De tuinen van Herefordshire

Tuinreizen Herefordshire

Door Karin Stolker

Verscholen in het fraaie glooiende landschap van Herefordshire liggen de mooiste privétuinen zoals Bryans Ground, Brockhampton Cottage, Grendon Court, The Laskett en Rodds Farm. Dit tegen Wales aanliggende graafschap heeft naast tuinen nog veel ander moois te bieden. Een bezoek aan Stokesay Castle, stammend uit de 13e eeuw, en stadjes als Hay-on-Wye en Ross-on-Wye kunnen dan ook niet aan het programma ontbreken.

Kwekerijen

Zoals altijd proberen we een bezoek aan een kwekerij op te nemen. Tijdens deze reis zijn dat de bijzondere tuin en kwekerij van Nick Macer, Pan Global Plants, en Stone House Cottage Gardens and Nursery, schuin tegenover het hotel. Een bezoek in de vooravond aan deze laatste biedt ons het excuus om met een glaasje wijn in de hand door de spannende tuin te dwalen.

Al tuinen bezoekend huiswaarts

Onderweg van en naar Harwich bezoeken we niet minder mooie tuinen. Op het lijstje staan Coton Manor, Packwood House, Ascott House, Waterperry Gardens én Pettifers, waarvan ooit gezegd is: “als Piet Oudolfs tuin en de tuin van Helen Dillon een kind hadden, dan zou dat zéker Pettifers zijn”.

Op onze website kunt u meer informatie lezen over de tuinreis Herefordshire. Gaat u ook mee? Ik heb mijn koffers al bijna gepakt!

Samenvatting
De tuinen van Herefordshire
Titel
De tuinen van Herefordshire
Beschrijving
Herefordshire heeft naast tuinen veel meer moois te bieden, zoals een bezoek aan Stokesay Castle en stadjes als Hay-on-Wye en Ross-on-Wye.
Auteur
Uitgever
Garden Tours
Logo uitgever
De tuinen van Herefordshire

Geef een reactie

Vul onderstaand formulier in om te reageren.

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een

*
*