Voor planten- en tuinliefhebbers die een rondreis door Costa Rica willen maken, heeft Garden Tours samen met een Costa Rica specialist een droomreis voor u samengesteld! Met kleine gezelschappen door een tropisch land trekken dat eigenlijk een tuin op zich is, dat wil toch iedereen? Op deze reis kunnen zich maximaal 16 personen inschrijven. Na een comfortabele vlucht met KLM begint het avontuur! Wij zochten voor u de mooiste tuinen uit: sommigen bevinden zich rondom de lodges waar we verblijven, andere zijn in privébezit, weer ander zijn botanische tuinen. Bevlogen eigenaren en beheerders vertellen u alles over hun paradijs, dat naadloos lijkt over te gaan in de natuurlijke beplanting: de variatie is hier enorm!

Om met alle aspecten van dit fascinerende land kennis te maken, is het noodzakelijk een rondreis te maken. Dat betekent dat we ons regelmatig moeten verplaatsen, maar daar staat tegenover dat dit u uitgebreid de gelegenheid geeft om met alle aspecten van Costa Rica kennis te maken. Alle verschillende typen klimaat worden bezocht: het regenwoud, het nevelwoud en het Caribische laagland. Ieder klimaat kent zijn eigen karakteristieke fauna en flora. Toch is er altijd gelegenheid voor een rustmoment, want genieten staat immers voorop. Zoals bij alle verre reizen van Garden Tours is het programma zorgvuldig gecheckt! Tijdens deze reis verblijft u in luxe lodges en hotels, vanzelfsprekend inclusief de gebruikelijke voorzieningen als eigen badkamer/toilet.

Wij hebben een fantastische reis gemaakt naar Costa Rica met Garden Tours. Oerwouden met meer dan ’50 tinten groen’, prachtige flora en fauna. Tijdens de trails waan je je in Jurassic Park waar elk moment de dino’s te voorschijn kunnen komen. De overnachtingen waren zeer bijzonder: in de mooiste tuinen, aan de rand van het oerwoud of daar middenin, soms in cabins, maar ook in boomhutten. Eén lodge was alleen toegankelijk met de boot, bijzonder! Ook een excursie met talloze hangbruggen was adembenemend. Dan heb ik het nog niet gehad over de toekans, ara’s, kolibries en ontelbare andere vogels. Deze reis was een geweldige belevenis!
René

Bezoek de mooiste tuinen van Costa Rica met Garden Tours

Costa Rica is een natuurparadijs en is eigenlijk één en al een grote tuin met tropische planten, orchideeën en vele boomsoorten. De ecolodges zijn rustig gelegen en hebben prachtige tuinen. Daarnaast gaat u naar de tuinen van Lankester en de tuinen van Las Cruces Biological Station. Natuurreservaten worden vanzelfsprekend eveneens aangedaan. U reist in een reisgroep van 16 personen, onder begeleiding van een ervaren reisleider die u veel uitleg kan geven over de diversiteit aan planten, bloemen en bomen.

Tijdens de rondreis door Costa Rica bezoekt u zowel botanische tuinen als schitterende privétuinen. En alsof dat nog niet genoeg is: een aantal hotels en logdes waar wij slapen, hebben ook nog eens schitterende tuinen! De hoteleigenaren in Costa Rica blijken fanatiek tuinliefhebber te zijn. Hotel Bougainvillea en Macaw Lodge zijn hiervan goede voorbeelden. Overnachten in een uitstekend hotel en ter plaatse genieten van een schitterende tuin, hoe wilt u het hebben? Uiteraard zullen we de algemene hoogtepunten van Costa Rica ook niet overslaan tijdens deze groepsreis.

Het klimaat van Costa Rica

U maakt tijdens de rondreis door Costa Rica kennis met de verschillende klimaten en ecosystemen die dit land kent: het regenwoud, het nevelwoud, de vulkanische gedeelten en het Caraïbische laagland. Elke hoogtetrap van het land heeft zijn eigen ecosysteem met zijn eigen specifieke beplanting, die volkomen kan verschillen met die van de andere zones. We kunnen daarom gerust stellen, dat u aan het eind van de groepsreis een goede indruk heeft gekregen van de fascinerende flora en fauna die Costa Rica kent.

Kleine groep en een Nederlandstalige reisleider

Wordt het een zware reis? Wees gerust, tijdens en aan het eind van de rondreis door Costa Rica zijn er voldoende rustperioden ingepland. Nog een voordeel van deze reis is, dat er met een relatief kleine groep wordt gereisd. Met een aantal van maximaal 16 personen gaan we op pad. Tijdens deze groepsreis naar Costa Rica wordt u begeleid door een Nederlandse reisleider die vanaf Schiphol met u meereist.

De invloed van het weer op de natuur in Costa Rica

Nergens is de natuur ver weg. Eén ding is zeker: dit land is gezegend met een overdonderende hoeveelheid natuurschoon en elke plantenliefhebber komt ogen te kort tijdens deze tuinen- en natuurreis door Costa Rica. Dat is ook te danken aan het gegeven dat het regelmatig regent. Die regen, gecombineerd met temperaturen die vrijwel het gehele jaar tussen de 25 en 30 graden schommelen, oefent een heilzame invloed uit op de beplanting.

De flora en fauna van Costa Rica

Met een dergelijke uitbundige en gevarieerde flora kunt u erop rekenen dat ook de fauna goed is vertegenwoordigd in Costa Rica. Dat geldt zeker voor het aantal vogelsoorten dat hier kan worden gespot. Van kolibrie tot de beroemde quetzal: we gaan ze zeker tegenkomen!

Is Costa Rica veilig om te reizen?

Costa Rica is een relatief veilige bestemming en er geldt geen negatief reisadvies. Het land heeft niet voor niets de bijnaam ‘het Zwitserland van Midden-Amerika’ verworven. Het is, net als op drukke plekken in Nederland, wel raadzaam om op uw persoonlijke bezittingen te letten. Tijdens deze rondreis door Costa Rica verblijft u in hotels en lodges van zeer goede tot uitstekende kwaliteit. Op uw kamer beschikt u over de voorzieningen die u gewend bent van hotels in Europa.

Vaccinaties voor uw rondreis door Costa Rica

Bent u recentelijk in een land geweest waar gele koorts heerst? Dan is een gele koorts vaccinatie verplicht als u naar Costa Rica reist. Verder wordt er aangeraden om uzelf in te enten tegen DTP en hepatitis A. Tijdens de rondreis door Costa Rica brengen wij geen bezoek aan malariagebied. Desalniettemin is een goede bescherming tegen muggen met Deet aan te bevelen.

Bekijk de website van de GGD voor meer informatie over vaccinaties

Reisprogramma

Vulkaan de Arenal, het regenwoud van Boca Tapada, Caribische laaglanden La Selva, Turrialba, de tuinen van Lankester, het nevelwoud bij San Gerardo de Dota, de botanische tuinen van Las Cruces en de regenwouden aan de Pacifische kust. De gebieden, die bekend staan voor prachtige planten, orchideeën, tropische bloemen en bomen…

Costa Rica is het Zwitserland van Centraal Amerika, wordt vaak gezegd. Men refereert dan niet alleen aan de relatieve welvaart, maar ook aan de veiligheid die daar heerst. Maar nog belangrijker: Costa Rica is een groen land.
In Costa Rica komen ruim 12.000 verschillende plantensoorten voor. Elke hoogtetrap van het land heeft zijn eigen ecosystemen, planten en dieren. Van 0 tot 500 meter boven zeeniveau is dat het tropisch regenwoud, van 500 tot 1500 meter het tropisch berg bos en van 1500 tot 3000 meter het nevelwoud. Daarboven, op de hoogste delen van het land, ligt de páramo. Voorwaarde voor het ontstaan van regenwouden in een jaarlijkse neerslag van minimaal 2000 mm. Bij minder neerslag ontstaan droogbossen en savannes.

Tuinen

Costa Rica is een natuurparadijs en is eigenlijk één en al een grote tuin met tropische planten, orchideeën en vele boomsoorten. De ecolodges zijn rustig gelegen en hebben prachtige tuinen. Daarnaast gaat u naar de tuinen van Lankester en de tuinen van Las Cruces Biological Station. Natuurreservaten worden vanzelfsprekend eveneens aangedaan.

U reist in een reisgroep van 16 personen, onder begeleiding van een ervaren reisleider die u veel uitleg kan geven over de diversiteit aan planten, bloemen en bomen.

Dag 1, donderdag 12 september 2019 – aankomst Costa Rica

Vandaag vertrekt uw internationale vlucht. Bij aankomst brengt uw chauffeur u naar het hotel Bougainvillea. Dit hotel staat bekend om de grote tropische tuin.

Overnachting: Hotel Bougainvillea inclusief avondeten en ontbijt

Dag 2, vrijdag 13 september 2019 – Heredia > vulkaan de Arenal

Na het besef dat u zich bevind in Costa Rica gaat u met een gids wandelen door de tuin van Bougainvillea lopen en krijgt u een rondleiding. U ziet veel tropische planten en bomen.
Vervolgens reist u naar het nationaal park van de vulkaan Arenal.
U gaat lunchen bi jhet dorpje La Muelle, waar u grote leguanen kunt zien. Vervolgens komt u aan bij de Arenal Observatory lodge. De lodge staat bekend om de schitterende tuinen en uitzichten op de vulkaan! In de namiddag nog heerlijk ontspannen in de omgeving van de lodge.

Overnachting: Arenal Observatory Lodge inclusief avondeten en ontbijt

Dag 3, zaterdag 14 september 2019 – vulkaan de Arenal

Na het ontbijt gaat u een wandeling maken met een gids in de omgeving van de Arenal Observatory lodge. Tijdens de middag gaat u een wandeling maken over de loopbruggen (hanging bridges – Mistico Tours met uitzicht op de vulkaan Arenal. Er zijn in totaal 15 bruggen waarvan 6 stuks hangbruggen zijn. Wandel door het prachtig primair regenwoud en ervaar vanaf grote hoogte de natuur (tour is exclusief).

Overnachting: Arenal Observatory lodge inclusief avondeten en ontbijt

Dag 4, zondag 15 september 2019 – het regenwoud van Boca Tapada

Vandaag reist u via uitgestrekte ananasplantages en regenwouden naar het afgelegen Boca Tapada. Dit gebied is gelegen vlakbij de rivier San Carlos, dat de grens vormt tussen Costa Rica en Nicaragua. Eenmaal in Boca Tapada vaart u per boot over de rivier San Carlos om de Maquenque lodge te bereiken. Vervolgens kunt u heerlijk ontspannen in de tuinen.

Overnachting: Maquenque lodge inclusief avondeten en ontbijt

Dag 5, maandag 16 september 2019 – het regenwoud van Boca Tapada

Na het ontbijt staat een boottour gepland over de rivier San Carlos. De kosten bedragen 34 USD per persoon. Om 8.00 uur begint de boottocht en u zult krokodillen, vlinders, apen en vogels zien. De rivier is omgeven door regenwoud en gaat varen tot aan de grens van Nicaragua. Jullie zullen een dorpje bezoeken Boca San Carlos. Jullie zijn ongeveer weer terug om 11.30 uur en gaan vervolgens lunchen (kosten per persoon 17,05 USD). Na de lunch zullen jullie een boom planten ter bescherming van het regenwoud en krijgen jullie nog een korte uitleg en rondleiding.

Overnachting: Maquenque lodge inclusief avondeten en ontbijt

Dag 6, dinsdag 17 september 2019 – Boca Tapada > Puerto Viejo de Sarapiqui -Caribische Laaglanden

Vandaag reizen jullie naar Cinco Ceibas. Hier gaan jullie lunchen en vervolgens doet u een tour door het regenwoud (exclusief). Na de wandeling door het regenwoud reizen jullie naar de lodge.

Overnachting: Ara Ambigua lodge inclusief avondeten en ontbijt

Dag 7, woensdag 18 september 2019, Ara Ambigua > caribische laaglanden > Turrialba

Vandaag vertrekt u van Ara Ambigua lodge naar het biologische station La Selva. Biologen over de hele wereld bestuderen hier de tropische ecologie.
Met een gids gaat u wandelen door het regenwoud en krijgt u uitleg over de planten (exclusief). Na de wandeling door het regenwoud gaat u lunchen op een lokale boerderij. Vervolgens reist u naar Turrialba. In de namiddag kunt u heerlijk ontspannen bij Casa Turire.

Overnachting: Casa Turire inclusief avondeten en ontbijt

Dag 8, donderdag 19 september 2019, vulkaan en omgeving Turrialba > nevelwoud San Gerardo de Dota

Vandaag bezoekt u de botanische tuinen van Lankester bij Cartago. Het is maximaal 1,5 uur rijden. Deze tuinen staan vooral bekend om zijn collectie orchideeën, +/- 1000 verschillende soorten uit de ganse wereld, waaronder de grootste verzameling miniatuur-orchideeën van +/- 1 millimeter klein. Hiernaast zijn er vele cactussen, bromelia’s, palmbomen, bamboe, heliconia’s en een tropisch woud. Om 11.00 uur reist u naar San Gerardo de Dota. U verblijft bij de Savegre lodge. Bij de lodge is een prachtige sprookjesachtige tuin.

Overnachting: Savegre lodge inclusief avondeten en ontbijt

Dag 9, vrijdag 20 september 2019, het nevelwoud San Gerardo de Dota

Vroeg in de ochtend gaat u met een gids wandelen om de vogel de Quetzal te spotten. Dit is een vogel met lange gekleurde veren, die de indianen vroeger gebruikten om hun tooien mee te maken (tour exclusief). Verder uiteraard te genieten van de schitterende tuin van de lodge.

Overnachting: Savegre lodge inclusief avondeten en ontbijt

Dag 10, zaterdag 21 september 2019, Esquinas rainforest lodge – Wilson Botanical gardens

Na het ontbijt vertrekt u naar San Vito (het is 4 uur reizen). Vandaag bezoekt u de grootste tuin van Centraal Amerika, de Wilson Gardens. Onder begeleiding van een gids krijgt u uitleg over de bromelia’s, gingers, heliconias en de grootste collectie van palmbomen (exclusief). Na het bezoek reist u naar Esquinas Rainforest Lodge.

Overnachting: Esquinas Rainforest Lodge inclusief avondeten en ontbijt

Dag 11, zondag 22 september 2019, Piedras Blancas > Dominical

Vandaag vaart u over de Golfo Dulce naar Casa Orquidea. Tijdens deze boottocht heeft u kans om dolfijnen te zien. Na een uur varen bereikt u Casa Orquídea. U gaat een privé tuin bezoeken met honderd soorten of planten. U krijgt uitleg van een gids. En na deze tour is het tijd om te zwemmen op een mooi strand en krijgt u een lunch. Aan het einde van de dag reist u naar Domincal.

Overnachting: Villas Rio de Mar inclusief avondeten en ontbijt

Dag 12, maandag 23 september 2019, Dominical

Vandaag is het mogelijk om mee te gaan naar het Nationaal Park Manuel Antonio.
Na het ontbijt vertrekt de chauffeur. De entreegelden voor het Nationaal park Manuel Antonio bedragen 16 USD per persoon. Vaak kunt u luiaards spotten en uiteraard ziet u leguanen en apen. Na het bezoek kunt u nog naar het strand van Manuel Antonio en hier lunchen. En in de middag gaat de chauffeur weer terug naar hotel Villas Rio de Mar te Dominical.

Overnachting: Villas Rio de Mar inclusief avondeten en ontbijt

Dag 13, dinsdag 24 september 2019, Dominical > Macaw lodge

Vandaag reist u langs de pacifische kust naar Tarcoles. Er wordt nog een stop gemaakt bij de rivier waar u grote krokodillen in de rivier zult zien liggen. In de namiddag komt u aan bij de Macaw lodge. Deze lodge is van een Costaricaanse eigenaar met een prachtige tuin en aan de rand van het nationaal park Carara. Vaak vliegen ara’s voorbij en komen vele vogels en vlinders naar de prachtige bloemen bij de lodge. Bij aankomst kunt u heerlijk ontspannen.

Overnachting: Macaw lodge lodge inclusief avondeten en ontbijt

Dag 14, woensdag 25 september 2019, Macaw lodge

Na het ontbijt kunt u een tour doen met uitleg over de tuinen bij Macaw lodge. En in de namiddag kunt u een tour doen over de rivier Tarcoles (exclusief).

Overnachting: Macaw lodge inclusief avondeten en ontbijt

Dag 15, donderdag 26 september 2019, internationale vlucht

Vandaag nog heerlijk ontspannen en na de lunch wordt u naar het internationale vliegveld gebracht. Het is nog 2,5 uur rijden. Eenmaal in het vliegtuig kunt u na dromen van uw schitterende reis door het tuinparadijs; Costa Rica!

Dag 16, vrijdag 27 september 2019 – thuis, aankomst.

Wijzigingen voorbehouden

Vlucht

Vertrek van Schiphol Amsterdam met KLM via Panama

Meer informatie over onze opstapplaatsen

Inclusief

 • Vlucht met KLM van Schiphol Amsterdam naar San José v.v. met overstap in Panama.
 • Het vervoer per Costa Ricaanse touringcar, bemand door een ervaren chauffeur en gids.
 • Begeleiding door op tuingebied deskundige reisleiding.
 • Alle overnachtingen op basis van halfpension.
 • Een programmaboekje met tuinbeschrijvingen bij vertrek.

Exclusief

 • Entreegelden voor tuinen en kosten voor rondleidingen in tuinen gegeven door eigenaren of plaatselijke experts, alsmede kosten voor boottochten en loopbruggen, geschat op $ 300,- door plaatselijke experts.
 • Lunches geschat op $ 20,- per persoon per dag.
 • Kosten van verzekeringen en uitgaven van persoonlijke aard.

Wij hebben een fantastische reis gemaakt naar Costa Rica met Garden tours. Oerwouden met meer dan ’50 tinten groen’, prachtige flora en fauna. Tijdens de trails waan je je in Jurassic Park waar elk moment de dino’s te voorschijn kunnen komen. De overnachtingen waren zeer bijzonder: in de mooiste tuinen, aan de rand van het oerwoud of daar middenin, soms in cabins, maar ook in boomhutten. Eén lodge was alleen toegankelijk met de boot, bijzonder! Ook een excursie met talloze hangbruggen was adembenemend. Dan heb ik het nog niet gehad over de toekans, ara’s, kolibries en ontelbare andere vogels. Deze reis was een geweldige belevenis!

– René: 5 out of 5 stars

 

Vol verwachting begon ik aan de reis naar Costa Rica. Deze reis heeft mijn verwachtingen overtroffen. De eerste ochtend gewekt worden door de vele vogelgeluiden is zeer verrassend. Dit was ook zo bij vele andere verblijfplaatsen. We reisden na een verblijf van of twee nachten in werkelijk schitterende hotels en lodges van noord naar zuid door dit prachtige land. Alles was perfect georganiseerd: De lunches, de diners, het ontbijt: het was puur smullen. In de tuinen en in de Nationale Parken was bijna altijd een gids aanwezig om ons op de vele bijzondere planten en dieren te wijzen. Je komt in dit land werkelijk ogen en oren tekort. Excursies om bultruggen te spotten, krokodillen te zien, het kon niet op. Een bijzondere waardering voor onze reisleider Bert, die alles perfect had voorbereid.

– Flip: 5 out of 5 stars

Lees meer over de ervaringen van Flip

Botanisch
Bloemrijk
Cultuur
Zwaarte

Rondreis door Costa Rica boeken?

De getoonde prijzen op onze website zijn exclusief € 15,- boekingskosten en € 2,50 bijdrage Calamiteitenfonds per boeking. Houd daarnaast rekening met de kosten voor vrije lunches en tuinentrees.

Vragen over deze reis?

Bel onze tuinreisspecialisten

Waarom Garden Tours?

 • Dé tuinreisspecialist
 • Deskundige reisleiding
 • Exclusieve privétuinen
 • Kleine groepen
 • Luxe vervoer en hotels
 • Programmaboekje
Nog even genieten van de zon in de mooiste tuinen?Bekijk hier onze nazomerreizen