Ook in 2019 krijgt u de gelegenheid om met Wiert Nieuman mee te gaan op een botanische reis, ditmaal naar het Oostenrijkse Tirol. Alhoewel u op de heen- en terugreis enkele schitterende tuinen aandoet, komt het botaniseren van planten in het wild op de eerste plaats. Iedere deelnemer is het er over eens, dat het een bijzondere ervaring is om planten die je normaliter in de tuin tegenkomt nu in het wild ziet!

Reisprogramma

Hieronder een summiere uitleg hoe het programma ter plaatse er uit komt te zien:

Eerste dag: Sichtungsgarten Weinheim en overnachten in hotel Residenz Limburgerhof in Schriesheim.

Tweede dag: Door naar Tannheim. Aankomst rond 16.00uur en nog tijd voor een wandeling in de weiden rond het dorp.

Derde dag: Wandeling van Tannheim naar Grän door de weiden, diverse biotopen en zeer rijke bloei van allerlei planten in de weiden. ‘s Middags wandeling op de grens van Oostenrijk en Duitsland: bos, hellingveen, beek, weiden, hellingen. Onder andere: Primula farinosa in grote aantallen, Actaea spicata, diverse soorten orchideeën, kranssalomonszegel, Aposeris foetidus, Pedicularis foliosa en vooral schitterende uitzichten over het gebied.

Vierde dag: Wandeling bij en rond de Vilsalpsee tot de waterval achter in het dal: Weiden vol orchideeën, schitterend bergmeer, diverse bos- en bergplanten waaronder de redelijk zeldzame Tozzia alpina. Vilsalpsee behoort tot het Naturschutsgebiet Vilsalpsee!

Vijfde dag: met de kabelbaan naar de Neunerköpfl e (1864 m). Wandeling op een hoogte tussen 1800 en 2000 m. Toppers deze dag: Primula auricula in grote aantallen, Gentiana verna, Ranunculus alpestris, misschien nog Crocus albifl orus en Androsace mathildae. Vrij zware wandeling, niet geschikt voor mensen die slecht kunnen lopen!

Zesde dag: Naar Martinau, Auwälder waarin duizenden Cypripedium calceolus staan, vermoedelijk de rijkste groeiplaats van deze soort in Europa. Daarna door naar Hahntenjoch, onderweg Cephalanthera longifolia. Bij het Hahntenjoch o.a. Rhodothamnus chamaecistus, Dryas octopetala, Thlaspi rotundifolium, Saxifraga caesia.

Zevende dag: Terugreis met bezoek aan kwekerij Gaissmayer in Illertissen, overnachten in Schriesheim.Achtste dag: Palmengarten Frankfurt en thuisreis.

Wijzigingen voorbehouden.

Hotels

Inbegrepen

Niet inbegrepen

 • Entrees voor de tuinen, sommige bezoeken inclusief thee/koffie, geschat op € 80,-.
 • Lunches geschat op € 15,- per dag.
 • Kosten van verzekeringen en uitgaven van persoonlijke aard.

Opstapplaatsen

 • 08:00: Amersfoort
 • 08:45: Utrecht Lunetten
 • 10:00: Arnhem

Meer informatie over onze opstapplaatsen

Botanisch
Bloemrijk
Cultuur
Zwaarte

Alpenreis Tirol boeken?

De getoonde prijzen op onze website zijn exclusief € 15,- boekingskosten en € 2,50 bijdrage Calamiteitenfonds per boeking. Houd daarnaast rekening met de kosten voor vrije lunches en tuinentrees.

Wees er snel bij! Voor u het weet is Alpenreis Tirol volgeboekt!

Vragen over deze reis?

Bel onze tuinreisspecialisten

Waarom Garden Tours?

 • Dé tuinreisspecialist
 • Deskundige reisleiding
 • Exclusieve privétuinen
 • Kleine groepen
 • Luxe vervoer en hotels
 • Programmaboekje
De hefstreis naar Japan is gegarandeerd. Nog maar 4 plaatsen beschikbaar!Mis deze reis niet!