Botanische Alpenreis Oostenrijk

8-daagse botanische Alpenreis Oostenrijk per touringcar

Ontdek de mooiste Orchideeën en Alpenplanten van Tirol met Garden Tours

Tijdens de botanische Alpenreis Oostenrijk zult u de mooiste Orchideeën ontdekken. Orchideeën zijn omgeven door een waas van geheimzinnigheid. De in Europa in het wild voorkomende soorten zijn moeilijk en soms zelfs onmogelijk te kweken. Wat is er dan mooier om duizenden bloeiende orchideeën in het wild te bewonderen en daar met andere plantenliefhebbers van te genieten?

Deze orchideeënreis gaat naar Tannheim in Noord-Tirol. De meest imposante orchidee die we zullen zien is het Vrouwenschoentje, Cypripedium calceolus. Het is een tot 40 cm hoge plant die bij voorkeur in een half beschaduwde omgeving groeit. Meestal staat hij aan de bosrand of in open bos waar voldoende licht is. Tijdens deze botanische reis Oostenrijk zullen we een gebied bezoeken waar duizenden orchideeën in bloei staan! Dit gebied is uniek en in de bloeiperiode wordt er door de bergwacht voorlichting gegeven. In dezelfde tijd bloeit op een paar plaatsen in beschaduwde bermen massaal Cephalanthera longifolia, een zogenaamd bosvogeltje dat ook tot de orchideeënfamilie behoort. Deze soort heeft witte bloemen. Natuurlijk bloeit er nog veel meer tijdens uw bezoek: ontelbare alpiene planten laten zich van hun beste kant zien.

TuinenHotelsTuinprogrammaPrijzenInbegrepenOpstapplaatsen

Tuinen

Tijdens de Botanische Alpenreis Oostenrijk wordt er afhankelijk van datum en beschikbaarheid uit de volgende tuinen en activiteiten een keuze gemaakt:

Planten leren kennen

Tijdens de wandelingen wordt er vaak een stop gemaakt om u op de kenmerkende planten te attenderen. Planten leer je vinden door de biotoop te bestuderen en daar zullen we dan ook volop aandacht aan besteden. ‘s Avonds, na het diner, is er een plantensessie waarin de kenmerkende soorten van die dag besproken worden aan de hand van een meegenomen plantendeel, voorzien van een naam. Iedereen kan daarvan dan een foto maken om zo thuis alle andere foto’s op naam te brengen.

Sichtungsgarten Hermannshof

Op de heenweg maken we een stop in Weinheim en bezoeken daar de Sichtungsgarten Hermannshof, een tuin van absolute topklasse. Deze tuin van twee ha ligt in het centrum van het oude stadje Weinheim. Al 30 jaar wordt hier wordt geëxperimenteerd met prairiebeplantingen en allerlei andere plantencombinaties. Inmiddels is deze tuin wereldberoemd en een inspiratiebron voor veel tuinontwerpers. De oude binnenstad met de gezellige markt en het Exotenwald liggen op enkele minuten lopen van de Sichtungsgarten. Er is gewoon te veel om in een paar uur te zien!

Kwekerij Gaissmayer in Illertissen

Op de terugweg zal de bekende kwekerij van Gaissmayer in Illertissen worden bezocht. Dit is een kwekerij met een groot sortiment vaste planten en een grote moederplantentuin die ook vrij te bezichtigen is. Je kunt je hart ophalen aan de schitterende plantencombinaties in de moederbedden!

Palmengarten Frankfurt

Dit park in het centrum van Frankfurt heeft zijn naam te danken aan de grote palmenkas die er in de 19e eeuw is gebouwd. Inmiddels zijn er in de 80er jaren van de vorige eeuw grote en moderne kassen gebouwd, het zogenaamde Tropicarium. Deze kassen bestaan uit verschillende afdelingen en klimaten en herbergen veel bijzondere tropische planten. De verwarmde buitenvijver met Nelumbo en tropische waterlelies is een ander hoogtepunt. Er is veel te zien, maar ga zeker even kijken bij de prairietuin!

Hotels

Hotel Scheid in Schriesheim en Hotel Goldenes Kreuz in Tannheim.

Tuinprogramma

 • 1e dag: Hermannshof.
 • 2e t/m 6e dag: Excursies rond Visalpsee, Hahntenjoch, Neunerkopfl en andere gebieden.
 • 7e dag: Kwekerij Gaissmayer.
 • 8e dag: Palmengarten.

Wijzigingen voorbehouden

Vertrekdata en prijzen per persoon

In 2-persoonskamer
27 mei (za t/m za) € 925,-
Toeslag 1-persoonskamer € 60,-

Inbegrepen

 • Het vervoer per luxe touringcar met toilet en airconditioning, bemand door een ervaren chauffeur.
 • Begeleiding door botanisch expert Wiert Nieuman.
 • Zeven nachten verblijf in de genoemde hotels op basis van halfpension.
 • Een programmaboekje met tuinbeschrijvingen bij vertrek.

Niet inbegrepen

 • Entrees voor de tuinen, sommige bezoeken inclusief thee/koffie, geschat op € 80,-.
 • Lunches geschat op € 15,- per dag.
 • Kosten van verzekeringen en uitgaven van persoonlijke aard.

Opstapplaatsen

 • 08:00: Amersfoort
 • 08:45: Utrecht Lunetten
 • 10:00: Arnhem
Unfortunately, no places are available on this tour at the moment