Voor planten- en tuinliefhebbers die een rondreis door Costa Rica willen maken, heeft Garden Tours samen met een Costa Rica specialist een droomreis voor u samengesteld! Met kleine gezelschappen door een tropisch land trekken dat eigenlijk een tuin op zich is, dat wil toch iedereen? Op deze reis kunnen zich maximaal 16 personen inschrijven. Na een comfortabele vlucht met KLM begint het avontuur! Wij zochten voor u de mooiste tuinen uit: sommigen bevinden zich rondom de lodges waar we verblijven, andere zijn in privébezit, weer ander zijn botanische tuinen. Bevlogen eigenaren en beheerders vertellen u alles over hun paradijs, dat naadloos lijkt over te gaan in de natuurlijke beplanting: de variatie is hier enorm!

OmschrijvingReisprogrammaInbegrepenVlucht

Omschrijving

Om met alle aspecten van dit fascinerende land kennis te maken, is het noodzakelijk een rondreis te maken. Dat betekent dat we ons regelmatig moeten verplaatsen, maar daar staat tegenover dat dit u uitgebreid de gelegenheid geeft om met alle aspecten van Costa Rica kennis te maken. Alle verschillende typen klimaat worden bezocht: het regenwoud, het nevelwoud en het Caribische laagland. Ieder klimaat kent zijn eigen karakteristieke fauna en flora. Toch is er altijd gelegenheid voor een rustmoment, want genieten staat immers voorop. Zoals bij alle verre reizen van Garden Tours is het programma zorgvuldig gecheckt! Tijdens deze rondreis door Costa Rica verblijft u in luxe lodges en hotels, vanzelfsprekend inclusief de gebruikelijke voorzieningen als eigen badkamer/toilet.

Bezoek de mooiste tuinen van Costa Rica met Garden Tours

Costa Rica is een natuurparadijs en is eigenlijk één en al een grote tuin met tropische planten, orchideeën en vele boomsoorten. De ecolodges zijn rustig gelegen en hebben prachtige tuinen. Daarnaast gaat u naar de tuinen van Lankester en de tuinen van Las Cruces Biological Station. Natuurreservaten worden vanzelfsprekend eveneens aangedaan. U reist in een reisgroep van 16 personen, onder begeleiding van een ervaren reisleider die u veel uitleg kan geven over de diversiteit aan planten, bloemen en bomen.

Tijdens de rondreis door Costa Rica bezoekt u zowel botanische tuinen als schitterende privétuinen. En alsof dat nog niet genoeg is: een aantal hotels en logdes waar wij slapen, hebben ook nog eens schitterende tuinen! De hoteleigenaren in Costa Rica blijken fanatiek tuinliefhebber te zijn. Hotel Bougainvillea en Macaw Lodge zijn hiervan goede voorbeelden. Overnachten in een uitstekend hotel en ter plaatse genieten van een schitterende tuin, hoe wilt u het hebben? Uiteraard zullen we de algemene hoogtepunten van Costa Rica ook niet overslaan tijdens deze groepsreis.

Het klimaat van Costa Rica

U maakt tijdens de rondreis door Costa Rica kennis met de verschillende klimaten en ecosystemen die dit land kent: het regenwoud, het nevelwoud, de vulkanische gedeelten en het Caraïbische laagland. Elke hoogtetrap van het land heeft zijn eigen ecosysteem met zijn eigen specifieke beplanting, die volkomen kan verschillen met die van de andere zones. We kunnen daarom gerust stellen, dat u aan het eind van de groepsreis een goede indruk heeft gekregen van de fascinerende flora en fauna die Costa Rica kent.

Kleine groep en een Nederlandstalige reisleider

Wordt het een zware reis? Wees gerust, tijdens en aan het eind van de rondreis door Costa Rica zijn er voldoende rustperioden ingepland. Nog een voordeel van deze reis is, dat er met een relatief kleine groep wordt gereisd. Met een aantal van maximaal 16 personen gaan we op pad. Tijdens deze groepsreis naar Costa Rica wordt u begeleid door een Nederlandse reisleider die vanaf Schiphol met u meereist.

De invloed van het weer op de natuur in Costa Rica

Nergens is de natuur ver weg. Eén ding is zeker: dit land is gezegend met een overdonderende hoeveelheid natuurschoon en elke plantenliefhebber komt ogen te kort tijdens deze tuinen- en natuurreis door Costa Rica. Dat is ook te danken aan het gegeven dat het regelmatig regent. Die regen, gecombineerd met temperaturen die vrijwel het gehele jaar tussen de 25 en 30 graden schommelen, oefent een heilzame invloed uit op de beplanting.

De flora en fauna van Costa Rica

Met een dergelijke uitbundige en gevarieerde flora kunt u erop rekenen dat ook de fauna goed is vertegenwoordigd in Costa Rica. Dat geldt zeker voor het aantal vogelsoorten dat hier kan worden gespot. Van kolibrie tot de beroemde quetzal: we gaan ze zeker tegenkomen!

Is Costa Rica veilig om te reizen?

Costa Rica is een relatief veilige bestemming en er geldt geen negatief reisadvies. Het land heeft niet voor niets de bijnaam ‘het Zwitserland van Midden-Amerika’ verworven. Het is, net als op drukke plekken in Nederland, wel raadzaam om op uw persoonlijke bezittingen te letten. Tijdens deze rondreis door Costa Rica verblijft u in hotels en lodges van zeer goede tot uitstekende kwaliteit. Op uw kamer beschikt u over de voorzieningen die u gewend bent van hotels in Europa.

Vaccinaties voor uw rondreis door Costa Rica

Bent u recentelijk in een land geweest waar gele koorts heerst? Dan is een gele koorts vaccinatie verplicht als u naar Costa Rica reist. Verder wordt er aangeraden om uzelf in te enten tegen DTP en hepatitis A. Tijdens de rondreis door Costa Rica brengen wij geen bezoek aan malariagebied. Desalniettemin is een goede bescherming tegen muggen met Deet aan te bevelen.

Bekijk de website van de GGD voor meer informatie over vaccinaties

Reisprogramma

Vulkaan de Arenal, het regenwoud van Boca Tapada, Caribische laaglanden La Selva, Turrialba, de tuinen van Lankester, het nevelwoud bij San Gerardo de Dota, de botanische tuinen van Las Cruces en de regenwouden aan de Pacifische kust. De gebieden, die bekend staan voor prachtige planten, orchideeën, tropische bloemen en bomen…

Costa Rica is het Zwitserland van Centraal Amerika, wordt vaak gezegd. Men refereert dan niet alleen aan de relatieve welvaart, maar ook aan de veiligheid die daar heerst. Maar nog belangrijker: Costa Rica is een groen land.
In Costa Rica komen ruim 12.000 verschillende plantensoorten voor. Elke hoogtetrap van het land heeft zijn eigen ecosystemen, planten en dieren. Van 0 tot 500 meter boven zeeniveau is dat het tropisch regenwoud, van 500 tot 1500 meter het tropisch berg bos en van 1500 tot 3000 meter het nevelwoud. Daarboven, op de hoogste delen van het land, ligt de páramo. Voorwaarde voor het ontstaan van regenwouden in een jaarlijkse neerslag van minimaal 2000 mm. Bij minder neerslag ontstaan droogbossen en savannes.

Tuinen

Costa Rica is een natuurparadijs en is eigenlijk één en al een grote tuin met tropische planten, orchideeën en vele boomsoorten. De ecolodges zijn rustig gelegen en hebben prachtige tuinen. Daarnaast gaat u naar de tuinen van Lankester en de tuinen van Las Cruces Biological Station. Natuurreservaten worden vanzelfsprekend eveneens aangedaan.

U reist in een reisgroep van 16 personen, onder begeleiding van een ervaren reisleider die u veel uitleg kan geven over de diversiteit aan planten, bloemen en bomen.

Dag 1, dinsdag 1 september 2020 – aankomst Costa Rica

Vandaag vertrekt de internationale vlucht met de KLM naar Costa Rica. Bij aankomst staat chauffeur Ulyssus te wachten en brengt u naar hotel Bougainvillea. Dit hotel staat bekend om de grote tropische tuin. Bij aankomst kunt u bijkomen van de internationale vlucht en wordt er een eenvoudige diner na de internationale vlucht in het hotel aangeboden.

Overnachting: Hotel Bougainvillea inclusief avondeten en ontbijt

Dag 2, woensdag 2 september 2020 – Heredia -> Macaw Lodge

Na het besef dat u in Costa Rica bent, gaat u met een gids wandelen door de tuin van Bougainvillea en krijgt u een rondleiding. U ziet veel tropische planten en bomen. De kosten voor de uitleg over de tuin bedragen 5 USD per persoon. Vervolgens reist u naar de Macaw lodge. Het is totaal 3 uur reizen. Het is fijn om in de namiddag te kunnen ontspannen na de internationale vlucht en alle indrukken.

Overnachting: Macaw lodge lodge inclusief avondeten en ontbijt

Dag 3, donderdag 3 september 2020 – macaw lodge – Boca tapada

Na het ontbijt staat een boottour gepland over de rivier San Carlos. De kosten bedragen 34 USD per persoon. Om 8.00 uur begint de boottocht en u zult krokodillen, vlinders, apen en vogels zien. De rivier is omgeven door regenwoud en u gaat varen tot aan de grens van Nicaragua. U zult een dorpje bezoeken Boca San Carlos. Om ongeveer 11.30 uur bent u terug en gaan vervolgens lunchen (kosten per persoon 17 USD). In de namiddag gaat u naar de boerderij van Don Eduardo. Hier wordt uitleg gegeven over het koffieproces, het suikerriet en hoe er van cacao chocolade wordt gemaakt. Ook wordt uitleg gegeven over medicinale planten en andere tropische planten. Kosten bedragen 10 USD per persoon. Na de lunch gaat u naar de finca/boerderij en aan het einde van de middag weer terug.

Overnachting: Maquenque lodge inclusief avondeten en ontbijt

Dag 4, vrijdag 4 september 2020 – Boca Tapada -> vulkaan de Arenal

Na het ontbijt reist u naar de vulkaan de Arenal. U stopt onderweg nog bij het dorpje Muelle waar u grote oranje leguanen kunt zien. Vervolgens reist u naar de plaats La Fortuna de San Carlos en via een weg langs de vulkaan naar de lodge. De lodge staat bekend om de schitterende tuinen en uitzichten op de vulkaan! In de namiddag nog heerlijk ontspannen in de omgeving van de lodge.

Overnachting: Arenal Observatory lodge inclusief avondeten en ontbijt

Dag 5, zaterdag 5 september 2020, vulkaan de Arenal

Na het ontbijt gaat u een wandeling maken met een gids in de omgeving van de Arenal Observatory lodge. Ook is het mogelijk om te wandelen tegen de voet van de vulkaan – park 1968 – entreegelden bedragen 12 USD per persoon. Na Arenal 1968 lunchen op eigen gelegenheid – 15 tot 20 USD per persoon. Tijdens de middag kunt u een wandeling maken over de loopbruggen (hanging bridges – Mistico Tours met uitzicht op de vulkaan Arenal. Er zijn in totaal 15 bruggen waarvan 6 stuks hangbruggen zijn. Wandel door het prachtig primair regenwoud en ervaar vanaf grote hoogte de natuur (tour is exclusief kosten bedragen 26 USD ).

Overnachting: Arenal Observatory lodge inclusief avondeten en ontbijt

Dag 6, zondag 6 september 2020 – Arenal -> Puerto Viejo de Sarapiqui -Caribische Laaglanden

Vandaag (om 8.00 a.m.) reist u naar Cinco Ceibas. Het is 2 uur reizen en om ongeveer 10.00 uur gaat u een boardwalk doen en lunchen. Kosten tour 30 USD per persoon. Na de wandeling door het regenwoud reist u naar Ara Ambigua lodge (drie kwartier reizen).

Overnachting: Ara Ambigua lodge inclusief avondeten en ontbijt

Dag 7, maandag 7 september 2020, Ara Ambigua -> caribische laaglanden -> Turrialba

Om 6.30 uur ontbijten bij Ara Ambigua Lodge! Belangrijk is om 7.00 uur te vertrekken naar het biologische station La Selva. U moet er namelijk echt tussen 7.30 uur en 7.45 uur zijn. Biologen over de hele wereld bestuderen hier de tropische ecologie. Met een gids gaat u wandelen door het regenwoud en krijgt u uitleg over de planten (exclusief). Kosten bedragen: 40 USD per persoon. Totale duur: 3 uur. Na de wandeling door het regenwoud gaat u lunchen op een lokale boerderij – Finca Los Laureles (Horquetas) – kosten lunch 10 USD per persoon. Vervolgens reist u naar Turrialba. In de namiddag kunt u heerlijk ontspannen bij Casa Turire.

Overnachting: Casa Turire inclusief avondeten en ontbijt

Dag 8, dinsdag 8 september 2020, vulkaan en omgeving Turrialba -> nevelwoud San Gerardo de Dota

Na het ontbijt vertrekt vandaag om 8.00 uur. U bezoekt vandaag de botanische tuinen van Lankester bij Cartago. Het is maximaal 1,5 uur reizen vanaf Casa Turire naar de tuinen van Lankester. De kosten van het bezoek aan de tuinen van Lankester bedragen 10 USD per persoon. Deze tuinen staan vooral bekend om zijn collectie orchideeën, +/- 1000 verschillende soorten uit de ganse wereld, waaronder de grootste verzameling miniatuur-orchideeën van +/- 1 millimeter klein. Hiernaast zijn er vele cactussen, bromelia’s, palmbomen, bamboe, heliconia’s en een tropisch woud. Na het bezoek aan de Lankester tuinen reist u naar het nevelwoud van San Gerardo De Dota. Hier zult u om ongeveer 13.00 uur gaan lunchen bij soda Myriam – 12 USD per persoon. U verblijft bij de Savegre lodge. Bij de lodge bevindt zich in een prachtige sprookjesachtige tuin.

Overnachting: Savegre lodge inclusief avondeten en ontbijt

Dag 9, woensdag 9 september 2020, het nevelwoud San Gerardo de Dota

Vroeg in de ochtend gaat u met een gids wandelen om de vogel de Quetzal te spotten. Dit is een vogel met lange gekleurde veren, die de indianen vroeger gebruikten om hun tooien mee te maken (tour exclusief 25 USD per persoon). Na het ontbijt kunt u gaan wandelen in de omgeving van de lodge. Er is een wandelpad naar een waterval dichtbij de lodge. ’s Middags kunt u naar de Batsu Gardens (tour exclusief 40 USD per persoon). Deze tuinen zijn een paradijsje voor tuinliefhebbers. Hier ziet u vele soorten kolibries en andere soorten vogels en uiteraard ene diversiteit aan planten.

Overnachting: Savegre lodge inclusief avondeten en ontbijt

Dag 10, donderdag 10 september 2020, Savegre lodge –> Biologische Station las Cruces

Na het ontbijt vertrekt u van San Gerardo de Dota naar San Vito (het is 4 uur reizen). Als u aankomt in San Vito gaat u lunchen bij Casa Botania (exclusief 18 USD per persoon). U moet er om 12.30 uur echt zijn. Vervolgens krijgt u een tour bij Finca Cantaros. De entreegelden bedragen 6.50 USD en 10 USD voor de gids. Aan de overkant van finca Cantaros zult u waarschijnlijk nog een heliciona tuin bezoeken. Na het bezoek aan de tuinen van Finca Cantaros reist u naar het biologische station las Cruces. Hier zult u gaan overnachten en wordt u verwelkomd.

Overnachting: Biologisch Station Las Cruces inclusief avondeten en ontbijt

Dag 11, vrijdag 11 september 2020, San Vito -> Dominical

Vandaag bezoekt u de grootste tuin van Centraal Amerika, de Wilson Gardens. Onder begeleiding van twee gidsen krijgt uitleg over de bromelia’s, gingers, heliconias en de grootste collectie van palmbomen(inclusief). Om 11.00 uur reist u naar Uvita. Hier zult u gaan lunchen (ongeveer 22 USD per persoon) bij Cusinga lodge. Deze lodge heeft een schitterend uitzicht over de walvissenstaart en het is zelfs mogelijk om soms vanaf de veranda walvissen te spotten. Na de lunch reist u naar uw accommodatie van Villas Rio de Mar.

Overnachting: Villas Rio de Mar inclusief avondeten en ontbijt

Dag 12, zaterdag 12 september 2020, Dominical

’s Ochtends kunt een walvissentour doen naar Marino Ballena Nationaal Park. Hier bevindt zich één van de grootste koraalriffen in de stille oceaan de“ whale tail” , die volledig te voorschijn komt bij laag water. Tijdens de middag kunt u gaan zwemmen bij het strand en het zwembad. In de maand september is het de periode om de bultrugwalvissen te spotten – vrijwel 100 % garantie. Ook is het mogelijk om dolfijnen en zeeschildpadden te zien. Een alternatief voor de walvissentour is om naar het strand te gaan of te gaan wandelen bij het natuurreservaat Baru. De kosten van de walvissentour bedragen 75 USD per persoon (4 uur) inclusief snorkeluitrusting, gids, snacks en boottocht. Ook is het mogelijk om met een vogelgids op pad te gaan in plaats van de walvissentour – kosten voor de gids met 4 personen 120 USD totaal – per persoon 30 USD. Lunchen bij een lokaal restaurantje in Uvita – maximaal 15 USD per persoon.

Overnachting: Villas Rio de Mar inclusief avondeten en ontbijt

Dag 13, zondag 13 september 2020, Dominical -> Macaw lodge

Na het ontbijt (7.00 uur) checkt u uit en om 8.30 uur vertrekt u en reist u naar het nationaal park Manuel Antonio. Entreegelden bedragen 15 USD per persoon. Een gids bij Manuel Antonio betaal je ook al gauw 15 USD per persoon voor…. U zult hier van 9.30 uur tot 11.00 uur zijn en vervolgens vertrekt u naar de rivier tarcoles. Let op: het is ook mogelijk om te wandelen in de omgeving van Uvita in plaats van het Nationaal park Manuel Antonio en de gids kan luiaards gaan spotten en apen. Om 12.00 uur zult u gaan lunchen (ongeveer 20 USD per persoon) bij de rivier Tarcoles en om 14.00 uur zult u een krokodillen tour doen over de rivier Tarcoles – Jose’s Crocodile River Tour – 25 USD per persoon. Na twee uur varen reist u om 16.00 uur naar de Macaw lodge. Deze lodge is van een Costaricaanse eigenaar met een prachtige tuin en aan de rand van het nationaal park Carara. Vaak vliegen ara’s voorbij en komen vele vogels en vlinders naar de prachtige bloemen bij de lodge. Bij aankomst kunt u heerlijk ontspannen.

Overnachting: Macaw lodge lodge inclusief avondeten en ontbijt

Dag 14, maandag 14 september 2020, Macaw lodge

Na het ontbijt kunt u een tour doen met uitleg over de tuinen bij Macaw lodge – exclusief 15 USD per persoon. De lunch bij Macaw lodge kost ongeveer 20 USD per persoon. En in de namiddag kunt u met een gids gaan wandelen naar een botanische tuin dichtbij de Macaw lodge 20 USD per persoon.

Overnachting: Macaw lodge inclusief avondeten en ontbijt

Dag 15, dinsdag 15 september 2020, internationale vlucht

Vandaag vertrekt u naar het internationale vliegveld. Het is ongeveer 2,5 uur reizen naar het internationale vliegveld. Eenmaal in het vliegtuig kunt u na dromen van de schitterende rondreis door Costa Rica: het tuinparadijs!

Dag 16, woensdag 16 september 2020 – thuis, aankomst

Wijzigingen voorbehouden

Inbegrepen / Niet inbegrepen

Inbegrepen:

 • Vlucht van Amsterdam Schiphol naar St. Jose, Costa Rica v.v.
 • 14 overnachtingen in goede hotels en lodges op basis van halfpension.
 • Vervoer per plaatse.
 • Reisbegeleiding die vanuit Nederland met u mee vliegt.

Niet inbegrepen:

 • Kosten voor entrees van natuurreservaten en tuinen, boottochten en gidsen ter plaatse: ca. € 300.
 • Lunches, geschat op € 10 -15 per lunch per persoon.

Vlucht

Vertrek van Schiphol Amsterdam met KLM via Panama

Waarom Garden Tours?

 • Dé tuinreisspecialist
 • Exclusieve privétuinen
 • Deskundige reisleiding
 • Kleine groepen
 • Luxe vervoer en hotels
 • SGR en het Calamiteitenfonds

Bel onze tuinreisspecialisten


Vragen over het coronavirus en uw tuinreis?Lees onze veel gestelde vragen hier