Een tuinreis naar België naar de fraaiste tuinen die open zijn voor groepsbezoeken. In België weet men wat tuinieren is, want de mooiste privétuinen komen voorbij, de één nog fraaier dan de ander. De eigenaar of eigenaresse zelf leidt in veel gevallen het bezoek ook nog eens persoonlijk rond. Daarbij helpt de aanwezigheid van zowel historische als gezellige steden als Gent, Brugge en Antwerpen zeker nog eens mee.

Belgische tuinen bekijken met Garden Tours

Of het nu gaat om historische tuinen, particuliere tuinen, landschapsparken of arboretums, sommige Belgische tuinen doen niet veel onder voor de tuinen in Engeland. Daarnaast is het een zeer deskundig land op het gebied van plantenteelt. Deze diversiteit aan tuinen zorgt ervoor dat België voor eenieder wat te bieden heeft.

Reisleider Flip van den Elshout over een tuinreis naar België
Door vooraf zoveel mogelijk tuinen te bezoeken hebben we een uitstekende keuze kunnen maken uit de tuinen van Nederland en België. Het aanbod is zeer divers en u wordt door de eigenaren persoonlijk ontvangen en voorgelicht. Elk land kent zijn eigen benadering van tuinieren en dat geldt ook voor Nederland en België. Toch kunnen de tuinen in beide landen absoluut concurreren met tuinen in andere landen. Laat u verrassen met tuinen, die soms privé niet zijn te bezoeken. Uiteraard worden ook enkele kwekerijen bezocht, zodat u uw assortiment aan kunt vullen.

Bezoek de mooiste tuinen van Vlaanderen tijdens een tuinreis naar België

Tijdens een tuinreis naar België zult u ontdekken dat Vlaanderen op tuingebied het nodige te bieden heeft! De eigenaren van talloze privétuinen blijken bereid, om de schoonheid van hun tuin met anderen te delen. Rond beide klassieke en fraaie steden Gent en Brugge bevinden zich de mooiste tuinen, elk met een eigen invulling.

Ook kwekers ontbreken niet. Hier zien we ook dat grenzen de tuinierders niet tegenhoudt, want of het nu in het Nederlandse Zeeuws-Vlaanderen is of aan de Belgische zijde van de grens, overal zijn aantrekkelijk tuinen te vinden! Dat maakt een tuinreis naar België tot een unieke ervaring voor iedere tuinliefhebber.

Bezoek de mooiste Vlaamse tuinen tijdens een tuinreis naar België

Liefst twee kwekerijen worden op de tuinreis naar België bezocht. Omdat de kwekers ook echte liefhebbers zijn, hebben ze bij de kwekerij ook tuinen aangelegd, al was het alleen maar om te tonen hoe hun planten zich ontwikkelen. Kwekerij In Goede Aarde bevindt zich net over de grens in het Nederlandse deel van Vlaanderen. Frans Geijsels draagt zorg voor de kwekerij, echtgenote Franny zorgt voor de tuin. Hier worden louter planten gekweekt, die hun bestaansrecht hebben bewezen. Aan de hand van de grondsoort waar de aan te kopen planten moeten gaan groeien volgt een bindend advies.

Chris Ghyselen kweekt ook volop planten. Hij is verantwoordelijk voor tal van introducties, zoals prachtige Persicaria cultivars, een specialiteit van het huis. In de fraaie borders in zijn eigen tuin laat hij zien, dat hij ook regelmatig aan de slag gaat als ontwerper.

Reisprogramma

1e dag:Pokertuin, Wiedenhof, Ten Aard.
2e dag:Tuin en kwekerij dhr. Ghyselen, bezoek plaatsje Damme, tuin Kasteel Oostkerke.
3e dag:Tuin Sarina Meyer, Bijsterveld, Gent, Den Hopast.
4e dag:Kwekerij en tuin In Goede Aarde, tuin mevr. Lengton en Juust Wa’k Wou.

Wijzigingen voorbehouden.

Inbegrepen

 • Het vervoer per luxe touringcar met toilet en airconditioning, bemand door een ervaren chauffeur.
 • Begeleiding door op tuingebied deskundige reisleiding.
 • Drie nachten verblijf in het 4**** Best Western Premier Keizers-hof in Aalst op basis van halfpension.
 • Een programmaboekje met tuinbeschrijvingen bij vertrek.

Niet inbegrepen

 • Entrees voor de tuinen, sommige bezoeken inclusief thee/koffie, geschat op € 60,-.
 • Lunches geschat op € 15,- per dag.
 • Kosten van verzekeringen en uitgaven van persoonlijke aard.

Opstapplaatsen

 • 08:00: Amersfoort
 • 08:45: Utrecht Lunetten
 • 10:00: Breda-Prinsenbeek

Meer informatie over onze opstapplaatsen

Botanisch
Bloemrijk
Cultuur
Zwaarte

Tuinreis naar België boeken?

De getoonde prijzen op onze website zijn exclusief € 15,- boekingskosten en € 2,50 bijdrage Calamiteitenfonds per boeking. Houd daarnaast rekening met de kosten voor vrije lunches en tuinentrees.

Wees er snel bij! Voor u het weet is Tuinreis naar België volgeboekt!

Vragen over deze reis?

Bel onze tuinreisspecialisten

Waarom Garden Tours?

 • Dé tuinreisspecialist
 • Deskundige reisleiding
 • Exclusieve privétuinen
 • Kleine groepen
 • Luxe vervoer en hotels
 • Programmaboekje
De hefstreis naar Japan is gegarandeerd. Nog maar 4 plaatsen beschikbaar!Mis deze reis niet!