Tuinreis Costa Rica 2018

15-daagse natuur en tuinreis Costa Rica per vliegtuig en lokaal vervoer

Bezoek de mooiste tuinen van Costa Rica met Garden Tours

Een tuinreis Costa Rica: Arenal/ La Selva, Turrialba, de botanische tuinen van CATIE, de tuinen van Lankester, nevelwoud bij Chirripó, de botanische tuinen van Las Cruces, Corcovado Nationaal Park en de regenwouden aan de Pacifische kust. De gebieden, die bekend staan voor prachtige planten, orchideeën, tropische bloemen en bomen….

Costa Rica is het Zwitserland van Centraal Amerika, wordt vaak gezegd. Men refereert dan niet alleen aan de relatieve welvaart, maar ook aan de veiligheid die daar heerst. Maar nog belangrijker: het is een groen land. In Costa Rica komen ruim 12.000 verschillende plantensoorten voor. Elke hoogtetrap van het land heeft zijn eigen ecosystemen, planten en dieren. Van 0 tot 500 meter boven zeeniveau is dat het tropisch regenwoud, van 500 tot 1500 meter het tropisch berg bos en van 1500 tot 3000 meter het nevelwoud. Daarboven, op de hoogste delen van het land, ligt de páramo. Voorwaarde voor het ontstaan van regenwouden in een jaarlijkse neerslag van minimaal 2000 mm. Bij minder neerslag ontstaan droogbossen en savannes.

Tuinen

Wie een tuinreis Costa Rica maakt, begeeft zich in een natuurparadijs. Costa Rica is eigenlijk één en al een grote tuin met tropische planten, orchideeën en vele boomsoorten. De ecolodges zijn rustig gelegen en hebben prachtige tuinen. Daarnaast gaat u naar de tuinen van Lankester, de botanische tuinen van CATIE en de tuinen van Las Cruces Biological Station. Natuurreservaten worden vanzelfsprekend eveneens aangedaan.

U reist in een reisgroep van minimaal 12 personen tot maximaal 16 personen, onder begeleiding van een ervaren reisleider die u veel uitleg kan geven over de diversiteit aan planten, bloemen en bomen.

TuinenHotelsPrijzenInbegrepenVlucht

Programma

Tijdens de tuinreis Costa Rica wordt er afhankelijk van datum en beschikbaarheid volgens het volgende programma gereisd:

Dag 1, zaterdag 31 maart 2018 – aankomst in Costa Rica

Vandaag vertrekt u uw internationale vlucht naar Costa Rica. Bij aankomst brengt uw chauffeur u naar het hotel Bougainvillea. Dit hotel staat bekend om de grote tropische tuin.
Overnachting: Hotel Bougainvillea inclusief avondeten en ontbijt

Dag 2, zondag 1 april 2018 – San Jose -> Boca Tapada

Vandaag begint uw tuinreis Costa Rica pas echt! Na het ontbijt komt uw chauffeur u ophalen en reist u via de watervallen van La Paz naar Pital en vervolgens via uitgestrekte ananasplantages en regenwouden naar het afgelegen Boca Tapada. Dit gebied is gelegen vlakbij de rivier San Carlos, dat de grens vormt tussen Costa Rica en Nicaragua. Eenmaal in Boca Tapada vaart u per boot over de rivier San Carlos om de Maquenque lodge te bereiken. Vervolgens kunt u heerlijk ontspannen in de tuin met vijver. En in de middag gaat u een boom planten ter bescherming van het regenwoud.
Overnachting: Maquenque lodge inclusief avondeten en ontbijt

Dag 3, maandag 2 april 2018 – Boca Tapada

Vandaag gaat u wandelen in het regenwoud met een gids. En in de middag wordt er een optionele tour aangeboden om per boot te varen over de rivier San Carlos. Tijdens de boottocht ziet u krokodillen, vlinders, apen, vogels. De rivier is omgeven door regenwoud en gaat richting Nicaragua. Voor de grens met Nicaragua wordt er gestopt bij het dorp Boca San Carlos.
Overnachting: Maquenque lodge inclusief avondeten en ontbijt

Dag 4, dinsdag 3 april 2018 – Boca Tapada -> Arenal

Vandaag reist u naar de vulkaan de Arenal. Onderweg wordt er nog gestopt bij het plaatsje La Muelle waar u grote oranje achtige leguanen kunt zien. Het is totaal 3,5 uur reizen. U verblijft bij de Arenal Observatory lodge. U verblijft bij de Arenal Observatory lodge en deze lodge staat bekend om de schitterende tuinen en uitzichten op de vulkaan!
Overnachting: Arenal Observatory lodge inclusief ontbijt en avondeten

Dag 5, woensdag 4 april 2018, vulkaan de Arenal

Na het ontbijt kunt u een wandeling maken m et gids in de omgeving van de Arenal Observatory lodge. En tijdens de middag gaat u een wandeling maken over de loopbruggen (hanging bridges) met uitzicht op de vulkaan Arenal. Er zijn in totaal 15 bruggen waarvan 6 stuks hangbruggen zijn. Wandel door het prachtig primair regenwoud en ervaar vanaf grote hoogte de natuur.
Overnachting: Arenal Observatory lodge inclusief avondeten en ontbijt

Dag 6, donderdag 5 april 2018, vulkaan de Arenal -> Selva Verde lodge – Caribische Laaglanden

Na het ontbijt komt uw chauffeur u ophalen en reist u naar het Caribische Laagland te Puerto Viejo de Sarapiqui. Het is totaal 3 uur reizen. U verblijft deze nacht bij Ara Ambigua Lodge. In de middag kunt u naar het biologische station van La Selva. Biologen over de hele wereld bestuderen hier de tropische ecologie. U gaat met een gids wandelen en krijgt uitleg over alle soorten planten en bloemen.
Overnachting: Ara Ambigua lodge inclusief avondeten en ontbijt

Dag 7, vrijdag 6 april 2018, Ara Ambigua -> caribische laaglanden -> Turrialba

Vandaag reist u van Puerto Viejo de Sarapiqui naar Turrialba. Na het ontbijt reist u naar Siquirres en vervolgens richting Turrialba. U rijdt onder andere langs suikerrietplantages. Het is totaal 4 uur reizen. In de middag bezoekt u de botanische tuinen van CATIE en agrarisch onderzoekscentrum. Omringd door de oproepen van de vogels, het gefluister van de reusachtige Guanacaste boom en de imposante Ceiba is de CATIE botanische tuin een plek om te ontspannen. Hier vind je leven, variërend van minuscule insecten, prachtige orchideeën, bromelia’s en robuuste bamboe.
Overnachting: Casa Turire inclusief avondeten en ontbijt

Dag 8, zaterdag 7 april 2018, Turrialba -> nevelwoud Chirripo

Na het ontbijt kunt u nog een wandeling doen in de tuin van Casa Turire. Vandaag gaat u verder met de reis naar het nevelwoud van San Geraldo de Dota. Na ruim een uur gereden te hebben bezoekt u de botanische tuinen van Lankester bij Cartago. Deze tuin is vooral bekend om zijn collectie orchideeën, +/- 1000 verschillende soorten uit de ganse wereld, waaronder de grootste verzameling miniatuur-orchideeën van +/- 1 millimeter klein. Hiernaast zijn er vele cactussen, bromelia’s, palmbomen, bamboe, heliconia’s en een tropisch woud. Na het bezoek aan de Lankester tuinen reist u naar de omgeving van Chirripo (nog ruim twee uur rijden). U verblijft in de Talari Mountain lodge gelegen bij de hoogste berg van Costa Rica Chirripo. Bij de lodge is een prachtige sprookjesachtige tuin.
Overnachting: Talari Mountain lodge inclusief avondeten en ontbijt

Dag 9, zondag 8 april 2018, Chirripo – nevelwoud

Vroeg in de ochtend gaat u met een gids wandelen om de vogel de Quetzal te spotten. Dit is een vogel met lange gekleurde veren, die de indianen vroeger gebruikten om hun tooien mee te maken. En uiteraard te genieten van de schitterende tuin van de lodge. Na het ontbijt reist u naar San Vito ( 2,5 tot 3 uur reizen). Er wordt nog een stop onderweg gemaakt waar u kunt lunchen (exclusief). U gaat vandaag de grootste tuin van Centraal Amerika´s bezoeken: de Wilson Gardens. Onder begeleiding van een gids krijgt u uitleg over de bromelia’s, gingers, heliconias en de grootste collectie van palmbomen (exclusief). Aan het einde van de dag reist u door naar uw lodge (ruim een uur nog reizen).
Overnachting Esquinas rainforest lodge inclusief avondeten en ontbijt

Dag 10, maandag 9 april 2018, Esquinas rainforest lodge – botanisch tuin casa orquideas

Vandaag gaat u per boot varen over de Golfo Dulce. Tijdens deze boottocht heeft u kans om dolfijnen te zien. Na een uur varen bereikt u Casa Orquídea. U gaat een privé tuin bezoeken met honderd soorten of planten. U krijgt uitleg van een gids. En na deze tour is het tijd om te zwemmen op een mooi strand en krijgt u een picknick lunch. Aan het einde van de dag bent u weer terug bij de lodge.
Overnachting Esquinas rainforest lodge inclusief avondeten en ontbijt. Inclusief tour Casa Orquídea

Dag 11, dinsdag 10 april 2018, Piedras Blancas -> Dominical

Na het ontbijt reist u naar Dominical (ongeveer 2 uur reizen). Bij het hotel is een grote tropische tuin met een groot zwembad. Op loopafstand ligt het dorpje Dominical en het strand.
Overnachting: Villas Rio de Mar inclusief avondeten en ontbijt

Dag 12, woensdag 11 april 2018, Dominical

Vandaag heeft u nog een dag om te ontspannen. Vlak achter Dominical bevindt zich het reservaat van Barú, een mangroven en regenwoudgebied waar je mooie wandelingen kunt maken en vogels, vlinders en reptielen kunt zien.
Overnachting: Villas Rio de Mar inclusief avondeten en ontbijt

Dag 13, donderdag 12 april 2018, Dominical -> Cerro lodge – Carara Nationaal Park

Na het ontbijt reist u langs de pacifische kust naar Tarcoles. Er wordt nog een stop gemaakt bij de rivier waar u grote krokodillen in de rivier zult zien liggen. Vervolgens verblijft u bij Cerro
lodge. Deze lodge is van een Costaricaanse eigenaar met een prachtige tuin en uitzicht op de golf van Nicoya. Vaak vliegen ara’s voorbij en komen vele vogels en vlinders naar de prachtige bloemen bij de lodge. U kunt in de middag nog een bezoek brengen aan het nationaal park Carara met gids om uit tuinreis Costa Rica in stijl af te sluiten.
Overnachting: Cerro lodge inclusief avondeten en ontbijt

Dag 14, vrijdag 13 april 2018, internationale vlucht

Vroeg in de ochtend wordt u gebracht naar het internationale vliegveld. Het is nog 1,5 uur rijden. En eenmaal in het vliegtuig kunt u nadromen van uw schitterende tuinreis Costa Rica: het tuinparadijs bij uitstek!

Dag 15, zaterdag 14 april 2018 – aankomst in Nederland

Hotels

U verblijft in uitstekende hotels tijdens deze reis.

Vertrekdata en prijzen per persoon

De prijzen van de tuinreis Costa Rica worden nader bepaald.

In 2-persoonskamer
31 maart 2018 nader te bepalen
8 september 2018 nader te bepalen

Inbegrepen

 • De gehele reis onder begeleiding van een ervaren Nederlandstalige tuindeskundige.
 • Transfer vanaf het internationale vliegveld naar hotel Bougainvillea, San José.
 • Eén overnachting hotel Bougainvillea, inclusief avondeten en ontbijt. Garden view rooms.
 • Transfer met Engelssprekende gids/chauffeur naar Boca Tapada.
 • Tour door het regenwoud met gids.
 • Een boom planten bij Maquenque lodge.
 • Twee overnachtingen Maquenque lodge inclusief avondeten en ontbijt.
 • Transfer van Maquenque lodge naar Arenal Observatory lodge.
 • Twee overnachtingen Arenal Observatory Verde Lodge, inclusief avondeten en ontbijt.
 • Wandeling met gids bij Arenal Observatory lodge.
 • Transfer naar Puerto Viejo de Sarapiqui – Ara Ambigua lodge.
 • Overnachting Ara Ambigua lodge inclusief avondeten en ontbijt.
 • Transfer vanaf Ara Ambigua lodge naar Casa Turire.
 • Een overnachting Casa Turire, inclusief avondeten en ontbijt.
 • Transfer van Turrialba naar Chirripó.
 • Eén overnachtingen Mountain Talari lodge inclusief ontbijt.
 • Transfer vanaf Mountain Talari lodge naar Esquinas Rainforest lodge met daarbij ook bezoek aan de botanische tuinen Wilson Botanical gardens – San Vito.
 • Twee overnachtingen Esquinas Rainforest lodge inclusief ontbijt en avondeten.
 • Bezoek (tour) naar Casa Orquidea (privétuin).
 • Transfer naar Dominical.
 • Twee overnachtingen Villas Rio de Mar inclusief avondeten en ontbijt.
 • Transfer naar de Cerro lodge inclusief avondeten en ontbijt.
 • Een overnachting Cerro lodge inclusief avondeten en ontbijt.
 • Transfer naar internationaal vliegveld.

Niet inbegrepen

 • Entrees voor de tuinen en activiteiten, geschat op $ 170,-
 • Lunches geschat op € 25,- per dag.
 • Kosten van verzekeringen en uitgaven van persoonlijke aard.

Vlucht

Schiphol Amsterdam

Unfortunately, no places are available on this tour at the moment