Tuinreis naar Brabant Tuinreis naar Brabant Tuinreis naar Brabant Tuinreis naar Brabant Tuinreis naar Brabant Tuinreis naar Brabant Tuinreis naar Brabant

Brabant

4-daagse tuinreis per touringcar

De provincie Noord-Brabant kent een aanzienlijke hoeveelheid aan tuinen, die regelmatig de poorten voor bezoekers openen. Het zijn er zelfs zoveel, dat we hier moeiteloos verschillende reizen naar particuliere tuinen zouden kunnen organiseren. Voor deze reis zochten we de mooiste voor u uit!

TuinenTuinprogrammaHotelInbegrepenOpstapplaatsen

Tuinen in Brabant

De Dijkgaerd

Deze fraaie tuin meet 3000 m2. De tuin werd na de verbouwing van de voormalige boerderij in 1995 flink aangepakt. Dat resulteerde in verschillende tuinkamers die in de loop der jaren ontstonden. Er is een tuinkamer met alleen blauw, paars, roze en bordeaux rode kleuren. Een witte tuin ontbreekt eveneens niet, in combinatie met buxushaagjes. Een pergola overdekt met Wisteria zorgt voor een topeffect in het voorjaar. Een tuin met slechts blauwe en gele kleuren en nog een vijvertuin zorgen ervoor dat de bezoeker een aangename wandeling door al die tuinkamers maakt.

De Tuynkamer

Ook dit is weer een echte liefhebberstuin onderverdeeld in verschillende tuinkamers en dat op een oppervlakte van 2700 m2. De beplanting is in cottagesfeer toegepast. Er is een lange bordertuin, een rozenprieel, een Engelse rozentuin, een vijvertuin en nog meer. Opnieuw een tuin waar de eigenaren met hart en ziel aan werken en het resultaat maar al te graag aan bezoekers tonen!

Hof ’t Einde

Het geld om een grote tuin te laten aanleggen was er niet. Wel werd er een eenvoudig plan gemaakt en daarna moesten er planten komen… Er werden originele oplossingen voor bedacht. Vaste planten werden volop gezaaid, dat bleek een goedkope oplossing. Een advertentie om elders te grote heesters gratis uit tuinen te verwijderen leverde ook veel reacties op. Ook geven de eigenaren ronduit toe, dat ze het meest hebben geleerd van de fouten die ze in hun tuin hebben gemaakt. De resultaten van al hun inspanningen ziet u allemaal terug in deze tuin.

De Tuinen in Demen

Eerder hoorden we al regelmatig waarderende verhalen over deze tuinen, die anderhalve hectare beslaan. Ga er maar eens aan staan om een dergelijke oppervlakte inrichten. Het resultaat van alle inspanningen is opzienbarend. Enorme borders met een zee aan vaste planten in uiterst fraaie combinaties. Het terrein is onderverdeeld in verschillende tuinen met telkens andere tuinen die verschillende bloeitijden kennen. Bloembollen, pioenen, rozen, grassen: ze hebben allemaal hun eigen plaats in deze omvangrijke tuin.

Tuincentrum Martien Graat

Dit tuincentrum staat bekend vanwege de vele bijzondere planten ie hier te koop zijn. Het tuincentrum grenst aan de spoorbaan en daar was nog ruimte genoeg om meerdere voorbeeldtuinen te realiseren. De bezoeker die hier rondwandelt heeft al snel in de gaten dat het niet alleen om een professioneel bedrijf gaat, maar dat hier ook terdege sprake is van een stel echte liefhebbers!

Rozannie’s Hof

Rozannie Peerenboom heeft in Mariaheide haar eigen paradijs gecreëerd. Buxus speelde altijd al een belangrijke rol in deze tuin. Niet iedereen weet dat er op het gebied van Buxus tientallen verschillende cultivars bestaan. En er zijn vele van deze cultivars in de tuin te vinden. Er is echter veel meer te zien, zoals rotsplanten, rozen en hortensia’s.

Tuin aan het Boord

Liefst 6500 m2 meet deze tuin, die al jaren een goede reputatie geniet: hier zijn echte liefhebbers aan de slag! Zoals het een goede tuin betaamt is hier op vrijwel elk moment van het seizoen wel at te genieten, of het nu Parrotia persica ‘Vanessa’ is, die in de wintermaanden bloeit en waarmee een laantje in de tuin is aangeplant of Podophyllum, het fraaie voetblad, de afwisseling is ongekend groot. Borders vol met fraaie combinaties van vaste planten, bijzondere bomen en heesters, een moderne Japanse tuin, een Mediterrane tuin, een formele tuin inclusief een strakke spiegelvijver: dat ziet u al wandelend in deze tuin allemaal terug.

De Winckelgaard

De Winckelgaard is een echte liefhebberstuin met grote bloeiende plantvakken. De variatie in planten is groot: vaste planten, grassen maar ook allerlei bomen en heesters laten zich hier van hun beste kant zien. De tuin meet 4000 m2 en grenst aan het schitterende natuurgebied Sang en Goorkens. Verharde paden leiden bezoekers hier van de ene botanische verrassing naar de volgende.

De Rakelhoeve

Dit is een tuin van 8000 m2 met een landschappelijke uitstraling, ontwikkeld rond een langgevelboerderij uit 1910. Hier bevinden zich de nodige borders en ‘island bedding’, dikwijls met ronde vormen. De ontstane plantgedeelten zijn gevuld met bomen, heesters en vaste planten. Er is hier ook nog een grote moestuin aanwezig.

Tuinen De Verwondering

Ook deze tuinen zijn ontwikkeld rondom een gerestaureerde boerderij. Met de tuin werd een goede 30 jaar geleden begonnen. De tuinen hebben duidelijke assen, die ook nog eens door waterpartijen worden versterkt. Op de zo ontstane stukken grond werden vervolgens verschillende tuinen aangelegd, ieder met een andere sfeer. In deze tuin hebben de eigenaren vooral hun eigen ideeën weten te realiseren die daarom duidelijk verschillen van andere tuinen.

Landgoed Jorissenhoeve

Op dit landgoed is een fraaie tuin gerealiseerd. Ooit was dit een oude boerderij, die tegenwoordig een monumentenstatus heeft. Veel van die tijd is bewaard gebleven, zoals de hoogstam boomgaard. Er is een bloemenhof, een ecologische moestuin en er zijn prachtige borders. Rond de boerderij en het aangrenzende ven grazen Lakenvelders, een oud koeienras om het plaatje compleet te maken.

Hotel De Ruwenberg

U verblijft tijdens deze reis in Hotel De Ruwenberg. Ooit was dit een kasteel, tegenwoordig een hotel. De toren refereert nog aan dit verleden, het verbouwde interieur is sfeervol en er zijn talloze voorzieningen om te ontspannen zoals een sportstudio en een zwembad. Natuurlijk vindt u de gebruikelijke voorzieningen uw kamer die een comfortabel verblijf waarborgen.

Tuinprogramma van de tuinreis naar Brabant

1e dag: De Dijkgaerdt, De Tuynkamer, Hof ‘t Einde
2e dag: De Tuinen in Demen, Tuincentrum Martien Graat, Rozannie’s Hof
3e dag: Tuin aan het boord, De Winckelgaard, Tuin in het bos
4e dag: De Rakelhoeve, Tuinen de Verwondering, Landgoed Jorissenhoeve

Wijzigingen voorbehouden 

Hotel De Ruwenberg

U verblijft tijdens deze reis in het 4**** Hotel De Ruwenberg in Sint-Michielsgestel. Ooit was dit een kasteel, tegenwoordig een hotel. De toren refereert nog aan dit verleden, het verbouwde interieur is sfeervol en er zijn talloze voorzieningen om te ontspannen zoals een sportstudio en een zwembad. Natuurlijk vindt u de gebruikelijke voorzieningen uw kamer die een comfortabel verblijf waarborgen.

Inbegrepen bij de tuinreis naar Brabant

Inbegrepen:

Niet inbegrepen:

  • Entrees geschat op € 70,-.
  • Lunches geschat op € 15,- per dag.
  • Kosten van verzekeringen en persoonlijke uitgaven.

Opstapplaatsen van de tuinreis naar Brabant

08:00 uur Amersfoort
08:45 uur Utrecht Lunetten
10:00 uur Breda Prinsenbeek

Bekijk meer informatie over de opstapplaatsen

Waarom Garden Tours?

  • Dé tuinreisspecialist
  • Exclusieve privétuinen
  • Deskundige reisleiding
  • Kleine groepen
  • Luxe vervoer en hotels
  • SGR en het Calamiteitenfonds

Bel onze tuinreisspecialisten


We mogen weer op tuinreis!Download hier onze flyer
Scroll naar top