen de muren en in de perken, onderbeplant met en afgewisseld door vaste planten.

Heale Gardens

Middenin een schilderachtig landschap gelegen biedt Heale Gardens alles, waarover een goede Engelse tuin moet beschikken. De borders zijn uitbundig ingeplant en prachtig in de zomer, een keur aan rozen geurt u tegemoet en de moestuin is onberispelijk onderhouden. Ook de Japanse tuin straalt weer die perfectie uit. “A typical English Country Garden”: dat is de juiste omschrijving voor deze tuin!

Bath

Er is eveneens tijd ingeruimd voor een bezoek aan het mooie en historische stadje Bath. Bath staat bekend als één van de mooiste steden in Engeland met o.a. de beroemde Romeinse baden, een mooie abdij, de Royal Crescent en een mooi stadsparkje langs de rivier de Avon. Als er nog tijd is, wordt er zo mogelijk nog een bezoek aan een village garden opening aan het programma toegevoegd. U kunt dan in veel gevallen lopend van tuin naar tuin een aantal private gardens in een dorpje bezoeken, die speciaal voor die gelegenheid zijn geopend.

Hotels

Eerste en laatste nacht verblijf in een hotel in Zuid-Engeland
3 nachten verblijf in het Mercure Newbury Elcot Park Hotel in Newbury.

Tuinprogramma

 • 1e dag: Godinton house.
 • 2e dag: Farleigh House, Buscot Park.
 • 3e dag: Hodges Barn, stadsbezoek Bath, Iford Manor.
 • 4e dag: Mottisfont Abbey, Heale house, Hilliers gardens.
 • 5e dag: Bolehyde Manor, Englefield House.
 • 6e dag: West Court Lodge.

Wijzigingen voorbehouden

Vertrekdata en prijzen per persoon

In 2-persoonskamer
15 juni (do t/m di) € 655,-
22 juni (do t/m di) € 655,-
6 juli (do t/m di) € 655,-
Toeslag 1-persoonskamer € 170,-

Inbegrepen

 • Het vervoer per luxe touringcar met toilet en airconditioning, bemand door een ervaren chauffeur.
 • Begeleiding door op tuingebied deskundige reisleiding.
 • Overtocht per DFDS Seaways Duinkerke-Dover v.v.
 • Vijf nachten verblijf in genoemde hotels op basis van halfpension.
 • Een programmaboekje met tuinbeschrijvingen bij vertrek.

Niet inbegrepen

 • Entrees voor de tuinen, sommige bezoeken inclusief thee/koffie, geschat op £ 95,-.
 • Lunches geschat op £ 10,- per dag.
 • Kosten van verzekeringen en uitgaven van persoonlijke aard.

Opstapplaatsen

 • 08:00: Amersfoort
 • 08:45: Utrecht Lunetten
 • 10:00: Breda-Prinsenbeek
 • 11:30: Gent
Unfortunately, no places are available on this tour at the moment