Tuinreis Vlaanderen

4-daagse tuinreis Vlaanderen per touringcar

Bezoek de mooiste Vlaamse tuinen met Garden Tours

Tijdens een tuinreis Vlaanderen zult u ontdekken dat België op tuingebied het nodige te bieden heeft! De eigenaren van talloze privétuinen blijken bereid, om de schoonheid van hun tuin met anderen te delen. Rond beide klassieke en fraaie steden Gent en Brugge bevinden zich de mooiste tuinen, elk met een eigen invulling.

Ook kwekers ontbreken niet. Hier zien we ook dat grenzen de tuinierders niet tegenhoudt, want of het nu in het Nederlandse Zeeuws-Vlaanderen is of aan de Belgische zijde van de grens, overal zijn aantrekkelijk tuinen te vinden! Dat maakt een tuinreis Vlaanderen tot een unieke ervaring voor iedere tuinliefhebber.

Kwekers

Liefst twee kwekerijen worden op de tuinreis Vlaanderen bezocht. Omdat de kwekers ook echte liefhebbers zijn, hebben ze bij de kwekerij ook tuinen aangelegd, al was het alleen maar om te tonen hoe hun planten zich ontwikkelen. In Goede Aarde bevindt zich net over de grens in het Nederlandse deel van Vlaanderen. Frans Geijsels draagt zorg voor de kwekerij, echtgenote Franny zorgt voor de tuin. Hier worden louter planten gekweekt, die hun bestaansrecht hebben bewezen. Aan de hand van de grondsoort waar de aan te kopen planten moeten gaan groeien volgt een bindend advies.

Chris Ghyselen kweekt ook volop planten. Hij is verantwoordelijk voor tal van introducties, zoals prachtige Persicaria cultivars, een specialiteit van het huis. In de fraaie borders in zijn eigen tuin laat hij zien, dat hij ook regelmatig aan de slag gaat als ontwerper.

TuinenHotelTuinprogrammaPrijzenInbegrepenOpstapplaatsen

Tuinen

Tijdens de tuinreis Vlaanderen wordt er afhankelijk van datum en beschikbaarheid uit de volgende tuinen een keuze gemaakt:

De tuinen van Laura Dingemans

Rondom haar huis heeft mevrouw Dingemans een informele tuin gerealiseerd. Verder van het huis af meer formele vormen en een onderverdeling in tuinkamers. Hier zijn onder meer een purperen tuin, een rozenlaantje, een dubbele border, een formele rozentuin, strakke en natuurlijke vijvers te vinden, alles zorgvuldig onderhouden. Tenslotte is er ook nog een kwekerij met een goed aanbod van vaste planten, die ook aantrekkelijk zijn geprijsd.

De Wiedenhof

Een tuin die vrijwel het gehele jaar de moeite waard is, dat stond het echtpaar voor ogen toen de bestaande tuin met nog eens 2500 m2 werd uitgebreid. Vanaf de seizoensintro met de ontelbare sneeuwklokjes tot en met de finale waarin de beplanting in vlammende kleurtonen ten onder gaat is hier veel te genieten!

Bijsterveld

Het totaal van deze tuin beslaat ongeveer een hectare en wordt beschermd door muren en hagen. Deze zorgen weer voor een onderverdeling in verschillende tuinkamers, elk met een eigen atmosfeer.

Kwekerij In Goede Aarde

In de showtuinen groeien alle vaste planten, die Frans op de kwekerij aanbiedt: een ideale gelegenheid om te zien hoe deze planten zich ontwikkelen. Frans vertelt honderduit over zijn favoriete planten en af en toe heb je de indruk dat hij alleen maar planten kweekt, die hij zelf mooi vindt!

De tuin van mevr. Meijer de Feijter

Het lijnenspel van ontwerper Arend-Jan van der Horst samen met een boeiende beplanting zorgen hier voor een fantastisch resultaat! De tuin van deze dame staat al sinds jaar en dag bekend als een hoogtepunt, waarin vormsnoei en bloemenweelde hand in hand gaan. Borders op kleur, een moestuin, een boomgaard: het is er allemaal.

De tuinen van Kasteel Oostkerke

Tegen het decor van de restanten van wat eens een burcht was, is een fraaie tuin aangelegd. Het ontwerp was afkomstig van niemand minder dan Mien Ruys. De verschillende tuinonderdelen bloeien op verschillende momenten in het seizoen: niet voor niets is er dan ook gekozen voor het thema de vier Jaargetijden!

Oostveld

In het licht golvende landschap van West-Vlaanderen heeft tuinarchitect Chris Ghyselen een fraaie tuin weten te realiseren. Dhr. Ghyselen is niet alleen ontwerper, ook heeft hij verscheidene nieuwe vaste planten op zijn naam staan: we hebben het hier over een kenner en dat zien we terug in de prachtige borders die zijn tuin sieren.

De tuin van mevr. Lengton

Nog zo’n topper van een tuin: in de zomer lijken de borders van mevr. Lengton wel op één groot boeket! Jarenlange ervaring als bloemen decoratrice en nog langer als tuinierster betalen zich terug: tijdens het bloeiseizoen is deze tuin niet te overtreffen!

Pokertuin

Deze tuin beslaat meer dan 4500 vierkante meter. Door de bomen die de tuin omringen is er veel schaduw in de tuin, maar dat is met behulp van bodem bedekkende vaste planten op een prima manier verholpen. In de tuin zijn ook Cardiocrinum, de reuzenlelie, Mecanopsis en Cimicifuga goed vertegenwoordigd. En hosta’s, zult u denken? Daar zijn er meer dan 400 cultivars te vinden! Ook varens zijn met 90 soorten en cultivars goed vertegenwoordigd.

Ten Aard

Tuinarchitect Luc van Dyck begon rond 2000 met de realisatie van zijn eigen tuin. Deels informeel en romantisch maar op andere plekken weer met strakke lijnen zijn hier onder meer vaste planten borders, heesters, rozen en bomen (waaronder bijzondere soorten) ingeplant. Altijd groene hagen in liguster en taxus zorgen ook voor contouren in de winter.

Den Hopast

De naam refereert aan een oude schuur in de achtertuin, waar men vroeger hop in droogde. De eigenaren hebben voor inspiratie vooral naar Engelse tuinen gekeken. Daarom zijn er nu prachtige borders te bewonderen, waarin niet alleen op bloem, maar ook op bladkleur en vorm wordt geselecteerd. Altijd staat hier wel iets in bloei, van vroege bolgewassen tot aan de late vaste planten.

Hotel

Best Western Premier Keizershof in Aalst.

Tuinprogramma

 • 1e dag: Pokertuin, Wiedenhof, Ten Aard.
 • 2e dag: Tuin en kwekerij dhr. Ghyselen, Hortensiakwekerij Ajisai, bezoek plaatsje Damme, tuin Kasteel Oostkerke.
 • 3e dag: Tuin Sarina Meyer, Bijsterveld, Gent, Den Hopast.
 • 4e dag: Kwekerij in Goede Aarde, tuin mevr. Lengton, tuin mevr. Dingemans.

Wijzigingen voorbehouden

Vertrekdata en prijzen per persoon

In 2-persoonskamer
16 juni (vr t/m ma) € 470,-
23 juni (vr t/m ma) € 470,-
Toeslag 1-persoonskamer € 70,-

Inbegrepen

 • Het vervoer per luxe touringcar met toilet en airconditioning, bemand door een ervaren chauffeur.
 • Begeleiding door op tuingebied deskundige reisleiding.
 • Drie nachten verblijf in het genoemde hotel op basis van halfpension.
 • Een programmaboekje met tuinbeschrijvingen bij vertrek.

Niet inbegrepen

 • Entrees voor de tuinen, sommige bezoeken inclusief thee/koffie, geschat op € 65,-.
 • Lunches geschat op € 15,- per dag.
 • Kosten van verzekeringen en uitgaven van persoonlijke aard.

Opstapplaatsen

 • 08:00: Amersfoort
 • 08:45: Utrecht Lunetten
 • 10:00: Breda-Prinsenbeek
Unfortunately, no places are available on this tour at the moment