Botanische Tuin Praag

Botanische tuin Praag

Als een niets vermoedende toerist op zoek gaat naar de Botanische tuin in Praag, dan komt deze niet zelden uit bij een kleine tuin, die zich middenin het stadsgewoel bevindt. Nog niet zo lang geleden is er echter een nieuwe botanische tuin aan de rand van de stad gesitueerd.

Uiteenlopende activiteiten

Blinken klassieke botanische tuinen vaak uit door louter teruggrijpen op historie, dan geldt dit niet voor deze tuin. Uitgebreide collecties — irissen, pioenen en andere vaste planten, houtige gewassen, druiven — zijn verspreid door de gehele tuin. Er worden volop zaken onderzocht: de tuin gonst van de activiteiten. Er is een prairie tuin, een semi-woestijn tuin met een grote verscheidenheid aan winterharde cactussen. Klassieke borders ontbreken echter eveneens niet. Een extra vermelding verdient de prachtige Japanse tuin.

Fata Morgana

Waren de bezoekersaantallen in de nieuwe tuin al niet ongunstig, na de opening van een kas — ‘Fata Morgana’ — verdrievoudigen deze tot ongekende hoogten  In deze kas zijn verschillende klimaatzones ondergebracht, elk met een eigen beplanting. Bijzonder is een vijverpartij, die zowel van boven als in aquariumvorm te bekijken is.

Wijnproeven in de wijngaard

Ook bijzonder: de wijngaard aan de rand van de tuin, tegen een helling gesitueerd. Hier staat een ongekend aantal druiven cultivars aangeplant: zowel tafeldruiven als wijndruiven zijn hier vertegenwoordigd. Er wordt geoogst en er wordt ook wijn gemaakt en dat laatste aspect zorgt ervoor, dat we dit tuinbezoek met een heuse ‘wine tasting’ kunnen afsluiten!

Tijdens onze tuinreis Praag brengen we een bezoek aan deze prachtige botanische tuin.

Samenvatting
Botanische tuin Praag
Titel
Botanische tuin Praag
Beschrijving
Nog niet zo lang geleden is er een nieuwe botanische tuin aan de rand van de stad Praag gesitueerd die de oude in de stad vervangt.
Auteur
Uitgever
Garden Tours
Logo uitgever
Botanische Tuin Praag

Geef een reactie

Vul onderstaand formulier in om te reageren.

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een

*
*