Tuinreis naar Brabant

De provincie Noord-Brabant kent een aanzienlijke hoeveelheid aan tuinen, die regelmatig de poorten voor bezoekers openen. Het zijn er zelfs zoveel, dat we hier moeiteloos verschillende reizen naar particuliere tuinen zouden kunnen organiseren. Voor deze reis zochten we de mooiste voor u uit!

Waarom de tuinreis naar Brabant?

 • Deskundige reisleiding
 • Gemiddelde groepsgrootte van 25 personen
 • Luxe vervoer en hotels
 • SGR en het Calamiteitenfonds
ReisprogrammaTuinenHotelInbegrepenOpstapplaatsenVeel gestelde vragenFoto's

Reisprogramma

Programma onder voorbehoud van eventuele wijzigingen

 • 1e dag: De Dijkgaerdt, De Tuynkamer, Hof ‘t Einde
 • 2e dag: De Tuinen in Demen, Ons paradijs, Rozannie’s Hof
 • 3e dag: Tuin aan het boord, De Winckelgaard, Tuin in het bos
 • 4e dag: De Rakelhoeve, Tuinen de Verwondering, Landgoed Jorissenhoeve

Tuinen in Brabant

De Dijkgaerd

Deze fraaie tuin meet 3000 m2. De tuin werd na de verbouwing van de voormalige boerderij in 1995 flink aangepakt. Dat resulteerde in verschillende tuinkamers die in de loop der jaren ontstonden. Er is een tuinkamer met alleen blauw, paars, roze en bordeaux rode kleuren. Een witte tuin ontbreekt eveneens niet, in combinatie met buxushaagjes. Een pergola overdekt met Wisteria zorgt voor een topeffect in het voorjaar. Een tuin met slechts blauwe en gele kleuren en nog een vijvertuin zorgen ervoor dat de bezoeker een aangename wandeling door al die tuinkamers maakt.

De Tuynkamer

Ook dit is weer een echte liefhebberstuin onderverdeeld in verschillende tuinkamers en dat op een oppervlakte van 2700 m2. De beplanting is in cottagesfeer toegepast. Er is een lange bordertuin, een rozenprieel, een Engelse rozentuin, een vijvertuin en nog meer. Opnieuw een tuin waar de eigenaren met hart en ziel aan werken en het resultaat maar al te graag aan bezoekers tonen!

Hof ’t Einde

Het geld om een grote tuin te laten aanleggen was er niet. Wel werd er een eenvoudig plan gemaakt en daarna moesten er planten komen… Er werden originele oplossingen voor bedacht. Vaste planten werden volop gezaaid, dat bleek een goedkope oplossing. Een advertentie om elders te grote heesters gratis uit tuinen te verwijderen leverde ook veel reacties op. Ook geven de eigenaren ronduit toe, dat ze het meest hebben geleerd van de fouten die ze in hun tuin hebben gemaakt. De resultaten van al hun inspanningen ziet u allemaal terug in deze tuin.

De Tuinen in Demen

Eerder hoorden we al regelmatig waarderende verhalen over deze tuinen, die anderhalve hectare beslaan. Ga er maar eens aan staan om een dergelijke oppervlakte inrichten. Het resultaat van alle inspanningen is opzienbarend. Enorme borders met een zee aan vaste planten in uiterst fraaie combinaties. Het terrein is onderverdeeld in verschillende tuinen met telkens andere tuinen die verschillende bloeitijden kennen. Bloembollen, pioenen, rozen, grassen: ze hebben allemaal hun eigen plaats in deze omvangrijke tuin.

Rozannie’s Hof

Rozannie Peerenboom heeft in Mariaheide haar eigen paradijs gecreëerd. Buxus speelde altijd al een belangrijke rol in deze tuin. Niet iedereen weet dat er op het gebied van Buxus tientallen verschillende cultivars bestaan. En er zijn vele van deze cultivars in de tuin te vinden. Er is echter veel meer te zien, zoals rotsplanten, rozen en hortensia’s.

Tuin aan het Boord

Liefst 6500 m2 meet deze tuin, die al jaren een goede reputatie geniet: hier zijn echte liefhebbers aan de slag! Zoals het een goede tuin betaamt is hier op vrijwel elk moment van het seizoen wel wat te genieten, of het nu Parrotia persica ‘Vanessa’ is, die in de wintermaanden bloeit en waarmee een laantje in de tuin is aangeplant of Podophyllum, het fraaie voetblad, de afwisseling is ongekend groot. Borders vol met fraaie combinaties van vaste planten, bijzondere bomen en heesters, een moderne Japanse tuin, een Mediterrane tuin, een formele tuin inclusief een strakke spiegelvijver: dat ziet u al wandelend in deze tuin allemaal terug.

De Winckelgaard

De Winckelgaard is een echte liefhebberstuin met grote bloeiende plantvakken. De variatie in planten is groot: vaste planten, grassen maar ook allerlei bomen en heesters laten zich hier van hun beste kant zien. De tuin meet 4000 m2 en grenst aan het schitterende natuurgebied Sang en Goorkens. Verharde paden leiden bezoekers hier van de ene botanische verrassing naar de volgende.

De Rakelhoeve

Dit is een tuin van 8000 m2 met een landschappelijke uitstraling, ontwikkeld rond een langgevelboerderij uit 1910. Hier bevinden zich de nodige borders en ‘island bedding’, dikwijls met ronde vormen. De ontstane plantgedeelten zijn gevuld met bomen, heesters en vaste planten. Er is hier ook nog een grote moestuin aanwezig.

Tuinen De Verwondering

Ook deze tuinen zijn ontwikkeld rondom een gerestaureerde boerderij. Met de tuin werd een goede 30 jaar geleden begonnen. De tuinen hebben duidelijke assen, die ook nog eens door waterpartijen worden versterkt. Op de zo ontstane stukken grond werden vervolgens verschillende tuinen aangelegd, ieder met een andere sfeer. In deze tuin hebben de eigenaren vooral hun eigen ideeën weten te realiseren die daarom duidelijk verschillen van andere tuinen.

Landgoed Jorissenhoeve

Op dit landgoed is een fraaie tuin gerealiseerd. Ooit was dit een oude boerderij, die tegenwoordig een monumentenstatus heeft. Veel van die tijd is bewaard gebleven, zoals de hoogstam boomgaard. Er is een bloemenhof, een ecologische moestuin en er zijn prachtige borders. Rond de boerderij en het aangrenzende ven grazen Lakenvelders, een oud koeienras om het plaatje compleet te maken.

Hotel De Ruwenberg

U verblijft tijdens deze reis in Hotel De Ruwenberg. Ooit was dit een kasteel, tegenwoordig een hotel. De toren refereert nog aan dit verleden, het verbouwde interieur is sfeervol en er zijn talloze voorzieningen om te ontspannen zoals een sportstudio en een zwembad. Natuurlijk vindt u de gebruikelijke voorzieningen uw kamer die een comfortabel verblijf waarborgen.

Ons Paradijs in Someren

De eigenaren van deze tuin met flinke afmetingen die wel 8000 vierkante meter beslaan, hebben alles zelf gedaan: zowel het door hen zelf gemaakte ontwerp, als de gerealiseerde aanleg, net als al het onderhoud en wordt zonder inmenging van buitenstaanders gerealiseerd. De tuin bestaat grotendeels uit tuinkamers, die elk een eigen thema kennen. Een ander deel van de tuin bestaat uit eilandbeplanting: uitsparingen op het gazon zijn door hen met heesters, solitairs, vaste planten en siergrassen ingeplant.

Inbegrepen

Inbegrepen:

 • Vervoer per luxe touringcar, bemand door een ervaren chauffeur.
 • Begeleid door op tuingebied deskundige reisleiding.
 • Drie nachten verblijf in het 4**** Hotel De Ruwenberg in Sint-Michielsgestel op basis van halfpension.
 • Programmaboekje met tuinbeschrijvingen.

Niet inbegrepen:

 • Entrees geschat op € 70,-
 • Lunches geschat op € 15,- per dag.
 • Kosten van verzekeringen en persoonlijke uitgaven.

Opstapplaatsen

08:00 uur Amersfoort
08:45 uur Utrecht Lunetten
10:00 uur Breda Prinsenbeek

Bekijk meer informatie over de opstapplaatsen

Veel gestelde vragen

Garden Tours bestaat inmiddels al weer heel wat jaren. In al die jaren hebben we veel klanten mogen verwelkomen en naar allerlei uiteenlopende bestemmingen mogen brengen. Veel reizigers keren elk jaar weer terug en zijn trouwe klanten geworden. Toch hoeven allerlei zaken, die voor ons duidelijk zijn, dat niet voor onze klanten te zijn. We maken daarom van deze mogelijkheid gebruik om een aantal zaken toe te lichten.

Wanneer gaat een reis door?

Onze reizen worden op een minimum aantal deelnemers gecalculeerd. Zien wij dat het aantal behaald is of vinden wij dat een reis goede kans van slagen heeft? Dan sturen wij u een e-mail met dit goede nieuws en verzoeken wij u om het restantbedrag, vermeld op de factuur, aan ons te voldoen. Mochten wij besluiten dat een reis niet door kan gaan vanwege te weinig aanmeldingen, dan zullen wij u proberen tijdig te informeren en dan zal de aanbetaling aan u worden terugbetaald.

Waarom kan de overtocht voor de reis afwijken dan gepubliceerd in de brochure?

Dit kan wel eens verwarring veroorzaken. Het afgelopen jaar kon het voorkomen, dat u geboekt had op een reis waarbij de overtocht naar Engeland via de Eurotunnel werd aangeboden, maar later via een veerboot werd uitgevoerd. Het bleek soms, dat het niet mogelijk was om gebruik te maken van de Eurotunnel. De reden? Bij het publiceren van ons reisprogramma is het nog niet mogelijk om overtochten te reserveren voor de maanden na april. Als het reserveringssysteem dan geopend wordt doen wij ons uiterste best om de gewenste overtochten vast te leggen, maar soms is dit vanwege de grote internationale vraag niet mogelijk. Daar kunnen we niets aan doen. We staan maanden op de wachtlijst, maar uiteindelijk blijkt dat het niet goed gaat komen. Wij kiezen dan tijdig om een andere overtocht vast te leggen, zodat u in ieder geval verzekerd bent van een overtocht naar het Verenigd Koninkrijk.

Wat is het verschil tussen een ‘double’ en een ‘twin’ room?

In een double room bevindt zich één groot 2-persoonsbed. Een twin room heeft twee bedden (meestal twee 1-persoonsbedden). Er zijn over het algemeen minder twinrooms beschikbaar in hotels in Groot-Brittannië en Frankrijk en daarom kan het voorkomen dat echtparen die een twinroom wensen toch aangewezen zijn op het gebruik van een groot 2-persoonsbed.

Wat is een comfort class hut?

Comfort Class hutten zijn hutten met twee aparte benedenbedden in plaats van een stapelbed.

Welke tuinen worden tijdens de reis bezocht?

Op de website maken we een opsomming van tuinen, die tijdens uw reis bezocht gaan worden. De website gaat eind oktober online, de tuinbezoeken vinden dikwijls op zijn vroegst meerdere maanden later plaats. In die tussentijd kan er nog van alles gebeuren en dat geldt zeker voor de privétuinen. Daarom is het soms nodig, om een enkel tuinbezoek aan te passen.

Kan ik ook als alleenreizende op tuinreis?

Iedereen is welkom op de tuinreizen van Garden Tours. Tijdens het boekingsproces heeft u de mogelijkheid om aan te geven dat u een kamer voor alleengebruik wilt. Er zijn altijd een aantal kamers voor alleengebruik beschikbaar, maar op sommige reizen kunnen deze beperkt beschikbaar zijn vanwege de restricties van hotels. De toeslagen die wij doorberekenen worden door de hotels vastgesteld en Garden Tours verdient hier niets aan. Waar mogelijk probeert Garden Tours voor diegenen die alleen reizen een 2-persoonskamer voor alleen gebruik te reserveren. Wilt u een kamer delen? Dat is uiteraard mogelijk, maar dan dient u zelf een kamergenoot aan te dragen.

Kan ik met een rolstoel of rollator reizen?

Het maken van een tuinreis vraagt om een zekere mobiliteit. Tuinen kunnen heel verschillend zijn. Van zeer grote tuinen waarbij veel gewandeld moet worden, tot kleine tuinen met trappen en ongelijke ondergronden. De tuinen die wij bezoeken zijn niet altijd rollator- of rolstoelvriendelijk. Dient u frequent gebruik te moeten maken van een rolstoel, dan achten wij de aanwezigheid van een persoonlijk begeleider noodzakelijk.

De icoontjes bij de reizen geven onder andere de intensiviteit van een reis aan. Wij raden u aan bij het maken van uw beslissing hiermee rekening te houden. Mocht u met betrekking tot de zwaarte van een reis vragen hebben, dan kunt u altijd een van onze enthousiaste medewerkers vragen om advies.

Wat is de SGR

De SGR staat voor Stichting Garantiefonds Reisgelden. Garden Tours is aangesloten onder nr. 2284, dus dat betekent dat de door u betaalde reissom altijd gegarandeerd is en wordt terugbetaald, in het onwaarschijnlijke geval dat wij niet aan onze verplichtingen kunnen voldoen.

Wat is het Calamiteitenfonds?

Het zal u maar gebeuren: u bent zorgeloos op vakantie gegaan en tijdens uw reis doet zich op uw bestemming een natuurramp voor. Of er breken ernstige onlusten uit. Het kan zijn dat daardoor uw reisprogramma moet worden aangepast. Of dat u naar een ander hotel moet worden gebracht. Soms moet een reis zelfs worden afgebroken en moet u eerder terug naar huis. Dat kost natuurlijk geld. Maar wie betaalt dat? Het Calamiteitenfonds betaalt de extra kosten die ontstaan doordat de reis moet worden aangepast. Als de reis moet worden afgebroken dan geeft het fonds een vergoeding voor de niet genoten reisdagen.

Wanneer krijg ik mijn ticket voor een vliegreis?

Op de luchthaven staat de reisleider of een medewerker van Garden Tours op de afgesproken tijd en plaats klaar voor de vlucht. Tegenwoordig worden geen papieren tickets meer uitgegeven door luchtvaartmaatschappijen en is het niet mogelijk om u vooraf in te checken voor een vlucht. Het inchecken is op basis van uw geldig paspoort of ID-kaart. Daarom staat er altijd iemand vanuit Garden Tours voor u klaar om u te helpen bij de incheck en zodoende te zorgen dat u met een gerust gevoel aan de reis kunt beginnen. Aan de balie of bij de incheckzuil krijgt u dan uw boardingpass waarmee u zich op de aangegeven tijd dient te melden bij de gate.

Wat wordt bedoeld met reizen in kleine groepen?

Onze reizen gaan gemiddeld met ongeveer 25 mensen op pad. Dit kan betekenen dat u met 20 mensen in het vliegtuig zit, of dat u met circa 30 mensen met de bus op weg gaat. Wij streven ernaar om niet met (te) volle bussen te reizen, om u optimaal te laten genieten van zowel de reis als de tuinen.

Wanneer krijg ik de reispapieren?

Een precieze dagindeling ontvangt u minstens 8 dagen voor vertrek samen met een deelnemerslijst. We streven ernaar, deze informatie eerder naar u toe te sturen.

Waarom werkt Garden Tours met aanbetalingen?

Garden Tours gaat met de tijd mee en daarom zijn wegens veranderingen in de markt de annuleringsvoorwaarden aangepast. Hierdoor is het noodzakelijk om ook met aanbetalingen te gaan werken

Kan ik ook pinnen tijdens de reis?

Onze reizen zijn vaak relatief kort van duur, waarbij wij u toch zoveel mogelijk mooie tuinen en culturele hoogtepunten willen laten zien.

Het is daarom zeer lastig om een pinstop in te lasten tijdens de reis.

Wij zijn ons terdege bewust dat het voor u lastig kan zijn om vooraf vreemde valuta aan te schaffen aangezien banken veelal met deze service zijn gestopt. Helaas mag Garden Tours als rechtspersoon niet betrokken worden in aan- en verkoop van vreemde valuta, dit wordt door de overheid niet toegestaan.

Wij zijn dan ook zeer blij met de service die de GWK/Travelex aanbieden om vooraf vreemde valuta te bestellen en op een gewenst moment bij een GWK kantoor bij u in de buurt op te halen.

Wissel hier uw Ponden of andere vreemde valuta

Tot wanneer kan ik mijn opstapplaats wijzigen?

U kunt uw opstapplaats wijzigen tot uiterlijk 2 weken voor vertrek van uw reis.

Hoe gaat Garden Tours met de entreeprijzen om?

Op het moment van publiceren van ons reisprogramma zijn een groot deel van de tuineigenaren (nog) niet bereikbaar. Het is daarom lastig om de juiste tarieven op te nemen in de reissom.

Een andere reden om de entreeprijzen niet inclusief te nemen is het feit dat de koers van vreemde valuta flink kan fluctueren. Hiervoor zouden wij dan de reissom extra moeten verhogen of u eventueel nabelasten. Het is dan ook in uw voordeel dat wij geen entreeprijzen in de reissom opnemen.

Wij geven daarom in de brochure en op onze website entreeprijzen ter indicatie op basis van het voorgaande jaar. Het kan voorkomen tijdens uw reis dat de tarieven die u ter plaatse ziet afwijken van het bedrag wat is opgenomen in de totale entreetarieven die door de reisleider zijn opgehaald. Dit heeft vaak te maken met rondleidingen die inclusief zijn, speciale groepstarieven en/of koffie en thee dat soms is inbegrepen.

Hoe laat moet ik bij mijn opstapplaats aanwezig zijn?

Op de reispapieren die u van ons ontvangt staat vermeld hoe laat we vertrekken vanaf de opstapplaatsen. We verzoeken u vriendelijk om een kwartier voor dit tijdstip aanwezig te zijn.

Hoe laat komen we na de terugreis aan in Nederland?

De verwachte aankomsttijd op de laatste reisdag is onder voorbehoud:
17:15 uur Lokeren
18:45 uur Breda
20:00 uur Utrecht
20:45 uur Amersfoort

Dit zijn indicaties en de aankomsttijden zijn sterk afhankelijk van de overtocht en de drukte op de weg.

Mag er gerookt worden in de touringcar of in het hotel?

Het is wettelijk verboden om te roken in de touringcar. Veel hotels hebben een steeds strenger beleid ten opzichte van roken en daarom zijn vrijwel alle kamers niet-roken kamers. Op sommige bestemmingen kan het zelfs verboden zijn om in de tuinen te roken, bijvoorbeeld in Costa Rica.

Waarom is er extra reisleiding aanwezig op verre reizen?

We krijgen hier tijdens na afloop van een meer exotische reis wel eens vragen over: wat doet die extra reisleiding op een verre reis eigenlijk, als er ook al een plaatselijke gids actief is? Vanaf Madeira en verder maken we gebruik van plaatselijke gidsen, die altijd meer weten van hun bestemming dan onze reisleiding. Het gaat dan niet over beplanting, maar over allerlei bijzonderheden over het land zelf en die willen we u niet onthouden. Die gidsen gaan echter ’s avonds vaak weer naar huis en laten dan de groep achter. Wij vinden, dat er altijd reisleiding bij een groep aanwezig moet zijn. Gebeurt er immers bij afwezigheid van een plaatselijke gids iets, dan staat de gast er alleen voor. Dat willen we niet, vandaar!

Waarom moet ik de verplichte deelnemersbijdrage SGR betalen?

Meer dan 20 jaar heeft de reiziger gebruik kunnen maken van gratis garantie op zijn vakantie. Het garantiefonds SGR had in de vele jaren daarvoor namelijk voldoende vermogen opgebouwd om de risico’s voor de consument te dekken bij een faillissement van een aangesloten reisonderneming. Maar corona gooit ook hier roet in het eten, waardoor de reiziger een klein steentje moet gaan bijdragen om ‘garantie op je geboekte vakantie’ mogelijk te houden. Voor een uitgebreidere uitleg, kunt u het filmpje bekijken:

Waarom Garden Tours?

 • Dé tuinreisspecialist
 • Exclusieve privétuinen
 • Deskundige reisleiding
 • Gemiddelde groepsgrootte van 25 personen
 • Luxe vervoer en hotels
 • SGR en het Calamiteitenfonds

Bel onze tuinreisspecialisten


Tuinreizigers bekijken ook

Tuinreis naar de Achterhoek
Beschikbaar
€ 460,-
4 dagen
Juni, September
Nederland
Tuinreis naar Berkshire & Oxfordshire
Beschikbaar
€ 475,-
4 dagen
Juni, Augustus
Engeland
Kent & Sussex
Gegarandeerde vertrekdata
€ 485,-
4 dagen
Mei, Juni, Juli, Augustus, September
Engeland
Tuinreis naar Vlaanderen
Gegarandeerde vertrekdata
€ 495,-
4 dagen
Juni, Juli
België
Scroll naar top