Het is fijn dat we weer tuinreizen kunnen maken naar een aantal bestemmingen binnen Europa. Voor een veilig verloop van deze reizen, hebben we een aantal voorschriften opgesteld. Lees deze richtlijnen goed door voordat u op tuinreis gaat, zodat we op een veilige manier kunnen blijven genieten van de mooie tuinen die we de afgelopen maanden hebben moeten missen.

Veiligheidsvoorschriften rondom reizen met Garden Tours

 • We gaan uit van zowel de Nederlandse richtlijnen voor busreizen als de geldende richtlijnen op uw bestemming. Garden Tours informeert u over de geldende richtlijnen op uw bestemming in de reispapieren.
 • Voor vertrek vult u een gezondheidsverklaring in, die u van Garden Tours ontvangt. Stapt u niet in de bus wanneer u koorts, verkoudheidsklachten of andere COVID-19 symptomen heeft. 
 • U draagt in de bus een mondkapje. U zorgt zelf voor de aanschaf en het juist gebruiken van het mondkapje. 
 • Onderweg, in restaurants, in het hotel en tijdens excursies zullen we de lokale procedures en richtlijnen zoals ingesteld voor de specifieke branche volgen. 
 • U mag naast uw huis- of kamergenoot plaatsnemen in de bus. Reist u alleen, dan kunt u ook (onder voorbehoud) alleen in de bus plaats nemen. 
 • U draagt zo veel mogelijk zorg voor uw eigen bagage en plaatst deze op de door de chauffeur aangewezen plek. 
 • In de bus zal desinfecterende handgel aanwezig zijn.
 • De bus wordt extra scherp gecontroleerd op ventilatie, reiniging van airconditioning, regelmatige vervanging van de luchtfilters en dagelijkse reiniging.
 •  Het toilet aan boord van de bus is enkel te gebruiken voor noodgevallen. Er zullen extra sanitaire stops worden ingelast.
 • U wordt verzocht zo veel mogelijk te blijven zitten tijdens het rijden. Alleen in urgente gevallen is het toegestaan om door het gangpad te lopen.
 • Drankjes mogen verkocht worden in de bus, de chauffeur zal een overzicht bijhouden en aan het einde van de reis zal er een vast moment zijn waarbij u de rekening aan de chauffeur kunt voldoen.
 • Houd u aan de regels. De chauffeur bepaalt wat mag en wat niet mag in de bus en heeft de bevoegdheid om gasten de toegang tot de bus te ontzeggen.
 • Er is een nieuwe, vaste procedure voor het in- en uitstappen.
  • Stap in en stap uit via de middendeur.
  • Stap één voor één in en stap ook weer één voor één uit.
  • Blijf bij het instappen en uitstappen minstens de door de overheid geadviseerde afstand van elkaar vandaan.
  • Loop bij het instappen zover mogelijk door en ga dan pas zitten.
  • Passagiers gebruiken zo veel mogelijk dezelfde zitplaats.
  • Laat s.v.p. geen afval achter; en met name geen gebruikte mondkapjes.
  • Laat bij het uitstappen de passagiers die het dichtst bij de uitgang zitten het eerste uitstappen.

Veel gestelde vragen over het coronavirus en uw boeking

Wat is het actuele reisadvies per bestemming?

Dit is afhankelijk per land, zelfs per regio en wijzigt regelmatig. Bij Garden Tours houden wij het reisadvies per land nauwlettend in de gaten. Het is mogelijk dat het reisadvies weer wordt bijgesteld. Kijk voor het meest actuele reisadvies op de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken

Wat is het verschil tussen een negatief reisadvies en een inreisverbod/inreisbeperking?

Het ministerie van Buitenlandse Zaken kan een land classificeren met ‘code rood’. Een land krijgt dan een negatief reisadvies dat inhoudt dat reizigers worden geadviseerd om niet naar dat desbetreffende land toe te reizen. 

Een land kan ook zelf besluiten om zijn grenzen te sluiten of reizigers een beperking op te leggen. Waardoor bijv. Nederlanders het land niet meer in kunnen komen of alleen met bepaalde voorwaarden. Dit noemen we een inreisverbod / inreisbeperking.

Ik heb een reis geboekt naar een land met een (in)reisbeperking. Wat moet ik doen?

Heeft u een reis geboekt naar een land met een (in)reisbeperkingen, dan ontvangt u persoonlijk bericht. We verzoeken dan ook vriendelijk niet zelf contact op te nemen en vragen enig begrip en geduld. Uiteindelijk ontvangt iedereen van ons persoonlijk bericht. Mocht de reis niet uitgevoerd kunnen worden, dan krijgt u van ons, binnen 14 dagen, uw geld terug.

Ik heb een reis geboekt. Kan ik gratis annuleren?

Een reis kan in principe niet zonder kosten worden geannuleerd. Reist u op korte termijn naar een land met een (in)reisbeperkingen, en wij moeten de reis annuleren, dan ontvangt u van ons uw geld terug, conform onze voorwaarden. Wilt u toch al annuleren voor een reis later dit jaar? Dan gelden onze algemene voorwaarden.

Dekt het Calamiteitenfonds de financiële gevolgen van het coronavirus voor mijn reis?

De garantieregeling van het Calamiteitenfonds is enkel van toepassing op calamiteiten als gevolg van een natuurramp of molestsituaties. Gezondheidsrisico’s zoals het coronavirus vallen niet onder deze definitie. Het Calamiteitenfonds geeft geen dekking.

Dekt mijn reisverzekering de financiële gevolgen van het coronavirus?

Dit is afhankelijk van uw reis- en annuleringsverzekering die u heeft afgesloten. In sommige gevallen kunt u een vergoeding krijgen. Neem hiervoor contact op met uw verzekeraar.

Scroll naar top