Vorig jaar zijn de eerste succesvolle tuinreizen gerealiseerd door Garden Tours in samenwerking met Costa Rica specialist Unico Travel. We kijken terug op een onvergetelijke reis. Er is nog plaats voor de reis in september.

Wij geven u 10 redenen waarom u deze tuinreis niet mag missen!

Verdiep u in deze 16-daagse rondreis en boek nu!

1. Costa Rica is een natuurparadijs

Als u van planten en bomen houdt, dan is Costa Rica de meest ideale bestemming. Het land is een natuurparadijs en is eigenlijk één grote tuin met tropische planten, orchideeën en vele boomsoorten. Qua flora heeft Costa Rica meer dan 1.000 verschillende soorten bomen! Ook een bezoek aan de jungle kan niet worden overgeslagen. Hier staan bijvoorbeeld 500 jaar oude Ceiba bomen waarvan de takken bezaaid zijn met Bromelia’s.

2. Bijzondere fauna

Tuinen in Costa Rica trekken naast mensen ook veel dieren aan. Er kunnen talloze kleurrijke vogels in de tuinen worden gespot, maar ook pijlgifkikkertjes, apen, luiaards en miereneters. Als u geluk heeft, kunt u de beroemde Basilisk hagedis zien. De hagedis heeft zijn naam te danken aan zijn speciale poten die over het water kan lopen.

3.  Bezoek botanische tuinen en privétuinen

Er worden verschillende botanische tuinen en privétuinen bezocht. De Lankester tuinen zijn één van de meest toonaangevende botanische tuinen van Costa Rica en eigendom van de Universiteit van Costa Rica. U kunt hier de grootste collectie orchideeën van Costa Rica zien. Er zijn ontelbaar veel bloemen, cactussen, Bromelia’s en andere epifyten. Het bijzondere aan de tuinen is dat er ook een junglegedeelte is en een Japanse tuin.

Ook een bezoek aan Wilson botanische tuinen kan niet worden overgeslagen. Het is namelijk de grootste botanische tuin van Midden-Amerika. Er is meer dan genoeg te zien in de tuin zoals endemische planten, een onbedorven jungle met uitkijkpost, witte vleermuizen en agouti’s (knaagdier ter grootte van een haas).

Ook Casa Orquidea is zeker het bezoeken waard. Deze tuin is alleen per boot bereikbaar, waardoor de ligging een paradijs is. De tuin heeft een eigen strandje en fascinerende planten. Er is ook veel aandacht voor exotische palmbomen, orchideeën en planten. De tuin trekt veel kolibries en rode ara’s vliegen af en aan, genietend van de wilde amandelen die aan de bomen groeien.

Natuurlijk worden er nog veel meer tuinen bezocht!

4. Wij zochten voor u de lodges met de mooiste tuinen uit

U verblijft in verschillende lodges. Elke lodge is omringd door tuinen en de natuur groeit vaak letterlijk tot aan de drempel, waardoor u de indruk krijgt dat u direct in de jungle verblijft. Vaak is dat ook zo! De tuinen rondom de lodges dienen ervoor om vogels aan te moedigen om hier te verblijven. De kans is ook groot dat u in slaap valt met het geluid van roepende brulapen, en dat u ontwaakt door een concert van ontelbare vogels.

5. Bultrugwalvissen spotten

Doordat de reis in september plaats vindt, is het spotten van de bultrugwalvis bijna een vanzelfsprekendheid! De bultrug staat vooral bekend om de sprongen die ze vanuit het water maken en om het gezang dat de mannetjes tijdens paartijd laten horen om vrouwtjes te lokken. De walvissen kunnen gespot worden in Uvita aan de Pacifische kust. Dit kustplaatsje staat vooral bekend om het Nationaal Park Marino Ballena. Ballena betekent walvis in het Spaans.

6.  U bent in handen van deskundige reisleiding

Gedurende de reis wordt u begeleid door een Nederlandse reisleider en ter plaatse is vaak een lokale gids aanwezig. Een wandeling met een lokale gids is uitermate leerzaam, want die kan u alles vertellen over de planten en bomen. De gids ziet ook overal vogels en andere dieren die u anders nooit te zien zou krijgen.

7. Een volledig verzorgde reis

De tuinreis naar Costa Rica is een volledig verzorgde reis. De retourvlucht, overnachtingen, transfers en vervoer ter plaatse zijn inbegrepen. Ook het ontbijt en diner zijn inclusief. Hierdoor komt u als reiziger niet voor verrassingen te staan. De enige uitgaven die u zult hebben zijn entreegelden voor tuinen, kosten voor boottochten, lunches en persoonlijke uitgaven.

8. Enthousiaste reizigers gingen u voor

Een reiservaring van één van de reizigers, die meeging met de tuinreis van afgelopen April naar Costa Rica:

Wij hebben een fantastische reis gemaakt naar Costa Rica met Garden Tours. Oerwouden met meer dan ’50 tinten groen’, prachtige flora en fauna. Tijdens de trails waan je je in Jurassic Park waar elk moment de dino’s te voorschijn kunnen komen. De overnachtingen waren zeer bijzonder: in de mooiste tuinen, aan de rand van het oerwoud of daar middenin, soms in cabins, maar ook in boomhutten. Eén lodge was alleen toegankelijk met de boot, bijzonder! Ook een excursie met talloze hangbruggen was adembenemend. Dan heb ik het nog niet gehad over de toekans, ara’s, kolibries en ontelbare andere vogels. Deze reis was een geweldige belevenis!
René

9. Een afwisselend landschap

In Costa Rica zijn uiteenlopende landschappen te vinden, elk met hun eigen flora en fauna. De flora en fauna bieden een bron van inspiratie. Tijdens de reis gaat u naar ongerepte regenwouden, vulkanen, nevelwouden, koffieplantages en tropische stranden.

10. Onafhankelijkheidsdag in Costa Rica

Tijdens deze tuinreis beleeft u Onafhankelijkheidsdag in Costa Rica. Op 15 september wordt deze nationale feestdag namelijk gevierd en u dat gaan we natuurlijk uitbundig meevieren met de lokale bevolking! Zo leren we het échte Costa Rica kennen. Heerlijk eten, de vriendelijke bevolking en de gezellige sfeer zullen deze dag onvergetelijk maken!

Bezoek de mooiste tuinen van Costa Rica

Heel Costa Rica is als het ware één grote tuin met tropische planten, orchideeën en vele boomsoorten. De groei van de beplanting is ronduit overweldigend, de variatie oneindig groot.

Bent u na het lezen van de 10 redenen om mee op tuinreis te gaan naar Costa Rica enthousiast geworden?

Boek dan snel uw tuinreis naar Costa Rica!

Nog even genieten van de zon in de mooiste tuinen?Bekijk hier onze nazomerreizen