16-daagse tuin- en natuurreis naar Costa Rica per vliegtuig en touringcar

Wees er snel bij! Voor u het weet is Rondreis door Costa Rica volgeboekt!

De getoonde prijzen op onze website zijn exclusief € 15,- boekingskosten en € 2,50 bijdrage Calamiteitenfonds per boeking.

Vragen over deze reis?

Bel onze tuinreisspecialisten

Voor planten- en tuinliefhebbers die een rondreis door Costa Rica willen maken, heeft Garden Tours samen met een Costa Rica specialist een droomreis voor u samengesteld! Met kleine gezelschappen door een tropisch land trekken dat eigenlijk een tuin op zich is, dat wil toch iedereen? Op deze reis kunnen zich maximaal 16 personen inschrijven. Na een comfortabele vlucht met Lufthansa begint het avontuur! Wij zochten voor u de mooiste tuinen uit: sommigen bevinden zich rondom de lodges waar we verblijven, andere zijn in privébezit, weer ander zijn botanische tuinen. Bevlogen eigenaren en beheerders vertellen u alles over hun paradijs, dat naadloos lijkt over te gaan in de natuurlijke beplanting: de variatie is hier enorm!

Om met alle aspecten van dit fascinerende land kennis te maken, is het noodzakelijk een rondreis te maken. Dat betekent dat we ons regelmatig moeten verplaatsen, maar daar staat tegenover dat dit u uitgebreid de gelegenheid geeft om met alle aspecten van Costa Rica kennis te maken. Alle verschillende typen klimaat worden bezocht: het regenwoud, het nevelwoud en het Caribische laagland. Ieder klimaat kent zijn eigen karakteristieke fauna en flora. Toch is er altijd gelegenheid voor een rustmoment, want genieten staat immers voorop. Zoals bij alle verre reizen van Garden Tours is het programma zorgvuldig gecheckt! Tijdens deze reis verblijft u in luxe lodges en hotels, vanzelfsprekend inclusief de gebruikelijke voorzieningen als eigen badkamer/toilet.

Bezoek de mooiste tuinen van Costa Rica met Garden Tours

Costa Rica is een natuurparadijs en is eigenlijk één en al een grote tuin met tropische planten, orchideeën en vele boomsoorten. De ecolodges zijn rustig gelegen en hebben prachtige tuinen. Daarnaast gaat u naar de tuinen van Lankester en de tuinen van Las Cruces Biological Station. Natuurreservaten worden vanzelfsprekend eveneens aangedaan. U reist in een reisgroep van 16 personen, onder begeleiding van een ervaren reisleider die u veel uitleg kan geven over de diversiteit aan planten, bloemen en bomen.

Tijdens de rondreis door Costa Rica bezoekt u zowel botanische tuinen als schitterende privétuinen. En alsof dat nog niet genoeg is: een aantal hotels en logdes waar wij slapen, hebben ook nog eens schitterende tuinen! De hoteleigenaren in Costa Rica blijken fanatiek tuinliefhebber te zijn. Hotel Bougainvillea en Macaw Lodge zijn hiervan goede voorbeelden. Overnachten in een uitstekend hotel en ter plaatse genieten van een schitterende tuin, hoe wilt u het hebben? Uiteraard zullen we de algemene hoogtepunten van Costa Rica ook niet overslaan tijdens deze groepsreis.

Het klimaat van Costa Rica

U maakt tijdens de rondreis door Costa Rica kennis met de verschillende klimaten en ecosystemen die dit land kent: het regenwoud, het nevelwoud, de vulkanische gedeelten en het Caraïbische laagland. Elke hoogtetrap van het land heeft zijn eigen ecosysteem met zijn eigen specifieke beplanting, die volkomen kan verschillen met die van de andere zones. We kunnen daarom gerust stellen, dat u aan het eind van de groepsreis een goede indruk heeft gekregen van de fascinerende flora en fauna die Costa Rica kent.

Kleine groep en een Nederlandstalige reisleider

Wordt het een zware reis? Wees gerust, tijdens en aan het eind van de rondreis door Costa Rica zijn er voldoende rustperioden ingepland. Nog een voordeel van deze reis is, dat er met een relatief kleine groep wordt gereisd. Met een aantal van maximaal 16 personen gaan we op pad. Tijdens deze groepsreis naar Costa Rica wordt u begeleid door een Nederlandse reisleider die vanaf Schiphol met u meereist.

De invloed van het weer op de natuur in Costa Rica

Nergens is de natuur ver weg. Eén ding is zeker: dit land is gezegend met een overdonderende hoeveelheid natuurschoon en elke plantenliefhebber komt ogen te kort tijdens deze tuinen- en natuurreis door Costa Rica. Dat is ook te danken aan het gegeven dat het regelmatig regent. Die regen, gecombineerd met temperaturen die vrijwel het gehele jaar tussen de 25 en 30 graden schommelen, oefent een heilzame invloed uit op de beplanting.

De flora en fauna van Costa Rica

Met een dergelijke uitbundige en gevarieerde flora kunt u erop rekenen dat ook de fauna goed is vertegenwoordigd in Costa Rica. Dat geldt zeker voor het aantal vogelsoorten dat hier kan worden gespot. Van kolibrie tot de beroemde quetzal: we gaan ze zeker tegenkomen!

Is Costa Rica veilig om te reizen?

Costa Rica is een relatief veilige bestemming en er geldt geen negatief reisadvies. Het land heeft niet voor niets de bijnaam ‘het Zwitserland van Midden-Amerika’ verworven. Het is, net als op drukke plekken in Nederland, wel raadzaam om op uw persoonlijke bezittingen te letten. Tijdens deze rondreis door Costa Rica verblijft u in hotels en lodges van zeer goede tot uitstekende kwaliteit. Op uw kamer beschikt u over de voorzieningen die u gewend bent van hotels in Europa.

Vaccinaties voor uw rondreis door Costa Rica

Bent u recentelijk in een land geweest waar gele koorts heerst? Dan is een gele koorts vaccinatie verplicht als u naar Costa Rica reist. Verder wordt er aangeraden om uzelf in te enten tegen DTP en hepatitis A. Tijdens de rondreis door Costa Rica brengen wij geen bezoek aan malariagebied. Desalniettemin is een goede bescherming tegen muggen met Deet aan te bevelen.

Bekijk de website van de GGD voor meer informatie over vaccinaties

Reisprogramma

1e dag: vanaf Schiphol met KLM naar San José en naar hotel Bougainvilla. 2e dag: Na bezoek tuin naar Arenal Obser-vatory Lodge. 3e dag: Na rondleiding naar de hangbruggen, daarna overnach-ting Arenal. 4e dag, bezoek aan Boca Tapada en overnachting Maquenque Lodge. 5e dag: Boottocht over rivier naar grens met Nicaragua, overnachting Maquenque Lodge. 6e dag: Bezoek aan Cinque Ceibas en vertrek naar Ara Ambi-gua Lodge. 7e dag: Bezoek aan Research Centre La Selve en door naar Casa Turire. 8e dag: Bezoek aan Lankaster Gardens, daarna naar het nevelwoud van San Gerardo de Dota. 9e dag: Op zoek naar de Quetzals, bezoek aan botanische tuin, jungletocht, overnachting San Gerardo de Dota. 10e dag: Bezoek aan de Wilson Gardens, daarna naar de Equinas Lodge. 11e dag: Bezoek aan de Casa Orquidea en vertrek naar Rio Mar. 12e dag: Bezoek aan Nature Reserve Manuel Antonio, overnachting Rio Mar. 13e dag: Bootocht Tarcoles, daarna naar Macaw Lodge. 14e dag: Bezoek Carara Nature Reserve, bezoek tuinen en farm Macaw Lodge. 15e dag: vrije tijd gevolgd door vertrek naar San José. Incheck bij de luchthaven, Via Panama terug naar Amsterdam. 16e dag: Aankomst in Amsterdam.

Wijzigingen voorbehouden.

Vlucht

Vertrek van Schiphol Amsterdam

Meer informatie over onze opstapplaatsen

16-daagse tuin- en natuurreis naar Costa Rica per vliegtuig en touringcar

Wees er snel bij! Voor u het weet is Rondreis door Costa Rica volgeboekt!

Rondreis door Costa Rica boeken?

De getoonde prijzen op onze website zijn exclusief € 15,- boekingskosten en € 2,50 bijdrage Calamiteitenfonds per boeking.

Inbegrepen

 • Vlucht met KLM van Schiphol Amsterdam naar San José v.v.
 • Het vervoer per Costa Ricaanse touringcar, bemand door een ervaren chauffeur en gids.
 • Begeleiding door op tuingebied deskundige reisleiding.
 • Alle overnachtingen op basis van halfpension.
 • Een programmaboekje met tuinbeschrijvingen bij vertrek.

Niet inbegrepen

 • Entreegelden voor tuinen en kosten voor rondleidingen in tuinen gegeven door eigenaren of plaatselijke experts, alsmede kosten voor boottochten en loopbrug-gen, geschat op $ 300,- door plaatselijke experts.
 • Lunches geschat op $ 20,- per persoon.
 • Kosten van verzekeringen en uitgaven van persoonlijke aard.

Vragen over deze reis?

Bel onze tuinreisspecialisten

Waarom Garden Tours?

 • Dé tuinreisspecialist
 • Deskundige reisleiding
 • Exclusieve privétuinen
 • Kleine groepen
 • Luxe vervoer en hotels
 • Programmaboekje